Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

H Eλλάδα ως κομπάρσος σε ...αποσυναρμολόγηση

                                        

Στην Ελλάδα αυτή την εβδομάδα ασχολούμαστε με την Χρυσή Αυγή, τις ΜΚΟ και τα κυκλώματα λαθρεμπορίας καυσίμων. Θεωρούμε ότι  ο εμφύλιος της Ουκρανίας και η συστηματική απόπειρα των δυτικών ΜΜΕ να απαξιώσουν τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς  του Σότσι  είναι κάτι που δεν  μας αφορά. Και όμως μας αφορά και πάρα πολύ μάλιστα. Ο νέος Ψυχρός Πόλεμος Αμερικής-Ρωσίας με άμεσες επιπτώσεις σε μια σειρά μέτωπα στα Βαλκάνια (Σκόπια- Θράκη) και στην Ανατολική Μεσόγειο (Κύπρος - Αιγαίο)  βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.


Βασικός πρωταγωνιστής είναι το νέο γεράκι της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής Βικτόρια Νούλαντ σύζυγος του ιστορικού Ρόμπερ Κήγκαν και στενή φίλη του  πρώην αντιπροέδρου του Μπους (γνωστού για τους δεσμούς του με το πετρελαικό λόμπυ) Ντικ Τσένι. Οι πληροφορίες που μου έρχονται από την Αμερική είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με αυτές, ο αδύναμος Ομπάμα έχει περικυκλωθεί από σκληρούς ρεπουμπλικανούς και δείχνει έτοιμος να εγκαταλείψει την ήπια στάση του απέναντι στα παγκόσμια προβλήματα.
Η εκτίμηση ότι οι Αμερικανοί έχουν αποσυρθεί από την ευρύτερη περιοχή  και  έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στην Κίνα  ανατρέπονται. Οι εξελίξεις στην Αίγυπτο και την Σαουδική Αραβία  σε συνδυασμό με το πλασάρισμα του Πούτιν στην κρίση της Συρίας έχουν θορυβήσει τα αμερικανικά κατεστημένα  τα οποία επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων της  περιοχής και την πάση θυσία απώθηση της  Ρωσίας από την Μεσόγειο. Το σχέδιο που έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή προβλέπει τέσσερα συγκεκριμένα βήματα .




Το πρώτο:  Η ανάρρηση της Βικτόρια Νούλαντ σε στρατηγική θέση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ και η στελέχωση του επιτελείου της από νεοσυντηρητικά γεράκια . Συνδυάστηκε με αλλαγή φρουράς στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Μάρσαλ που  δίνει υποτροφίες σε νέους πολιτικούς από  όλη την Ευρώπη. Τις θέσεις κλειδιά ανέλαβαν ισχυροί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου .
Το δεύτερο βήμα είναι η κήρυξη σιωπηρού πολέμου στον Πούτιν με κάθε μέσο και αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι απλώς προπαρασκευή. Οι δυτικοί δεν θέλουν με καμία δύναμη ρωσική παρουσία στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο και απεχθάνονται την ιδέα της μόνιμης  παρουσίας του ρωσικού στόλου  στην περιοχή.
Το τρίτο  η επανασύσταση του άξονα  ΗΠΑ-Τουρκίας -Ισραήλ και η αποδυνάμωση του άξονα  Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ. Η λύση του Κυπριακού και ο χάρτης  που προωθείται έχει ως επιδίωξη την περαιτέρω υποχώρηση του Ελληνισμού, όχι όμως και την περιθωριοποίηση του. Η νέα αμερικανική οπτική θέλει  πάλι την Τουρκία πρώτο βιολί με την Ελλάδα σε συμπληρωματικό ρόλο κομπάρσου, ως τμήμα του άξονα ΗΠΑ-Τουρκία-Ισραήλ-Νέα Κύπρος. Για την νέα αμερικανική οπτική ο γεωγραφικό χώρος που ορίζεται από τα κράτη αυτά θα λογίζεται στο μέλλον ως ενιαίος οικονομικός χώρος.
Στο πλαίσιο αυτό οι Αμερικανοί αποφάσισαν ότι πρέπει να συμβιώσουν με τον Ερντογάν έχοντας την ασφάλεια ότι τον <<επιτηρεί>> ο θρησκευτικός ηγέτης Γκιουλέν. Η Ελλάδα για εκείνους πρέπει να αποδεχθεί την λύση έκτρωμα στην  Κύπρο που θα βάλει την Τουρκία στην Ευρώπη από την πίσω πόρτα και ακολούθως να προχωρήσει σε μεγάλο συμβιβασμό  με την Άγκυρα για το Αιγαίο μέσω του Δικαστηρίου της Θάλασσας στο Αμβούργο.
Το τέταρτο βήμα : Τα Βαλκάνια  σε βάθος πενταετίας  θα ξαναπάρουν φωτιά. Οι  εθνοτικές-θρησκευτικές  συγκρούσεις θα ξεκινήσουν από Σκόπια  με αιχμή  την αλβανική μειονότητα της FYROM.  Δεν είναι λίγοι αυτοί που εκτιμούν όμως ότι   αργότερα  θα πάρει φωτιά και το μέτωπο της Θράκης με συνδυασμένες εκρήξεις  Βόσνιων και Ελλήνων Μουσουλμάνων. Στην Ουάσιγκτον   χρησιμοποιείται μια εφιαλτική λέξη για την  Ελλάδα : Dismantle που σημαίνει <<αποσυναρμολόγηση>>. Η <<φιλανθρωπική δράση>>  του Σόρος σε   χρεοκοπημένους Δήμους της Βορείου Ελλάδος  και η αιφνίδια μετάδοση δελτίων ειδήσεων στην τουρκική από  χριστιανικούς ιδιωτικούς σταθμούς της Θράκης είναι ισχυρά προειδοποιητικά σήματα εξαγορών.

Οι ΗΠΑ  δεν θέλουν να <<πέσει>>  η Τουρκία, αντιθέτως επιδιώκουν να ενισχύσουν την θέση της σε Βαλκάνια και Μέση Ανατολή. Εμείς θα  είμαστε μέσα στο φόντο αλλά συρρικνωμένοι και  υπό το  άρμα της γείτονος. Εύχομαι όλα αυτά να είναι ένα κακό όνειρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: