Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Νέο Μνημόνιο στο Κάτω Παρτάλι!


Σαν βόμβα έπεσε στο «Κάτω Παρτάλι» η είδηση ότι είναι πιθανό, πιθανότατο έως βέβαιο και βεβαιότατο ότι θα επιβληθεί νέο μνημόνιο, με αφορμή τα χρέη των τραπεζών. Πάρ' τους κάτω όλους στο «Κάτω Παρτάλι»!

Α, δεν πιστεύω να μην ξέρετε τι είναι το «Κάτω Παρτάλι». Είναι καινούργια σειρά που παίζεται στο «Μέγκα» και μέσα σε μόλις 4 επεισόδια έχει προκαλέσει τον κακό χαμό. Απίστευτες θεαματικότητες που έχουν κάνει να ξεχαστούν κιόλας τα τούρκικα. Τώρα όλοι βλέπουν «Κάτω Παρτάλι», καλώς ή κακώς δεν μπορώ να το πω εγώ, είναι και φίλοι και γνωστοί εκεί και δεν θα είμαι αντικειμενικός.
Στηρίζεται κυρίως σε... λογοπαίγνια ή αλογοπαίγνια του τύπου:
- Κύριε Διαμαντή, μου περνάτε τη σαλάτα;
- Απο πού;
- Από ΚΤΕΟ.
- Είναι κανείς στο μπάνιο;

- Χιλιάδες μύκητες, αλλά δεν ενοχλούν.


Η δράση εξελίσσεται σε ένα χωριό της Αρκαδίας, όπου μιλάνε όλοι, μα όλοι, με χαρακτηριστική χωριάτικη ντοπιολαλιά, με την οποία γελάνε όσοι το βλέπουν στα καφενεία και σούσι ρέστοραν στο Κάτω Παρτάλι.



Στο χωριό αυτό φαίνεται ότι έχει φτάσει πρώτο το πρωτογενές πλεόνασμα, γιατί όλοι τρώνε τον σκασμό και κάθε λίγο και λιγάκι φτάνουν Αθηναίοι αποτυχημένοι γιάπις και επιχειρηματίες να ζήσουν.


Η χθεσινή είδηση όμως στις τηλεοράσεις τούς χάλασε τη διάθεση, γιατί μπορεί να επεκταθεί κι εκεί το κακό. Είπε πρώτη χθες η Ούλγα η Τρέμ' στο δελτίο με τη χαρακτηριστική κατωπαρταλιώτικη προφορά της: «Εκβιαστικά παιχνίδια τ' τρόικας για να επιβάλ' νέου Μνημόνιου. Φουσκών' στα 15 δισ. τα λιφτά για τις ελληνικές τράπεζες».

Καπάκι στο σχόλιου του Γ. Πριτιντέρη, διπλασίασι τους εκβιασμοί και τους έκανι διπλούς: «Διπλούς ικβιασμός από την τρόικα, γιατί δεν θέλουν να είμαστε κύριοι της τύχ'ς μας», ούρλιαξ' κουνώντας του δάχτυλάκι τ' και σουφρώνοντας τα καυτά χείλη τ'.

«Ιδώ μας λέγανι ότι δεν ξέρουμ' τι θα τα κάνουμ' τα λιφτά, τώρα μας λέν' ότι πάμε νέο Μουνημόνιο», σχολίαζαν με απογοήτευση στο Κάτω Παρτάλι.

Ακόμα κι ο πρωθυπουργός μας, ο Αντών'ς ο Σαμαράς σχολίαζε κατωπαρταλιώτικα και λογοπαιχνιδιακά:

- Πάνι να μας κάνουν από Κάτω Παρτάλι σι Κάτω Παρτχάλι!

Προυσουπικά έχου εμπιστοσύνη στην εξέλιξη της σειράς, γιατί ο σεναριογράφος της σειράς Λευτέρης Παπαπέτρου είνι εξαιρετικός ο μπαγάσας κι έχει γράψ' σειρές όπους τα «Εγκλήματα», που δεν μπουρεί σε εγκλήματα να τον ξεπεράσει ούτι ου Γιάνν'ς ο Στουρνάρας, που μας έλεγι ότι θα βγούμι σύντουμα στις αγουρές και τρώμι νέου Μνημούνιο στη μάπα.

Ούλως συμπτωματικώς το «Κάτω Παρτάλι» προυβάλλεται πριν την «Ανατρουπή».

Του Λάκη Μπέλλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: