Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Εννέα ημέρες θα διαρκέσει φέτος η Μεγάλη Εβδομάδα, ύστερα από απόφαση της Τρόικας!


Iδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα σχετικά με τα μέτρα που σχεδιάζει να λάβει η κυβέρνηση για την τόνωση της αγοράς ενόψει της γιορτής του Πάσχα.  Συγκεκριμένα, κατόπιν υποδείξεως της Τρόικας, εξετάζεται έντονα η σκέψη να προστεθούν δύο ημέρες στις ήδη υπάρχουσες της εβδομάδας του Πάσχα, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό τους σε εννέα.


Αναλυτικότερα, και οι δυο ημέρες που προτίθεται να προσθέσει η κυβέρνηση θα είναι  Κυριακές, με απώτερο σκοπό την ενίσχυση των αγορών σε συνδυασμό και με τις ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες της συγκεκριμένης ημέρας. Με το παραπάνω μέτρο, σύμφωνα με δηλώσεις του ιδίου του πρωθυπουργού, ο όρος «Μεγάλη Εβδομάδα» παίρνει σάρκα και οστά μιας και ως τώρα οι «δήθεν» μεγάλες εβδομάδες απαρτίζονταν μόλις από επτά ημέρες γεγονός που τις καθιστούσε ίδιες με όλες τις υπόλοιπες εβδομάδες του έτους. Έτσι, και για να εορτασθεί κατάλληλα η καινοτομία αυτή, οι πολίτες επωφελούνται με δύο παραπάνω αργίες, υποχρεούνται ωστόσο τις ημέρες αυτές να τηρήσουν εκ νέου το έθιμο με ό,τι προβλέπει αυτό για το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής του Πάσχα. Όπως είναι φυσικό, με ιδιαίτερο ενθουσιασμό υποδέχτηκαν τα νέα οι εργαζόμενοι του δημοσίου τομέα, οι οποίοι βλέπουν τις διακοπές του Πάσχα να επεκτείνονται.



Την ίδια στιγμή, η Εκκλησία της Ελλάδος κάνει λόγο για «θεϊκό σημάδι», με τους κληρικούς να τονίζουν πως παρά το προφανές πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο του μέτρου, είναι φανερό πως όλη η ιδέα έχει υποκινηθεί από θεϊκή παρεμβολή και καλούν ταυτόχρονα τους πιστούς να συρρεύσουν στους ιερούς ναούς τις  άγιες εκείνες ημέρες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Εκκλησίας, την πρώτη από τις δύο επιπλέον Κυριακές θα επαναληφθεί η λειτουργία της Κυριακής των Βαϊων για όσους δεν κατάφεραν να την παρακολουθήσουν την πρώτη φορά, ενώ την δεύτερη οι πιστοί θα μπορούν να πάρουν μια γεύση από τις επερχόμενες λειτουργίες της Κυριακής του Θωμά από νεαρούς εξασκούμενους ιερείς.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι κατά τις δύο επίμαχες ημέρες ειδικές ομάδες της αστυνομίας θα πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια με στόχο να αποτρέψουν τους επιτήδειους οι οποίοι θα επιχειρήσουν να καταναλώσουν τα αποφάγια των προηγούμενων ημερών. Κατά τους ελέγχους αυτούς στους οποίους θα συμμετέχουν και υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε., οι πολίτες που ισχυρίζονται αδυναμία συμμετοχής θα καλούνται να προσκομίσουν φορολογικές δηλώσεις και βάσει αυτών θα ελέγχονται επιτόπου, δεχόμενοι τσουχτερά πρόστιμα σε οποιαδήποτε περίπτωση παράβασης.
Τέλος, όπως υποστηρίζουν κύκλοι της κυβέρνησης, πρόκειται για ένα εγχείρημα που ναι μεν θα επιβαρύνει λίγο την τσέπη του Έλληνα καταναλωτή ωστόσο θα βοηθήσει σημαντικά στο να κινηθεί η αγορά και να ευνοηθούν οι έμποροι που διανύουν μια από τις δυσκολότερες περιόδους τους, ενώ παράλληλα θα ενισχύσει σημαντικά το θρησκευτικό φρόνημα όλων των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: