Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος υποψήφιος της ΝΔ στην Περιφέρεια Αττικής. Γιατί;


Ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κουμουτσάκος θα είναι υποψήφιος για την Περιφέρεια Αττικής με τη στήριξη της ΝΔ. [iefimerida]

Η υποψηφιότητα, «έκλεισε» χθες, κατά την συνάντηση που είχε ο κύριος Κουμουτσάκος, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο Στρασβούργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ανδρών είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας Κουμουτσάκου, δίνει τέλος στα σενάρια για την περιφέρεια Αττικής που προκάλεσαν αναταράξεις στη ΝΔ. Υπενθυμίζεται, ότι βουλευτές και στελέχη της ΝΔ, είχαν δημοσίως εκφράσει την στήριξη τους στον νύν περιφερειάρχη Γ. Σγουρό, τον οποίο πάντως χθες, ο υπουργός Εσωτερικών χαρακτήρισε «κακό περιφερειάρχη», ενώ άλλα στελέχη υποιστήριζαν την υποψηφιότητα του δημάρχου Περιστερίου Παχατουρίδη που δεν «περπάτησε.»


Σχολιασμός: Η ΝΔ του Σαμαρά ολοκλήρωσε το τρίπτυχο των χαμένων ευκαιριών με την υποψηφιότητα του Κουμουτσάκου στην Περιφέρεια Αττικής. Μολονότι εντός της ΝΔ πολλοί βουλευτές και στελέχη είχαν βγει να υποστηρίξουν κατά σειρά τις επιλογές Καμίνη στην Αθήνα, Μπουτάρη στην Θεσσαλονίκη και Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, η Συγγρού κινήθηκε εντελώς μυωπικά, με επιλογές αντίστοιχα πολύ άοσμες όπως του Σπηλιωτόπουλου, του Καλαφάτη και τώρα του Κουμουτσάκου.

Είναι προφανές ότι η υποψηφιότητα Κουμουτσάκου ευνοεί την επανεκλογή Σγουρού, ο οποίος σ' αντίθεση με το δίδυμο Κουμουτσάκου-Δούρου, έχει το ακλόνητο πλεονέκτημα-επιχείρημα ότι είναι καθαρά αυτοδιοικητικός, με τους δύο άλλους συνυποψηφίους του να θεωρούνται, και όχι άδικα, περαστικοί από την αυτοδιοίκηση. Ο Κουμουτσάκος ναι μεν θεωρείται ότι ανοίγει στην "καραμανλική" πτέρυγα της ΝΔ, αλλά και πάλι αυτό δεν αρκεί για να προκαλέσει τη συσπείρωση της ΝΔ, ικανή για να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής.

Απομένει λοιπόν το "χρώμα" που θα λάβει ενδεχόμενη νίκη Σγουρού στην περιφέρεια. Θα είναι πράσινο; Αν ναι, μπορεί ο Βαγγέλης, ξέρετε εκείνος που στο βεστιάριο του έχει ποικιλία από καπέλα (ο αθεόφοβος δεν δίστασε να καπελώσει χθες και τις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου!), το βράδυ των εκλογών να στηριχθεί πάνω στην επιτυχία Σγουρού, σε συνδυασμό με ενδεχόμενη επανεκλογή Καμίνη-Μπουτάρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ίσως ο Σαμαράς θέλησε να δώσει το φιλί της ζωής στον Βενιζέλο, "χαρίζοντάς" του το δικαίωμα να καπελώσει μια ενδεχόμενη νίκη Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής, ώστε να μπορέσει εκείνος να σταθεί στην κυβέρνηση και να αντισταθεί από το τσουνάμι που έρχεται από την κάλπη των ευρωεκλογών για το ΠΑΣΟΚ, τώρα ειδικά που απέμεινε μονάχο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: