Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Σε διαζύγιο προχώρησαν το ΠΑΣΟΚ και οι "58" κατασκευαστές κόμματος... Ο λόγος; Το μέλι , το λαδάκι λαδώματος... και η βουλιμία κάποιων από τους νεοσωτήρες της κεντροαριστεράς, να γίνουν ιζνογκούντ...

Η "Ελιά" μαράθηκε...

Σε διαζύγιο προχωρούν το  ΠΑΣΟΚ και οι "58" κατασκευαστές κόμματος αφού οι τελευταίοι αποφάσισαν να αποχωρήσουν από την "Ελιά". Την σχετική απόφαση ανακοίνωσε ο Γιάννης Βούλγαρης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Τρίτη.
Αφορμή για τη ρήξη, στάθηκαν οι ενστάσεις της πρωτοβουλίας των "58" για τη μορφή του ευρωψηφοδελτίου αφού το ΠΑΣΟΚ  ήθελε το ευρωψηφοδέλτιο να έχει ορθογώνιο σχήμα ενώ οι "58" το ήθελαν τετράγωνο.
Η είδηση αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον εγχώριο σοσιαλισμό αφού πλέον οι Έλληνες σοσιαλιστές μένουν ξεκρέμαστοι από κόμμα. Μόνο ένας Τσίπρας τους μένει τώρα.
Αλλά και για τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές η είδηση είναι δυσάρεστη αφού θα πρέπει πλέον να στηριχτούν στο ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου για να τσιμπήσουν καμιά έδρα για την ευρωβουλή από την Ελλάδα.
Η αποχώρηση των "58" σηματοδοτεί μια σειρά από αλυσιδωτές αντιδράσεις αφού χωρίς τους "58" δεν θα μπορέσει να σταθεί το εγχείρημα της "Ελιάς", με αποτέλεσμα το αναγκαστικό ξεφτίλισμα του Βενιζέλου στις ευρωεκλογές , όχι πλέον με τη μάσκα της "Ελιάς" αλλά ως ΠΑΣΟΚ. Εκτός αν ο Ευάγγελος ο Βενιζέλος κρυφτεί πίσω από κανένα άλλο δέντρο για να μη φαίνεται η γύμνια του.

(Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι μια πολιτική συνεργασία μεταξύ διαφόρων κεντρώων παρατάξεων, στην οποία συμμετέχει και το ΠΑΣΟΚ , έχει ως ακρογωνιαίο λίθο 58 τύπους που κανένας δεν τους ξέρει. Πόσο χαμηλότερα μπορεί να πέσει το ΠΑΣΟΚ;)

www.takoureliatragoudaneakoma.blofspot.gr

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: