Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Από τα Γιάννενα στη Σρι Λάνκα με βάρκα μια... ΜΚΟ!!! Η ΜΚΟ της κόρης και του γαμπρού του Λευτέρη Καλογιάννη, του γνωστού σε όλους μας Καλπογιάννη.


Δεν υπήρχαν ψαράδικα στον Αμβρακικό και έπρεπε να τρέχει στη... Σρι Λάνκα;!;!;!

Ψάχνοντας στο Internet για τις αμαρτωλές ΜΚΟ, όπου διάφοροι επιτήδειοι ημέτεροι ξεκοκάλιζαν τα χρήματα του ελληνικού λαού, με τις άνωθεν ευλογίες των κυβερνήσεων Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, έπεσα πάνω σε ένα ρεπορτάζ του fimotro, το οποίο αναφέρει:

Τα έργα και οι ημέρες της  HUMANET.

Η κόρη του Λευτέρη Καλ[π]ογιάννη και αδελφή του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Στ. Καλογιάννη, είχε... μυηθεί στο φιλανθρωπικό έργο με τις ΜΚΟ και πριν φυσικά εκλεχθεί αντιπεριφερειάρχης Ιωαννίνων όπως είναι σήμερα. Η κυρία Τατιάνα Καλογιάννη [φωτο] αλλά όπως αποκαλύπτουμε και ο σύζυγός της Σταύρου, υπήρξαν ιδρυτικά μέλη της HUMANET που χρηματοδοτήθηκε με 2,5 εκατομμύρια ευρώ στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Και αντί να τα επενδύσει για να φτιαχτεί κανένα σχολείο στη γειτονική Βόρεια Ήπειρο, προτίμησε να τα στείλει στη μακρινή Σρι Λάνκα για κατασκευή αλιευτικών σκαφών ή στη Μολδαβία. Έδρα της ΜΚΟ πάντως είναι ακίνητο της οικογένειας Καλογιάννη επί της Λεωφόρου Δωδώνης, τριάντα μόλις μέτρα από το δικαστικό μέγαρο της πόλης. Στο σημείο αυτό διαπιστώνεται και μια λεπτομέρεια εξίσου αποκαλυπτική την διάσταση της οποίας αναζητά η έρευνα του Fimotro. Διαβάστε ενδεικτικά ορισμένα απ' αυτά τα έργα που χάθηκαν σε χώρες μακρινές:

ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

2005 HUMANET: 137.000

Για έργα πολλαπλής αξιοποίησης του ποταμού Σούχε στην Αλβανία (100).
2006 - HUMANET: 50.000
Ιατρικά εργαστήρια στην Κούβα. 2007
HUMANET: 270.000
Κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα και ενδυνάμωση των συντεχνιών των φτωχών αλιέων.
2008 HUMANET: 156.000
Κατασκευή αλιευτικών σκαφών στη Σρι Λάνκα.
2009 HUMANET & συνεργάτες: 560.000"



   Συνεχίζοντας το googlάρισμα, βρήκα και μια ανάρτηση του epirusgate από το καλοκαίρι του 2011 για το θέμα των αλιευτικών σκαφών της... Σρι Λάνκα:


"Η Αντιπεριφερειάρχης Ηπείρου διέθεσε 156 χιλ ευρώ για σκάφη στη... Σρι Λάνκα!!!



  















Ο χορός εκατομμυρίων των πάσης φύσεως Ελληνικών ΜΚΟ που σε καιρούς κρίσης έχουν βαλθεί να στηρίξουν την ανάπτυξη του... Ινδικού Κόλπου, έχει και γιαννιώτικο χρώμα. Αναφερόμαστε φυσικά στην γιαννιώτικη ΜΚΟ Humanet, στης οποία το Δ.Σ. συγκαταλέγεται και το όνομα της Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου, Τατιάνας Καλογιάννη!
   Τώρα για το κατά πόσο ενδείκνυται, σε καιρούς λιτότητας η ΜΚΟ της οικογένειας Καλογιάννη Humanet να δίνει 156.000 ευρώ για να κατασκευάσει -άκουσον άκουσον- αλιευτικά σκάφη στη Σρι Λάνκα, είναι ένα θέμα για το οποίο μπορεί να απαντήσει μόνο η ίδια και φυσικά ο πολιτικός της προϊστάμενος Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης. Αυτό αναφέρεται στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", κλικ εδώ:http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=129838

   Στο μέγαρο της άνω πλατείας, φαίνεται πως έλυσαν κιόλας τα προβλήματα της Ηπείρου και άρχισαν να ονειρεύονται διακοπές στα νησιά γκόα και δεν μπορούν να αντισταθούν στην αναπτυξιακή ανασυγκρότηση της περιοχής.

   Μπορεί οι αποκαλύψεις του EpirusGate να υποχρέωσαν την οικογένεια Καλογιάννη να εξαφανίσει το site της Humanet, όμως πολύ καλά γνωρίζουμε, ότι όχι μόνο η Τατιάνα αλλά και ο γαμπρός του Σταύρου Καλογιάννη, είναι πρωτοπαλίκαρα στη γιαννιώτικη ΜΚΟ.

   Για όσους ακόμα έχουν αμφιβολίες, θα τους τις λύσει δημοσίευμα της εφημερίδας "Παρόν", κλικ εδώ: http://www.paron.gr/v3/new.php?id=4155&colid=&catid=33&dt=2005-07-10%200:0:0"



   Επειδή το θέμα άρχισε να γίνεται ενδιαφέρον, συνέχισα το ψάξιμο στο διαδίκτυο και βρήκα άλλη μια ανάρτηση απο τον Κώστα Καλτσή, απ' όπου μαθαίνουμε ότι, εκτός από τα ψαράδικα με τα... αρχαιοελληνικά ονόματα (!!!) της Σρι Λάνκα, μεγάλη έμφαση δόθηκε και στη σύνταξη μελέτης της πληθυσμιακής ομάδας των... Γκαγκαούζων της Μολδαβίας!!!

   Διαβάστε: 


"Ευτυχώς τους έσωσε...
Υπερήφανη λοιπόν η κ. Καλογιάννη για την Μ.Κ.Ο που ίδρυσε όπως είπε, με βαρύγδουπο τίτλο ''Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ανθρωπιστικής Ανάπτυξης - Humanet'', που όπως αποκαλύφτηκε χρηματοδοτήθηκε με 2,4 εκατ. Ευρώ για 15 προγράμματα την περίοδο 2000 - 2010 (για να'' κατέβει'' το siteτης αμέσως μετά τη δημοσιότητα που δόθηκε στο θέμα).

Αν είναι μια φορά υπερήφανη η κυρία αντιπεριφερειάρχης για το έργο και την προσφορά της Humanet, εμείς είμαστε χίλιες φορές όπως και όλοι οι Ηπειρώτες, ο Ελληνισμός εν γένει, διότι δεν είναι και μικρή υπόθεση, μεταξύ άλλων να έχει φροντίσει για την κατασκευή αλιευτικών σκαφών με αρχαιοελληνικά ονόματα στη Σρι Λάνκα (!), αλλά και τη σύνταξη μελέτης της πληθυσμιακής ομάδας των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας!!! 


Είναι δυνατόν να επιβίωναν εκεί στη Σρι Λάνκα χωρίς ψαράδικα με αρχαιοελληνικά ονόματα, όπως Σωκράτης, Αλκιβιάδης, Αριστοτέλης, Όμηρος κ.λ.π ; Και ποια αξία θα είχε η ζωή τους χωρίς αυτά τα ονόματα; 



Αφήστε που η διάδοση του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού και πνεύματος δε μπορεί παρά να μας γεμίζει από εθνική υπερηφάνεια και άρα πολλαπλώς ανεκτίμητη η προσφορά, όπως και περισσότερο η μελέτη - έρευνα για τους Γκαγκαούζους της Μολδαβίας, κάτι πάρα πολύ χρήσιμο και για εκείνους και προπαντός για την περαιτέρω πορεία του Ελληνικού λαού....  


Από τις τσέπες των πολιτών.
Επιμένουμε στο θέμα, διότι τα χρήματα για τα αρχαιοελληνικά ονόματα των ψαράδικων στη Σρι Λάνκα (νησί του Ινδικού Ωκεανού) και τις συμπεριφορές των Γκαγκαούζων της Μολδαβίας, βγήκαν από τις τσέπες των Ελλήνων πολιτών - όπως και για το πλήθος των άλλων Μ.Κ.Ο που απορρόφησαν δεκάδες (μόνο;) εκατομμυρίων ευρώ - οι οποίοι τώρα βλέπουν ευρώ και αλληθωρίζουν διότι αρχίζουν να μη θυμούνται πως ακριβώς είναι. 

Αλλά αυτό δεν έχει τόση σημασία, όση ότι η κυρία Τατιάνα Καλογιάννη αισθάνεται υπερήφανη και μακάρι να μας ενημέρωνε λεπτομερώς και για άλλες δραστηριότητες της Humanet, για να αισθανθούμε διπλά ευτυχείς."


Κατόπιν όλων των ανωτέρω, δηλώνω πως μετανοιώνω οικτρά που δεν ίδρυσα ΜΚΟ για την προστασία της Βαλαωρίσιας χελώνας. Πρόκειται για μοναδικό είδος, με χοντρό καύκαλο και συλλεκτική αξία (είναι περιζήτητη στην Ιταλία). Δυστυχώς, η οικιστική ανάπτυξη την εκδίωξε από το φυσικό της περιβάλλον και πλέον απαντάται σε μικρούς πληθυσμούς στην Περάνθη. 



Πιστεύω ότι η διάσωση αυτού του μοναδικού είδους θα άξιζε τουλάχιστον 3-4 εκατομμύρια ευρώ, ή μήπως λέω λίγα;.

Δεν υπάρχουν σχόλια: