Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Η αγορά της Σκανδιναβίας ως στόχος της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

 Η αγορά της Σκανδιναβίας ως στόχος της Περιφέρειας για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου

Η Περιφέρεια, συνεχίζοντας την επιθετική της πολιτική για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου, που ήδη παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα, συμμετείχε σε μία ακόμη έκθεση του εξωτερικού, την «GREKLAND PANORAMA», που έγινε στην Στοκχόλμη και η οποία ήταν αφιερωμένη αποκλειστικά στην Ελλάδα. Πρόκειται για επιλογή που στοχεύει στην ευρύτερη Σκανδιναβική Αγορά, η οποία "τροφοδοτεί" την Ελλάδα με 1,5 εκατομμύρια τουρίστες το χρόνο.

Οι εκτιμήσεις για το 2014 είναι ιδιαίτερες θετικές, όπως αποτυπώθηκε από το ενδιαφέρον των βασικών tour operators που δραστηριοποιούνται στις σκανδιναβικές χώρες, οι οποίοι επεκτείνουν έως και τα τέλη Νοεμβρίου την τουριστική περίοδο σε ελληνικούς προορισμούς, ενισχύοντας παράλληλα τα προγράμματά τους για τη νέα σεζόν.

Η Περιφέρεια εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά και τον Εκτελεστικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Δημήτρη Σιώλο, οι οποίοι είχαν σειρά επαφών με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας στους οποίους παρουσίασαν τις δυνατότητες που έχει η Ήπειρος για τουρισμό τεσσάρων εποχών.

Το περίπτερο της Περιφέρειας επισκέφθηκε κι ένας μεγάλος αριθμός αποδήμων Ηπειρωτών που διαμένουν στην Σουηδία, ενώ σε όλους τους επισκέπτες δόθηκαν χάρτες και έντυπα κατά θεματική ενότητα τουρισμού της Ηπείρου.
Στο 1ο Grekland Panorama, έγινε παρουσίαση του τουρισμού σε επαγγελματίες της αγοράς και στο ευρύ κοινό, ενώ αυξημένο ήταν το ενδιαφέρον που καταγράφηκε για την Ήπειρο, τόσο για τα παράλια όσο και για τις ορεινές περιοχές. Η Περιφέρεια, είχε απευθύνει ανοικτή πρόσκληση για φιλοξενία τους στο Περίπτερό της, σε όλους τους επιχειρηματίες του τουρισμού της Ηπείρου, από τους οποίους ανταποκρίθηκαν η Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων και Ξενοδόχοι της Πάργας, οι οποίοι είχαν συναντήσεις με τους σημαντικότερους tour operators που δραστηριοποιούνται στην Σκανδιναβική αγορά (Apollo Kuoni, Tui Nordic, Solresol, κ.ά.).

Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ηπείρου συμμετείχαν σε βραδινό Gala και είχαν σημαντικές επαφές με στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας και της Σκανδιναβίας, προσωπικότητες της Σουηδίας, κυβερνητικούς εκπροσώπους, καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής Πρεσβείας στην Στοκχόλμη και του Γραφείου ΕΟΤ Σκανδιναβίας, επιχειρηματίες και μεγάλους εισαγωγείς. Επίσης, στο πλαίσιο της Grekland PANORAMA πραγματοποιήθηκε ένα πρωτοποριακό workshop για τους επαγγελματίες του κλάδου στο ειδικό κέντρο γαστρονομίας AVEQIA της Στοκχόλμης, όπου οι Σεφ του Sympossio μαγείρεψαν όλοι μαζί - με τα στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας της Σουηδίας και με τους Έλληνες εκπρόσωπους- παρουσιάζοντας την πλούσια γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: