Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης

Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Αλέκος Καχριμάνης

Την υποψηφιότητά του για τις επερχόμενες εκλογές του Μαΐου ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης Μιχάλης Καχριμάνης, έχοντας στο πλευρό του τους τέσσερις αιρετούς αντιπεριφερειάρχες Στράτο Ιωάννου, Τατιάνα Καλογιάννη, Βασίλη Ψαθά και Θωμά Πιτούλη, οι οποίοι θα είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Ο κ. Καχριμάνης υπογράμμισε πως ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αιρετή περιφέρεια, σημειώνοντας πως στα τρία πρώτα χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου πέτυχε να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, αλλά και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.

Ο κ. Καχριμάνης επισήμανε:
«Με τη σημερινή κατάθεση της στρατηγικής της Περιφέρειας Ηπείρου για τη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ανοίγει ένας νέος κύκλος για την αιρετή Περιφέρεια.
Στα τρία πρώτα χρόνια, η Περιφέρεια Ηπείρου, παρά τις δυσκολίες που είχε να αντιμετωπίσει σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο, κατάφερε να επιλύσει προβλήματα, σε άλλα να προωθήσει λύσεις. Πέτυχε να βάλει τα θεμέλια για ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που θα στηρίζεται στον πρωτογενή τομέα, στον τουρισμό, στον πολιτισμό, αλλά και να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της κάθε περιοχής.
Ο χρόνος της πρώτης περιόδου ήταν ασφαλώς λίγος για να μπορέσουμε να κάνουμε όσα είχαμε και έχουμε σχεδιάσει, να πετύχουμε όλους τους στόχους που είχαμε θέσει.




Οι παρεμβάσεις μας, όμως ήταν καίριες και καθοριστικές. Σε πολλές περιπτώσεις, αποτέλεσαν οδηγό και για άλλες περιφέρειες. Κινηθήκαμε με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον της Ηπείρου, των Ηπειρωτών. Όπου χρειάστηκε συνεργαστήκαμε, όπου απαιτήθηκε συγκρουστήκαμε με λογικές και πρακτικές, που κράτησαν επί δεκαετίες καθηλωμένες τις παραγωγικές δυνάμεις της Ηπείρου.
Η προσπάθειά μας, δεν ήταν εύκολη, οι "σύμμαχοί" μας, ήταν ελάχιστοι. Στο πλευρό μας είχαμε όμως τους πολίτες: Σε καμία περίπτωση δεν καταθέσαμε τα όπλα. Δεν σταματήσαμε να διεκδικούμε το καλύτερο για την Περιφέρειά μας.
Λαμβάνοντας υπόψη το έργο που έχουμε ξεκινήσει στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες και συνεκτιμώντας τις δεσμεύσεις της Πολιτείας για τον ενισχυμένο ρόλο που θα έχουν οι Περιφέρειες στη διαχείριση του ΕΣΠΑ, του νέου προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, αποφασίσαμε, μετά από πολύ σκέψη, να θέσουμε τον εαυτό μας στην κρίση των Ηπειρωτών στις εκλογές του 2014.

Έχουμε αποδείξει στα τρία χρόνια της θητείας μας, ότι είμαστε μια παράταξη που κινείται και δρα με καθαρά αυτοδιοικητικά κριτήρια. Τους σεβόμαστε όλους, τιμούμε το θεσμικό ρόλο, καθενός εκάστου. Δεν επιτρέψαμε όμως, ούτε και πρόκειται να γίνει στο μέλλον, εμπλοκή κομματικών παρατάξεων και σχηματισμών στη λειτουργία της Περιφέρειας.
Αυτή είναι στάση ζωής. Είναι απαρέγκλιτη αρχή μας.
Στη νέα πορεία, που ξεκινά από σήμερα, στηριζόμαστε σε στελέχη που το 2010 οδήγησαν σε νικηφόρα πορεία την παράταξη της "Αξιοβίωτης Ανάπτυξης". Απευθύνουμε όμως κάλεσμα συνεργασίας προς όλους ανεξαιρέτως του πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι διαπνέονται από τις ίδιες αρχές και αντιλήψεις και έχουν την ίδια αγωνία για το μέλλον της πατρίδας μας, προκειμένου να συμπορευτούν μαζί μας, σε μια ευρεία παράταξη, με καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.
Άλλωστε τα προβλήματα είναι κοινά για όλους και γι αυτά, θα συνεχίσουμε να δίνουμε μάχη για την επίλυσή τους και την επομένη των εκλογών».

Δεν υπάρχουν σχόλια: