Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Επίδομα ψήφου...


Σε έναν τομέα εκσυγχρονίστηκε η χώρα. Στην πληρωμένη ψήφο. Τα παλιά καλά χρόνια άρχιζαν την τσάρκα οι υποτακτικοί δημάρχων και βουλευτικών πόρτα-πόρτα τάζοντας λεφτά, θέσεις μόνιμες εργασίας μέχρι και γαμπρό για την κόρη που ήταν σαν την κατάρα του Αγίου Αντωνίου. Μετά μαζευόταν στα κατά τόπους καφενεία, μπαρ και άρχιζαν την καταμέτρηση πριν ακόμα ανοίξει η κάλπη. Ωραίες εποχές.
Σήμερα αγοράζουν την ψήφο νόμιμα, μνημονιακά και ευρωπαϊκά με νομοσχέδια και μνημονιακές υποχρεώσεις που ξαφνικά θυμήθηκαν ότι υπήρχαν από το πρώτο Μνημόνιο. Έχουμε εν τη παλάμη και ούτω ψηφίσομεν τα κάτωθι:

Η "αντιμνημονιακή" ΑΔΕΔΥ δέχθηκε με πολύ χαρά τα 150 ευρώ για ανθυγιεινή εργασία σχεδόν για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους της χώρας. Από τον υπάλληλο του Δημαρχείου μέχρι τον παπά της... ενορίας θα παίρνουν 150 ευρώ το μήνα για να μην σπάσουν χέρι και πόδι από κιμωλία και λιανοκέρι. Η "αντιμνημονιακή" ΑΔΕΔΥ με τις αγωνιστικές γυμναστικές σώπασε ξαφνικά για τα μνημόνια αφού όπως δήλωσε ο Σταϊκούρας το συγκεκριμένο επίδομα επανήλθε διότι ήταν Μνημονική υποχρέωση που υπέγραψαν. Δεν φανταζόμαστε τώρα να καλέσει την πρωτοξαδέλφη ΓΣΕΕ σε αγωνιστική γυμναστική αρνούμενη τα 150 το μήνα.

Ξαφνικά η Δικαιοσύνη της χώρας ξύπνησε, κοίταξε όλα τα άδικα που συμβαίνουν στην Ελλάδα και απεφάνθη ότι η πιο βαριά αδικία αυτή την στιγμή είναι το "κούρεμα" των εφάπαξ και των επιδομάτων. Σού τραβάει λοιπόν μια απόφαση να γλύφεις τα δάκτυλά σου με πρόσχημα τις εορτές του Πάσχα μπορεί και να στα επιστρέψω διότι εκεί κοντά είναι και εκλογές.
Έτσι δεν θα έχουμε την γριά να απαιτεί μέρα μεσημέρι να ανοίξει η κάλπη για να βρει το πεντοχίλιαρο που έριξε αντί για το ψηφοδέλτιο. Θα της τα δώσουμε από το πρωτογενές πλεόνασμα, από το οποίο ο Σ.Σ (Σωτήρας Σαμαράς) θα διαθέσει για τις ευπαθείς ομάδες μέχρι και 1 δις ευρώ! Μιλάμε για χρήμα με το τσουβάλι. Ακριβώς το ίδιο τσουβάλι με το οποίο μεταφέρονται τα ψηφοδέλτια με το πέρας της εκλογικής καταμέτρησης.
Μεγαλεία, σου λέω. Καταστρέψανε το γέλιο που ρίχναμε προεκλογικά όταν εμφανίζονταν ο κομματάρχης με κουστουμάκι που είχε να δει καθαριστήριο από την εποχή της σκάφης και έταζε στους νέους θέση περιωπής και μετακίνηση με το αυτοκίνητο του δημαρχείου. Πήγαν και έβαλαν στο παιχνίδι ευρωπαϊκά κονδύλια και διαχειριστές ΜΚΟ, μάς στέρησαν τον κορδωμένο γείτονα που μάς επιδείκνυε το καινούργιο αεροδυναμικό Hundai που παράγγελνε πριν ακόμα προσληφθεί. Θα τον κάνουν τώρα σκλάβο 5 μηνών με 450 ευρώ το μήνα που δεν φθάνουν ούτε για πέντε πούρα στην επίδειξη του Κόκκινου Χορού της Αποκριάς.



Προεκλογικά από όλα έχει ο μπαξές, λεφτά που μοιράζονται, δικαιοσύνη που σε προσέχει, θέσεις εργασίας, κι αν δεν σου φτάνουν όλα αυτά στην πλέρια ευτυχία που ζεις και θέλεις να γίνεις επιχειρηματίας αποποινικοποιούμε την επιχειρηματικότητα. Ξέχνα το ότι για να ανοίξεις επιχείρηση πλήρωνες το 10πλασιο της επένδυσης σε μίζες, ξέχνα το πήγαινε-έλα αφού δεν υπήρχε επιχείρηση στην χώρα που να μην την κρατάει από μία παρανομία ο αρμόδιος κομματάρχης δημόσιος υπάλληλος. Εν μέσω ναυαγίου προεκλογικά θα ανοίξουν τόσες επιχειρήσεις από μαύρα χρήματα που δεν έχουν ανοίξει τα τελευταία 40 χρόνια στην Ελλάδα.
Δεν ακούσαμε τίποτε για την υγεία και την παιδεία προεκλογικά διότι πολύ απλά με τόσο χρήμα που ρέει από τα υπογεγραμμένα μνημονιακά ρουσφέτια δεν θα έχεις καμία ανάγκη ακόμη και για μια γριπούλα το ελικόπτερο θα σε πηγαίνει στο Μεμόριαλ της Νέας Υόρκης άσε που θα έχεις προπληρώσει τα δίδακτρα μέχρι και για το Χάρβαρντ του παιδιού σου.
Η δυστυχία είναι ότι αυτά παρουσιάζονται ως σοβαρές πράξεις "σοβαρών" κυβερνητών με τους επικοινωνιολόγους να τρίβουν τα χέρια τους μην πιστεύοντας και οι ίδιοι το πόσο φτηνά και εύκολα σέρνεται ένας λαός στην κάλπη. Έσκισαν τα πτυχία τους γιατί είχαν να κάνουν με μία μάζα που είχε βάλει βαθιά στο κύτταρό της την σοφία του Ναστραδίν Χότζα, που  όταν αγανάκτησε η γυναίκα του γιατί δεν χώραγαν μέσα στο σπίτι με όλα τα ζώα, γουρούνια, αγελάδα, κατσίκες, πρόβατα, κότες, ο πανέξυπνος επικοινωνιολόγος Ναστραδίν πέταξε έξω μια κότα και η γυναίκα αισθάνθηκε ότι το σπίτι μεγάλωσε.
Εφόσον ο λαός αισθάνεται ότι οι ψηφοθηρικές μνημονιακές κινήσεις του εξασφαλίζουν το παρόν και το μέλλον, τότε σίγουρα του αξίζει αυτό που του ετοιμάζουν. Για όλους τους άλλους που έχουν συνειδητοποιήσει ότι αυτές οι κινήσεις τελειώνουν την κατάσταση γρηγορότερα είναι βαρύ το πλήγμα. Τούς στέρησαν το γέλιο μέχρι δακρύων που έριχναν όταν οι κομματάρχες αναφωνούσαν: "Στα άρματα! Ξεκινάει ο προεκλογικός αγώνας".-

Δεν υπάρχουν σχόλια: