Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Με επιτυχία ο 11ος κολυμβητικός διάπλους του Αμβρακικού Κόλπου (Βόνιτσα-Κορωνησία) την Κυριακή 2 Αυγούστου 2015


Με μεγάλη συμμετοχή αθλητών πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 2 Αυγούστου, ο  11ος κολυμβητικός διάπλους του Αμβρακικού Κόλπου, ο οποίος έχει συνδεθεί στενά με την προώθηση μηνυμάτων σχετικά με την προστασία του Αμβρακικού Κόλπου,  της χλωρίδας και πανίδας της ευρύτερης περιοχής. 
Ο αγώνας είχε αφετηρία το λιμάνι της Βόνιτσας και ξεκίνησε στις 07.45 π.μ.  και τερματισμό το λιμάνι της Κορωνησίας, με άφιξη του πρώτου συμμετέχοντα στις 11.30 π.μ.

Νικητές αναδείχθηκαν οι: Χρήστος  Ηλιάδης (Πρώτη Θέση), με χρόνο 3 ώρες και 30 λεπτά
 Παναγιώτης Σουραβλιάς (Δεύτερη Θέση) με χρόνο 3 ώρες και 35 λεπτά
  Διονύσης Χατζής  (Τρίτη Θέση) με χρόνο 3 ώρες και 50 λεπτά
Όλοι οι κολυμβητές που συμμετείχαν δήλωσαν χαρούμενοι για την εμπειρία παρά την δυσκολία και την κούραση της διαδρομής ενώ δήλωσαν ότι είναι αποφασισμένοι να ξαναέρθουν και του χρόνου.
Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες για την προσπάθειά τους,  δήλωσε:
« Στόχος του Δήμου είναι η συγκεκριμένη εκδήλωση  κάθε χρόνο να αναβαθμίζεται, να αναπτύσσεται και  να καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για την κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης. Εκτός του αθλητικού ενδιαφέροντος , στόχος μας είναι μέσα από αυτή τη διαδρομή να προωθήσουμε το μήνυμα για την προστασία και την ανάδειξη του Αμβρακικού κόλπου , καθώς και να προβάλλουμε την περιοχή που αποτελεί ένα μνημείο φυσικού κάλλους . Η προβολή αυτή έχει στόχο την τόνωση της επισκεψιμότητας και την δημιουργία μιας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης του Αμβρακικού Κόλπου.  Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλλαν στην επιτυχία της εκδήλωσης και του χρόνου θα προσπαθήσουμε να τονώσουμε το ενδιαφέρον του διάπλου με διήμερες δράσεις/δραστηριότητες, όπως μια μικρότερη κολυμβητική διαδρομή για μαζικότερη συμμετοχή, μία επιστημονική ημερίδα με θέμα τον Αμβρακικό Κόλπο και την Κορωνησία, ψαράδικο γλέντι και άλλες αθλητικές δραστηριότητες».
Σε όλους τους συμμετέχοντες απονεμήθηκαν  μετάλλια, βραβεία αλλά και ενθύμια για τη συμμετοχή τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: