Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Σε κορύφωση οι διεργασίες για την αυτοδιοικητική «μάχη» στο Δήμο Πάργας

Διεργασίες για την αυτοδιοικητική «μάχη» στο Δήμο Πάργας - Αναλυτικό ρεπορτάζ...

Συνεχίζονται οι διεργασίες για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων, που θα διεκδικήσουν το Δήμο Πάργας, στις δημοτικές ενότητες Φαναρίου και Πάργας. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όπως έχουν διαμορφωθεί μέχρι σήμερα οι συσχετισμοί, «σίγουρη» θεωρείται η υποψηφιότητα του Αντώνη Νάστα (προέρχεται από το χώρο της ΝΔ), όπως επίσης και η υποψηφιότητα του Σωτήρη Γάκη, ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης (παράταξη που στηρίζει το ΚΚΕ στην αυτοδιοίκηση).

Από 'κει και πέρα, το ενδεχόμενο να διεκδικήσει ως ανεξάρτητος υποψήφιος το Δήμο, ο πρώην Αστυνομικός Διευθυντής Πρέβεζας, κ. Δημήτρης Διαμάντης, δεν φαίνεται να συγκεντρώσει πολλές πιθανότητες.

Μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα πράξει ο νυν Δήμαρχος Θανάσης Λιόλιος, που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Αν και την περασμένη Παρασκευή σε συγκέντρωση μελών του συνδυασμού του στο Καναλάκι, δεν διαφάνηκε κάποια δυνατότητα επανακαθόδου του στις εκλογές και άπαντες θεωρούν «τελειωμένη» την παρουσία τους στα αυτοδιοικητικά, πληροφορίες των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο πως ο νυν Δήμαρχος Πάργας δεν έχει... καταθέσει τα όπλα. Το ενδεχόμενο πάντως να μη κατέβει στις εκλογές, συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες.

Μια στασιμότητα υπάρχει και στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς. Η δημοτική παράταξη «Άλλος Δρόμος», στην οποία μετέχουν και πολλά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, ίσως προκρίνει τον Θωμά Αναστασίου ή τη Μαρία Μάρκου, για να ηγηθεί του ψηφοδελτίου. Τα δύο αυτά ονόματα έχουν προταθεί από αρκετά μέλη της παράταξης.

Παρ' όλα αυτά, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο να ηγηθεί του ψηφοδελτίου ο κ. Θανάσης Ράπτης, ως επιλογή αυστηρά πολιτικοκομματική. Κάτι τέτοιο όμως ίσως επιφέρει νέες διεργασίες στο χώρο της Αριστεράς.

Στο παρελθόν δημοσιεύματα ανέφεραν πως το Δήμο σκοπεύει να διεκδικήσει και ο κ. Γιάννης Γιαμάς, Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πρέβεζας, ωστόσο μέχρι στιγμής ο ίδιος δεν έχει ανακοινώσει κάτι.

Μέσα στο επόμενο 15νθήμερο πάντως το «τοπίο» θα έχει ξεκαθαρίσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: