Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

"Ο εκατοστός πίθηκος"! H πρώτη ταινία-ντοκουμέντο στον κόσμο για την κρίση που πίνει ανθρώπινο αίμα! Xαστούκι στο κερδοσκοπικό χρηματοπιστωτικό σύστημα!


Πρόκειται για το τρέιλερ της νέας έρευνας ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη Marco Carlucci, με τίτλο "Ο εκατοστός πίθηκος".
Πρόκειται για την Αντί-Διήγηση της σημερινής χρηματοπιστωτικής και κοινωνικής κρίσης μέσα από μια άλλη ματιά και προοπτική, σε πλήρη αντιπαράθεση με τη "θεσμική" εκδοχή. Προειδοποιεί τους κοινούς ανθρώπους και τους θέτει σ' επιφυλακή απέναντι στην προπαγάνδα που επαναλαμβάνεται εδώ και χρόνια, για δήθεν επερχόμενη βελτίωση των οικονομιών.
Το βίντεο, μ' ένα σφιχτό μοντάζ κι ένα επιτακτικό ρυθμό, ενσαρκώνει το κοινωνικό όραμα του πολίτη, με εναλλαγές συγκλονιστικές δηλώσεις εμπείρων ειδικών κι εκείνων των ελάχιστων ευρωπαίων πολιτικών που θέτουν σε συζήτηση τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, του κερδοσκοπικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και των τραπεζών που δρουν υποστηρικτικά σ' αυτό.
Και σ' αυτό το περιβάλλον είναι που εμφανίζεται ο Hub, για να εκφράσει και την...
απαίτηση για μια πραγματική δημοκρατία.
Ο Hub είναι εικονικό πρόσωπο, επινοημένο όνομα, με ευφράδεια και συμβολισμό. Πίσω του κρύβεται ένας μυστηριώδης ιστολόγος (μπλόγκερ), ο οποίος αντικειμενοποιεί τις καταστάσεις στις πιο ανόμοιες τοποθεσίες, μπροστά από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή το κέντρο των λαϊκών διαμαρτυριών στην Ισπανία, την Ελλάδα και την Ιταλία. Ο Hub είναι η άλλη αντίληψη. Ενημερωμένος κι ελεύθερος, μας βοηθάει να κατανοήσουμε τις δολοπλοκίες των νέων κυρίαρχων του πλανήτη και μας αποκαλύπτει πως είναι δικαίωμα και καθήκον του καθενός μας να αμυνθεί και να προσπαθήσει ν' ανατρέψει αυτή τη δεσποτική λογική.



"Ο εκατοστός πίθηκος" είναι μια μαρτυρία χωρίς σύνορα, που παραχωρεί ελεύθερο χώρο και φωνή στις εναλλακτικές λύσεις απέναντι στο δόγμα της λιτότητας, στον κεντρικό ρόλο της Γερμανίας και στις στραγγαλιστικές οικονομικές συνταγές που επιβάλουν οι κυβερνήσεις στους πολίτες, λες κι είναι η μοναδική διέξοδος. Με την τραγωδία που εκπορεύεται από τις απώλειες θέσεων εργασίας, κατοικιών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και κάθε ελπίδας για το μέλλον του καθενός, σ' ένα μίγμα πάθους και δύναμης, "Ο εκατοστός πίθηκος" αποκαλύπτει την Ευρώπη των λαών , που σήμερα ζουν κάτω από την τυραννική μπότα της οικονομίας και των τραπεζών κι ενώνονται για την άλλη Ευρώπη.
Το τρέιλερ είναι συνδεδεμένο με το κοινωνικό δίκτυο peoplefree.info, απ' όπου οι εγγεγραμμένοι μπορούν να συμμετέχουν στο εικονικό κοινοβούλιο της Κοινότητας. Αρχής γενομένης από την εκατομμυριοστή εγγραφή, θα είναι δυνατόν να παρακολουθήσετε ολόκληρη την ταινία.
Μέσω των online συμμετοχών των ανθρώπων η ταινία έχει προγραμματιστεί για τον Απρίλη του 2014 και, ακολούθως, σε κασετίνα με DVD και βιβλίο. Για να μείνετε ενημερωμένοι αρκεί να εγγραφτείτε στην διαδικτυακή πύλη peoplefree.info.

Δείτε το τρέιλερ


www.sibilla-sibilla.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: