Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πρέβεζα. Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 το καρναβάλι των Γυναικών και το Σάββατο η παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας!

Σε καρναβαλικούς ρυθμούς η Πρέβεζα!

H Πρέβεζα κινείται σε καρναβαλικούς ρυθμούς, οι οποίοι αναμένεται να κορυφωθούν την Παρασκευή με το Καρναβάλι των Γυναικών και το Σάββατο με την παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου!

gynaikes1

Καρναβάλι Γυναικών Πρέβεζας.
Οι γυναίκες του καρναβαλιού της Πρέβεζας βρίσκονται στην τελική ευθεία των προετοιμασιών για την μεγάλη παρέλαση που και φέτος θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.
Η παρέλαση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 8 από το ύψος του 2ου Δημοτικού Σχολείου και μέσω της οδού Καρυωτάκη θα κατευθυνθεί στην παραλία και θα τερματίσει στην κεντρική πλατεία Ανδρούτσου. Στο δρώμενο αυτό, το οποίο πραγματοποιείται για τουλάχιστον εξήντα χρόνια θα συμμετάσχουν περίπου 20 γκρουπ με την συμμετοχή εκατοντάδων γυναικών της Πρέβεζας.
Φέτος θα υπάρξει και μια καινοτομία. Στις 8 το απόγευμα της Πέμπτης, ομάδες γυναικών ντυμένες «απάχηδες» με αφετηρία τον ΟΤΕ, θα διασχίσουν την Λ.Ειρήνης, την αγορά και την παραλία και θα προσκαλέσουν τον κόσμο στην παρέλαση της Παρασκευής.

komitato2

Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας.
Το Σάββατο θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη με άρματα παρέλαση του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, με τόπο συνάντησης τη Λ. Ειρήνης (στο ύψος που ήταν παλιά το ΚΤΕΛ) και ώρα συνάντησης 19.00.
Πυρετός προετοιμασίας επικρατεί στα γκρουπ και στις κατασκευές των αρμάτων, ώστε το Σαββατόβραδο το μεγαλύτερο Καρναβάλι στην Ήπειρο και την Αιτωλοακαρνανία, που διοργανώνει στην Πρέβεζα, το Καρναβαλικό Κομιτάτο, να απογειώσει τους χιλιάδες ανθρώπους που θα ζήσουν από κοντά, αυτό το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός. Τα γκρουπ και οι αυτοσχέδιες ομάδες του Καρναβαλικού Κομιτάτου υπόσχονται μοναδικές στιγμές σε επισκέπτες και ντόπιους!

Η παραλία της Πρέβεζας, όπου θα καταλήξει η παρέλαση θα είναι φωταγωγημένη από το δήμο Πρέβεζας και όλοι ζουν και αναπνέουν γι' αυτή τη μεγάλη γιορτή.
Την Κυριακή 2 Μαρτίου το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, παρουσιάζει την τελετή λήξης με τα χορευτικά σχήματα του συλλόγου ρυθμικής γυμναστικής "ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ" και υπεύθυνη την κ. Βάσω Ζαντραβέλη, το 2ο δημοτικό σχολείο Πρέβεζας και υπεύθυνη την κ. Ιουλία Λοίρου, Χορογραφίες Ζούμπα από την ομάδα της Μαριέττας Γκούμα, Χορευτικά, από τον χορευτικό όμιλο Πρέβεζα και υπεύθυνο τον κ. Γιάννη Θάνη και αναμένονται κι άλλες συμμετοχές.
Η τελετή λήξης θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Ανδρούτσου στην Πρέβεζα, ώρα 19.00.
Στη συνέχεια θα γίνει η καύση του Βασιλιά Καρνάβαλου και πυροτεχνήματα και βεγγαλικά, θα φωτίσουν πιο πολύ τον ουρανό της Πρέβεζας και θα κάνουν τη....νύχτα, μέρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: