Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δύο εργοτάξια της Ιόνιας Οδού στην Ήπειρο.. Σε φουλ ρυθμούς μέχρι τον Μάρτιο..


Στην πλήρη λειτουργία δύο εργοταξίων στο τμήμα της Ηπείρου μεταφράζεται για την περιοχή η επανεκκίνηση των εργασιών στην Ιόνια Οδό.

Τα εργοτάξια θα λειτουργήσουν στην περιοχή της Φιλιππιάδας και στο Επισκοπικό Ιωαννίνων και αναμένεται να έχουν αναπτυχθεί στο σύνολό τους μέχρι το Μάρτιο, οπότε και οι εργασίες εκτιμάται ότι θα κινούνται με φουλ ρυθμούς!

Παράλληλα αναπτύχθηκαν σχεδόν στο σύνολό τους τα δύο εργοτάξια που θα καλύψουν τον οδικό άξονα στην Αιτωλοακαρνανία.

Αυτά λειτουργούν στον Εύηνο και στον Ανισόπεδο κόμβο της Αμβρακίας.

Αρκετά τμήματα του έργου θα εκτελεστούν με υπερεργολαβίες. Έτσι ο αριθμός όσων θα απασχοληθούν, τον οποίο ανακοίνωσε πρόσφατα ο Υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοίδης (είχε μιλήσει για τέσσερις χιλιάδες θέσεις εργασίας) απέχει πολύ από τον πραγματικό.
Σε κάθε περίπτωση οι θέσεις εργασίας θα είναι σημαντικά λιγότερες την ώρα που το ενδιαφέρον για αναζήτηση δουλειάς έχει εκτοξευθεί στα ύψη.


Στην Ιόνια οδό θα λειτουργήσουν τέσσερις μετωπικοί σταθμοί διοδίων. Το κόστος έχει υπολογιστεί στα τέσσερα λεπτά ανά χιλιόμετρο. Παράλληλα σε πέντε Ανισόπεδους Κόμβους θα λειτουργήσουν πλευρικοί σταθμοί διοδίων. Πρόκειται για τους Κόμβους στη Γαυρολίμνη, το Μεσολόγγι, στον Κουβαρά, την Άρτα και τον Γοργόμυλο.

Τέλος στον κάθετο οδικό άξονα, που αναμένεται να αλλάξει τη μοίρα της Βορειοδυτικής και Δυτικής Ελλάδας, προβλέπεται να κατασκευαστούν και να λειτουργήσουν εννέα σταθμοί εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: