Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2014

Γιώργος Ζάψας: ''Πρώτα η Ήπειρος και μετά τα κόμματα''. Ανακοίνωσε χθες Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014 την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Ηπείρου, ως επικεφαλής της παράταξης που θα προκύψει από την συνένωση των υφιστάμενων «Ήπειρος, Tόπος να Ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων»


Με έμμεσες αιχμές σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος με την στάση του αλλά και την απόφασή του να επιλέξει κομματικό ψηφοδέλτιο, γεγονός που εμπόδισε την δημιουργία μιας ενιαίας κεντροαριστερής παράταξης, ο Γιώργος Ζάψας ανακοίνωσε χθες επίσημα την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια της Ηπείρου ως επικεφαλής της παράταξης που θα προκύψει από την συνένωση των υφιστάμενων «Ήπειρος. Τόπος να Ζεις» και «Ήπειρος των Οριζόντων».

Κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο κ. Ζάψας έκανε γνωστό ότι τόσο από τον ίδιο προσωπικά αλλά όσο και από άλλα στελέχη των δύο αυτοδιοικητικών παρατάξεων κατεβλήθη μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να υπάρξει συνεργασία στο χώρο της κεντροαριστεράς, χωρίς όμως ανταπόκριση.Απέναντι στα δικά μας αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά κάποιοι επέλεξαν κομματικά υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι οι συζητήσεις συνένωσης των δύο παρατάξεων δεν ήταν μια εύκολη υπόθεση, όπως ίσως φαίνεται προς τα έξω. 

Αντίθετα χρειάστηκε να περάσουν τρεις μήνες συζητήσεων, προβληματισμών προσπαθειών προκειμένου να επέλθει η συμφωνία συνεργασίας.«Δεν ήταν εύκολο το εγχείρημα, διότι όλοι περιχαρακώνονται πίσω από αυτό που έχουν. Εμείς το πετύχαμε. Θα θέλαμε να είναι ευρύτερος ο συνδυασμός μας, αλλά δεν κατέστη δυνατό, παρά τις προσπάθειες των αντιπροσωπειών των δύο παρατάξεων. Για μας ο χαρακτήρας των περιφερειακών εκλογών είναι και πολιτικός και αυτοδιοικητικός. Για τους άλλους είναι αυστηρά και μόνο πολιτικός. Σε αυτό δε συμφωνήσαμε», τόνισε.

Υπογράμμισε ότι τον τιμά ιδιαίτερα η επιλογή των συναδέλφων του στο πρόσωπό του και υποσχέθηκε ότι μέσα στον Μάρτιο θα ολοκληρωθούν τα διαδικαστικά που αφορούν την νέα παράταξη, το σήμα της, το πρόγραμμά της και φυσικά την κατάρτιση του ψηφοδελτίου.Είναι αλήθεια ότι καθυστερήσαμε και τώρα πρέπει να τρέξουμε για να είμαστε έγκαιρα έτοιμοι, είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.Άσκησε σκληρή κριτική στην σημερινή Περιφερειακή Αρχή η οποία «μόνο αξιοβίωτη δεν είναι», και πρόσθεσε: Δε μπορούμε να περιμένουμε άλλο τις υποδομές. Πρέπει να ολοκληρωθούν οι οδικοί άξονες. Αν δε γίνουν αυτά δε μπορούμε να προχωρήσουμε. Ούτε ο πρωτογενής τομέας, ούτε ο τουρισμός από μόνοι τους μπορούν να λύσουν προβλήματα. Δε θέλουμε πολιτισμό που να είναι τουριστική ατραξιόν. Το οικονομικό περιβάλλον είναι ασφυκτικό. Καλούμαστε να διαχειριστούμε λίγα για πολλούς».Καταλήγοντας κάλεσε τους ηπειρώτες να στρατευτούν σε μια προσπάθεια για την Ήπειρο μέσα από αυτοδιοικητική και όχι κομματική προσπάθεια.


Ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ.

Το Περιφερειακό Γραφείο Ηπείρου, στη χθεσινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας, του μέλους της Κ.Ε. της ΔΗΜ.ΑΡ. Γιώργου Ζάψα, για επικεφαλής του αυτοδιοικητικού συνδυασμού συνεργασίας των παρατάξεων "Ήπειρος Τόπος Να Ζεις" και "Ήπειρος Των Οριζόντων", στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου.


Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει την υποψηφιότητα Γ.Ζάψα.

Η Περιφερειακή Επιτροπή ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου, τα μέλη της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑ.ΣΟ.Κ που προέρχονται από την Ηπειρο , οι δύο Βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ κκ. Μιχάλης Κασσής Νομού Ιωαννίνων και Χρήστος Γκόκας Νομού Αρτας και ο επικεφαλής της παράταξης «Ηπειρος Τόπος Να Ζεις » της μείζονος αντιπολίτευσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Ευάγγελος Αργύρης , προβαίνουν στην παρακάτω ανακοίνωση :Σε κοινή σύσκεψη έγινε συζήτηση σχετικά με τα θεσμικά , αναπτυξιακά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την λειτουργία της Περιφέρειας Ηπείρου , την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την πορεία της οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην Περιφέρεια προς τις Αυτοδιοικητικές εκλογές και Ευρωεκλογές του Μαίου , στην προοπτική ανατροπής της σημερινής πολιτικής της πλειοψηφίας που έχει οδηγήσει στην φτωχοποίηση την Ηπειρο , φέρνοντάς την ανάμεσα στις πιο φτωχές Περιφέρειες της Ευρωπαικής Ένωσης.

Στην προοπτική αυτή έγινε μεταξύ άλλων εκτενής συζήτηση σε ζητήματα πολιτικής συνεργασιών με στόχο την διαμόρφωση ενός ανοικτού αξιόμαχου ψηφοδελτίου στην Περιφέρεια στο πλαίσιο συγκρότησης μιας νέας αυτοδιοικητικής παράταξης που θα απευθύνεται στους Πολίτες , τις άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις , στους φορείς και τις συλλογικότητες της Ηπείρου με την μέγιστη δυνατή διεύρυνση των δυνάμεων που θα την συγκροτούν , στην κατεύθυνση ανατροπής της σημερινής αδιέξοδης κατάστασης και στόχο την ανάδειξη της ανάγκης αλλαγής της πολιτικής πρακτικής στην Περιφέρεια σε μια Δημοκρατική -προοδευτική κατεύθυνση.

Με βάση την παραπάνω συζήτηση εξουσιοδοτείται η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑ.ΣΟ.Κ Ηπείρου να προβεί στην παρακάτω ανακοίνωση : 1. Για το ΠΑ.ΣΟ.Κ ο χώρος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποτελεί προνομιακό πεδίο εφαρμοσμένης πολιτικής σε προοδευτική κατεύθυνση και στο πλησιέστερο προς τους Πολίτες επίπεδο , με συμμέτοχους τους ίδιους τους Πολίτες, για την αντιμετώπιση και επίλυση των τοπικών θεσμικών , αναπτυξιακών και κοινωνικών ζητημάτων με αποκεντρωμένες και δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτό κατέστη εφικτό γιατί στηρίχτηκε σε θεσμικές κατακτήσεις και μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση που θεσμοθέτησαν οι Κυβερνήσεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ διαχρονικά από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και οι οποίες άλλαξαν στην κυριολεξία το τοπίο και τον χάρτη στον χώρο αυτό. 
2. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ διαχρονικά και στην Ήπειρο είχε διαμορφωμένη αντίληψη υπέρ των πολιτικών συνεργασιών σε δημοκρατική προοδευτική πάντα κατεύθυνση και επι τη βάσει ξεκάθαρων προγραμματικών συμφωνιών. Η πολιτική των συνεργασιών στη σημερινή εποχή της κρίσης και της ανάγκης αντιμετώπισής της με ευρύτερες συγκλίσεις και συμμαχίες , είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ τόσο σε Εθνικό , όσο και κυρίως σε Περιφερειακό και Τοπικό επίπεδο ,γιατί οδηγεί σε σταθεροποίηση και σε πολιτικές εξόδου από την κρίση. 
3. Με βάση τα παραπάνω η οριστικοποίηση της συνεργασίας των παρατάξεων της Περιφέρειας Ηπείρου« Ήπειρος Τόπος Να Ζεις » και « Ήπειρος των Οριζόντων » , με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα , μέλος της ΚΕ της ΔΗΜ.ΑΡ και με γνώμονα την διεκδίκηση της Περιφέρειας στις επερχόμενες εκλογές του Μαίου , αποτελεί θετικό γεγονός για τα Αυτοδιοικητικά δεδομένα της Ηπείρου και συνιστά υπέρβαση σε Δημοκρατική - προοδευτική κατεύθυνση για αλλαγή της σημερινής πολιτικής στην Περιφέρεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: