Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Έκπτωτος ο ανάδοχος της μαρίνας Πρέβεζας. Έξι μήνες σιωπής και αντιμέτωπη με σοβαρές πολιτικές ευθύνες η Δημοτική Αρχή της πόλης.



Αντιμέτωπη με σοβαρές πολιτικές ευθύνες είναι η Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, καθώς εδώ και έξι μήνες έχει κηρυχθεί έκπτωτος ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα, όμως η ίδια δεν έχει κάνει να μην γνωρίζει τίποτα για το σοβαρό θέμα που έχει ανακύψει.

Στις 4 Σεπτεμβρίου 2013, η Διεύθυνση Τουριστικών Λιμένων του Υπουργείου Τουρισμού, με έγγραφό της κάνει γνωστό ότι η σύμβαση παραχώρησης της χρήσης και εκμετάλλευσης της ζώνης (χερσαίας και θαλάσσιας) του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας έχει λυθεί και η εταιρία «Μαρίνα Πρέβεζας ΑΕ» δεν αποτελεί πλέον τον φορέα διαχείρισης του λιμένα αυτού.

Υπογραμμίζει ακόμη ότι «βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας η χρήση και η διαχείριση του τουριστικού λιμένα Πρέβεζας έχει επανέλθει στον οικείο φορέα διοίκησης και εκμετάλλευσης αυτού, δηλαδή στο Λιμενικό Ταμείο».

Αφορμή για να κηρυχθεί έκπτωτος ο ανάδοχος, όπως προκύπτει από το ίδιο έγγραφο, ήταν το γεγονός ότι δεν κατέθεσε μέσα στα προβλεπόμενα χρονικά περιθώρια τις εγγυητικές επιστολές.

Από τον Σεπτέμβριο ουσιαστικά ο ιδιώτης που εκμεταλλεύεται τη μαρίνα είναι έκπτωτος και από τότε ο Δήμος, στον οποίο ανήκει πλέον το Λιμενικό Ταμείο, όφειλε να είχε κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Όπως σημειώνουν έγκυρες πηγές ο ιδιώτης δεν νομιμοποιείται να εκμεταλλεύεται τη μαρίνα και η Δημοτική Αρχή έχει το σύνολο των πολιτικών ευθυνών.

Το θέμα της αξιοποίησης της μαρίνας, βάζει φωτιές και στο προεκλογικό σκηνικό της Πρέβεζας. Στις σοβαρότατες καταγγελίες που έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος Μιλτιάδης Κλάπας για την αδράνεια της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και για την αδυναμία της να αντιδράσει επί έξι ολόκληρους μήνες, υπήρξε μόνο μία χλιαρή τοποθέτηση του δημάρχου, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία γνώση της απόφασης του Υπουργείου με την οποία κηρύσσετε έκπτωτος ο εργολάβος.

Πέραν αυτού, που εκ των πραγμάτων, δύσκολα μπορεί να γίνει πιστευτό, το βέβαιο είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει παρουσιάσει επί μία τριετία ούτε μία πρόταση για την αξιοποίηση της μαρίνας, παρά μόνο αρέσκεται στην παρελθοντολογία ή στο να αφήνει το χρόνο να περνάει χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: