Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Απίστευτο! Δίνουν ανθυγιεινό επίδομα σε δημοσίους υπαλλήλους.


«Παλιά μου τέχνη κόσκινο», λέει ο λαός, ενώ το ρατσιστικό ανέκδοτο «τον αράπη κι΄ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς» είναι πιο δηκτικό.

Παράξενο ίσως αλλά οι φράσεις αυτές ήρθαν στο νου μόλις διάβασα την απόφαση για χορήγηση ανθυγιεινού επιδόματος σε δημοσίους υπαλλήλους.

Και αμέσως μετά μια πονηρή σκέψη: Λες να το κάνουν επειδή πλησιάζουν εκλογές. Σώπα βρε αδερφέ, καθησύχασα τον εαυτό μου. Και παραλίγο να το πιστέψω 100% όταν διάβασα τις διευκρινίσεις ότι αφορά σε λίγους υπαλλήλους και πρόκειται να αρθούν αδικίες.
Ε, ναι βρε παιδί μου. Τους αδικήσαμε τους ανθρώπους και ντροπή μας. Από ευαισθησία το κάνουν είπα.

Ελα, όμως που το διαβολάκι που παραμονεύει στη γωνία κάθε καλής σκέψης που αφορά σε Ελληνες πολιτικούς δεν σ΄ αφήνει να ησυχάσεις. Σιγά που είναι πράξη ευαισθησίας ψιθύρισε πονηρά και χαιρέκακα.



Αν όντως είναι τόσο πολύ ευαίσθητοι γιατί δεν κάνουν κάτι ριζικό για τους άνεργους, τους συνταξιούχους των 400 και 500 ευρώ, τους πολίτες που  αυτοκτονούν εξαιτίας της οικονομικής καταστροφής;

Αντε τώρα να αντικρούσεις τέτοια διαβολικά υπονοούμενα. Η μόνη απάντηση είναι το πρωτογενές πλεόνασμα που θα μοιραστεί σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών.

Αλλά ότι κι' αν μας πουν θα αιωρείται πάντα μία πελώρια απορία. Μα τι στο καλό έχουν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και τόσο τους φροντίζουν όλα αυτά τα χρόνια και μάλιστα έφτασαν μέχρι του σημείου να ρίξουν τη χώρα στο γκρεμό για να προσλάβουν εκατοντάδες χιλιάδες, να δώσουν δυσανάλογα μεγάλες αυξήσεις και εφάπαξ που δεν τα δικαιούνται. Τι στο καλό έχουν; Το κοκαλάκι της νυχτερίδας; Και οι άλλοι, του ιδιωτικού τομέα τι είναι, παιδιά ενός κατώτερου Θεού; 

Του Θανάση Λυρτσογιάννη

Δεν υπάρχουν σχόλια: