Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Η πρώτη ανοιχτή ομιλία του Μιλτιάδη Κλάπα, επικεφαλής της ανεξάρτητης Δημοτικής παράταξης για το Δήμο Πρέβεζας "Δύναμη ενότητας και δημιουργίας", πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014, σε μια κατάμεστη αίθουσα του Margarona Royal.

"Δύναμη ενότητας και δημιουργίας" με επικεφαλής τον Μιλτιάδη Κλάπα

Τη δημιουργία μιας εντελώς νέας αυτοδιοικητικής Παράταξης που θα ανταποκρίνεται στις νέες ανάγκες που γέννησε η κρίση τόσο για τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες όσο και για τον ίδιο το θεσμό της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, έθεσε ως στόχο ο υποψήφιος δήμαρχος Πρέβεζας Μιλτιάδης Κλάπας στην πρώτη ανοιχτή ομιλία που πραγματοποίησε την Κυριακή σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Margarona Royal.

Μέσα από μια πρωτότυπη παρουσίαση ο Μιλτιάδης Κλάπας παρουσίασε το όνομα, το λογότυπο και την προγραμματική διακήρυξη της παράταξης καλώντας όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Πρέβεζας, πέρα κι έξω από κομματικές σημαίες ή προτιμήσεις, σε «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» ενός μεγάλου πλειοψηφικού ρεύματος στην τοπική κοινωνία, που θα βάλει τέλος στο συμβιβασμό και στην αδράνεια, για μια πόλη σύγχρονη, δίκαιη, καινοτομική, βιώσιμη. Μια πόλη πρωταγωνίστρια και στην κοινωνική συνοχή και στις μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις του μέλλοντος.


IMG 5956



"Χρειαζόμαστε νέα σχήματα που θα προκύπτουν μέσα από τις ίδιες τις διεργασίες της κοινωνίας".
«Χρειαζόμαστε νέα πολιτικά υποκείμενα στην αυτοδιοίκηση, νέα σχήματα που θα προκύπτουν μέσα από τις ίδιες τις διεργασίες της κοινωνίας και όχι από κινήσεις κορυφής ή συμφωνίες «κάτω από το τραπέζι» τόνισε εισαγωγικά ο υποψήφιος δήμαρχος, σημειώνοντας πως ο ενωτικός και ανεξάρτητος χαρακτήρας της Παράταξής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι τη στηρίζουν πολίτες και στελέχη της τοπικής κοινωνίας, που προέρχονται από διαφορετικούς - ακόμη και αντιθετικούς - πολιτικούς χώρους.
Ο κ. Κλάπας επισήμανε τη θέση της νέας παράταξης απέναντι στον «Καλλικράτη» κάνοντας λόγο για ατελέσφορο σχεδιασμό, ο οποίος θα πρέπει να επανεξεταστεί, στο πλαίσιο μιας λιγότερο συγκεντρωτικής και πιο δημοκρατικής αντίληψης για την τοπική και κοινωνική ανάπτυξη, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη ριζικής αλλαγής του μοντέλου διοίκησης του δήμου.

"Ριζική αλλαγή στο μοντέλο διοίκησης του Δήμου".
«Σε συνθήκες κρίσης, η διοίκηση ενός Δήμου πρέπει να χαρακτηρίζεται από καινοτομία, δημοκρατία, συμμετοχή, αναζήτηση εναλλακτικών πηγών εσόδων. Σήμερα έχουμε ανάγκη από ένα Δήμο, μπροστάρη στις νέες ιδέες, ανοικτό στο διάλογο με τους πολίτες, πρωταγωνιστή στην μάχη για την προάσπιση των συλλογικών αγαθών, που κινδυνεύουν σήμερα, (υγεία, δημόσια γη, νερό). Συγχρόνως, έχουμε ανάγκη από ένα Δήμο που θα εγκαταλείψει τη φοβική και την αμυντική νοοτροπία του παρελθόντος και να αναλάβει γενναίες πρωτοβουλίες, τόσο στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας και της παραγωγικής ανασυγκρότησης, υπερβαίνοντας το στενό πεδίο άσκησης των αρμοδιοτήτων του Καλλικράτη, όσο και στο πεδίο της άσκησης ενεργού κοινωνικής πολιτικής, που θα αποτρέπει την ακραία ένδεια και θα βάζει φρένο στην ανθρωπιστική κρίση που προκάλεσαν τα μνημόνια» σημείωσε ο κ. Κλάπας υπογραμμίζοντας πως κεντρικό μέλημα του Δήμου στα χρόνια της κρίσης θα πρέπει να είναι να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην ανάπτυξη και την επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

IMG 6050

"Η σημερινή δημοτική αρχή είναι κατώτερη των περιστάσεων".
Αναφερόμενος στη σημερινή δημοτική αρχή ο υποψήφιος δήμαρχος είπε χαρακτηριστικά πως επικαλούμενη διαρκώς το άλλοθι της οικονομικής δυσχέρειας του Δήμου, έχασε πλήρως τον έλεγχο της διαχείρισης των καθημερινών προβλημάτων στη λειτουργία της πόλης.
«Η σημερινή δημοτική αρχή περισσότερο εκτέθηκε στα μάτια των πολιτών από την απραξία και το συντηρητισμό της, παρά από τη δραματική περικοπή των κρατικών πόρων» τόνισε και τη χαρακτήρισε κατώτερη των περιστάσεων, ενώ δεν απέφυγε να δώσει και απάντηση για το γιατί επέλεξε να «επιστρέψει» στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής, σημειώνοντας πως ουσιαστικά ποτέ δεν αποχώρησε.

IMG 6006

"Γιατί επιστρέφω;"
«Οι λόγοι που με οδήγησαν να διεκδικήσω πάλι την ευθύνη του Δήμου έχουν να κάνουν με τις νέες προκλήσεις της αυτοδιοίκησης. Κατανοώ απόλυτα τις νέες συνθήκες και πιστεύω ότι έχω την γνώση την εμπειρία και την διάθεση να εργασθώ αποτελεσματικά σε αυτό το νέο περιβάλλον. Μέτρησε πολύ στην απόφασή μου η αγάπη μου για τον τόπο και την αυτοδιοίκηση. Μέσα από την βάσανο της αυτοκριτικής μου των αδυναμιών και των παραλείψεων μου στα χρόνια της θητείας μου νομίζω ότι είμαι πιο ώριμος, πιο έτοιμος να ανταπεξέλθω στις αυξημένες ευθύνες. Γνωρίζω ότι όλα είναι πιο δύσκολα, αντιλαμβάνομαι την δίκαιη δυσπιστία των πολιτών απέναντι σε κάθε προσπάθεια νομίζω όμως ότι αξίζει να προσπαθήσουμε» είπε κλείνοντας ο κ. Κλάπας απευθύνοντας κάλεσμα ενότητας, ελπίδας και δημιουργικής ανατροπής σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Πρέβεζας.

IMG 5961

Δέκα προγραμματικοί άξονες.
Λίγο νωρίτερα η κα Οικονόμου παρουσίασε το λογότυπο της παράταξης, ενώ η κα Λαχανά και ο κ. Καλλίνικος παρουσίασαν τους 10 προγραμματικούς άξονες γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η νέα παράταξη «Δύναμη Ενότητας και Δημιουργίας» κάνοντας λόγο για έναν Δήμο με νέο παραγωγικό πρότυπο, με βιώσιμη ανάπτυξη, με ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση, με αλληλεγγύη, με νέα οικονομική σκέψη. Έναν δήμο διεκδικητικό, με αποκεντρωμένη εξουσία, δημοκρατία , διαφάνεια και συμμετοχή, έναν δήμο στην υπηρεσία του δημότη. (Διαβάστε εδώ την προγραμματική διακήρυξη της παράταξης).

logo-klapas

Μετά το τέλος της ομιλίας ο κ. Κλάπας δέχθηκε ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους για σημαντικά θέματα που απασχολούν σήμερα το δήμο Πρέβεζας και αναπτύχθηκε για αρκετή ώρα ένας γόνιμος διάλογος.

Δείτε στα βίντεο που ακολουθούν τι απάντησε ο υποψήφιος δήμαρχος για το θέμα του Νοσοκομείου, τη Μαρίνα, για το ύψος των χρεών του δήμου Πρέβεζας, τη λαϊκή αγορά, την ανάπλαση της Κυανής Ακτής κ.α.


Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Κλάπα



Δείτε τα 2 video από την εκδήλωση.






www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: