Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στην Πρέβεζα. Ποιοί είναι το προσωρινό συντονιστικό όργανο.

Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας στην Πρέβεζα - Όλα τα ονόματα του προσωρινού συντονιστικού οργάνου

Την παρακάτω ανακοίνωση εξέδωσε η ΛΑΕ Πρέβεζας:

«Μετά τις τελευταίες, δραματικές, πολιτικές εξελίξεις και την μνημονιακή μετάλλαξη της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δημιουργούνται νέα πολιτικά δεδομένα στη χώρα. Η μνημονιακή συμπολίτευση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ/ΝΔ/Ποτάμι/ΠΑΣΟΚ, ψήφισε στη Βουλή ένα τρίτο, χειρότερο, μνημόνιο, το οποίο σχεδίασαν και επέβαλαν οι δανειστές. Έτσι, ακυρώθηκε η σαφής εντολή του ελληνικού λαού, τόσο στις εκλογές του Γενάρη όσο και στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου για μια άλλη πορεία, έξω από τα μνημόνια και τη λιτότητα.
Το νέο αυτό πρόγραμμα «διάσωσης» οδηγεί σε πλήρες αδιέξοδο. Εάν εφαρμοστεί η χώρα μας θα μετατραπεί - τελειωτικά - σε μια φτωχή, άνιση, παρακμασμένη χώρα στις παρυφές της Ευρώπης, όπου η νεολαία θα μεταναστεύει και οι συνταξιούχοι θα παλεύουν να επιβιώσουν. Οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι μια μικρή δράκα πλουσίων και πολλαπλώς διαπλεκομένων που θα θριαμβεύσουν στο μνημονιακό καθεστώς.
Επειδή θεωρούμε ότι σήμερα η μόνη αξιόπιστη πολιτική δύναμη που μπορεί να βάλει τις βάσεις για μια ριζικά διαφορετική πορεία είναι η Λαϊκή Ενότητα, εντασσόμαστε στις γραμμές της.
Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο στην Πρέβεζα, με οδηγό μας την μεγαλειώδη στάση του λαού μας στο δημοψήφισμα, και το καταλυτικό του ΟΧΙ. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και τη βαθειά απογοήτευση που έσπειρε στις γραμμές του λαού και της Αριστεράς, η παλινωδία της ηγετικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Γνωρίζουμε ότι η ίδια η δημοκρατία στη χώρα ακυρώνεται, όταν η εκφρασμένη βούληση του λαού αλλοιώνεται. Δεν μπορούμε όμως να υποχωρήσουμε.
Εμείς ακόμα πιστεύουμε ότι ένας άλλος κόσμος είναι εφικτός.
Πρέβεζα 27/8/2015

Η Προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή
Καινούργιος Βαγγέλης
Κυνηγός Αντώνης
Λιβιεράτος Νίκος
Νόβας Μιχάλης
Πάνης Μπάμπης».

Δεν υπάρχουν σχόλια: