Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Δεσμώτες του ιλίγγου στο Σότσι. Σαγηνευτικές φωτογραφίες αθλητών σε πτήση

n

Μια άτυπη Ολυμπιάδα διεξάγεται παράλληλα με τους αγώνες που ολοκληρώθηκαν την Κυριακή στο Σότσι. Τα διαγωνίσματα δεν περιλαμβάνουν θεαματικά άλματα, πιρουέτες στον πάγο, θριάμβους της θέλησης, φλερτ με το ρίσκο και μοιραία καπρίτσια της τύχης. Οι δε πρωταγωνιστές της ενδέχεται να αρέσκονται περισσότερο στο κυνήγι της ιδανικής επίδοσης, παρά στην εκπλήρωσή της. Ιδιαίτερα αφότου στο σιρκουί της διάκρισης πλασαρίστηκαν υπέργειοι, ακατάβλητοι παίκτες: πιθανότατα παρατηρήσατε ότι άφθονα δρώμενα των φετινών αθλημάτων καταγράφονται με drones. Πώς θα βγάζουν το ψωμί τους λοιπόν στο μέλλον οι φωτογράφοι;

n

AP/Sergei Grits



H χρήση των μη επανδρωμένων αεροσκαφών θα υιοθετηθεί σε ολοένα μεγαλύτερο βαθμό στο μέλλον. Είναι φτηνότερα, διακριτικότερα, πιο αθόρυβα από τα ελικόπτερα και ευαγγελίζονται ήδη το αύριο του αθλητικού ρεπορτάζ.

 Δείτε σε video δύο εξαιρετικά δείγματα παρακάτω.



 Ο σκληρός νόμος της τεχνολογίας
ωστόσο δεν θα παροπλίσει αμαχητί τους δημιουργούς που διαθέτουν ικανά αποθέματα επινοητικότητας και ταλέντου. Ιδού το αποτέλεσμα της δουλειάς μιας ομάδας φωτογράφων του Reuters, οι οποίοι μπόλιασαν τεχνική επάρκεια με φαντασία προκειμένου να προσφέρουν στο βλέμμα μας κίνηση και στατικότητα στο ίδιο κάδρο. Χρησιμοποιώντας πολλαπλές λήψεις με φευγαλέες εναλλαγές χρόνου που αργότερα τοποθετήθηκαν η μια πάνω στην άλλη, συνέθεσαν ένα εικαστικό παζλ το οποίο καμία μηχανή δεν μπορεί προς το παρόν να συλλάβει. Άξιοι; Άξιοι!

n
Reuters/Marko Djurica

n
Reuters/Dominic Ebenbichler

n
Reuters/Lucy Nicholson

n
Reuters/Fabrizio Bensch

n
Reuters/Stefano Rellandini

n
Reuters/Brian Snyder

n
Reuters/Lucy Nicholson
n
Reuters/Kai Pfaffenbach 


Δεν υπάρχουν σχόλια: