Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Αλέξης, μια ρωμέικη καρδιά! Σε ρόλο Ξανθόπουλου ο Τσίπρας, συγκίνησε το πανελλήνιο στον ALPHA, στην 1η προεκλογική τηλεοπτική εμφάνιση...


Αν θέλετε να μάθετε τι είπε ο πρωθυπουργός στην πρώτη του προεκλογική συνέντευξη καλύτερα δείτε την κλασσική ελληνική ταινία «Γιακουμής, μια ρωμέικη καρδιά» μιας και ο Α. Τσίπρας επιχείρησε να εμφανίσει τον εαυτό του σε ρόλο Νίκου Ξανθόπουλου.

Ειδικά, δάκρυα πλημμύρισαν τα μάτια εκατομμυρίων τηλεθεατών όταν είπε οτι η ρωμέικη καρδιά του έλεγε όχι να μην υπογράψει αλλά το έκανε για να αποφύγει η χώρα μια καταστροφή. Αντίθετα με τις ξενόδουλες καρδιές των προηγούμενων που ήθελαν πως και πως να υπογράψουν τα μνημόνια. Στα ωραία της συνέντευξης όταν μας ανακοίνωσε οτι η ρωμέικη καρδιά του δεν αντέχει να είναι πρωθυπουργός σε κυβερνηση συνεργασίας, με λίγα λόγια μας είπε «κορόιδα ψηφίστε και υλοποιήστε εσείς! Εγώ byeeeeee»


Δείτε την ταινία


thumb

Αλ. Τσίπρας: Είμαι ήσυχος με τη συνείδησή μου, δεν οδήγησα τον λαό σε μία ανείπωτη καταστροφή

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Alpha τόνισε, πως αισθάνεται άνετα να δώσει στον λαό τον λόγο για να τον κρίνει, για όσα πέτυχε και για όσα δεν πέτυχε.


Ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι επτά μήνες πορεύθηκε με μια λαϊκή εντολή για σκληρή διαπραγμάτευση και πάλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε και ότι εξάντλησε και ξεπέρασε τα όρια αυτής της εντολής. Είπε ότι μετά τη 12η Ιουλίου το πεδίο ήταν τελείως διαφορετικό και πως είχε την υποχρέωση να τεθεί στην κρίση των πολιτών και αυτό κάνει.


xanthopoulos-4-630x400

Χαρακτήρισε το δημοψήφισμα ως πολύ μεγάλη ιστορική στιγμής ανάτασης για την Ευρώπη, ως τομή για τη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης, τονίζοντας ότι Ελλάδα και Ευρώπη είναι αλληλένδετες. Ο Αλέξης Τσίρπας είπε ότι αισθάνεται υπερήφανος που έδωσε τη δυνατότητα στον λαό που 5 χρόνια αισθανόταν έναν περιορισμό και αδιέξοδο να εκφράσει την πεποίθησή του. Είπε ότι πολλές φορές τα « όχι» στην ιστορία έχουν οδηγήσει σε υπαναχωρήσεις, αλλά μένουν στην ιστορία. «Έτσι κι αυτό το «όχι» θα μείνει στην ιστορία γιατί έδωσε τη δυνατότητα να εκφραστεί η διαφορετική άποψη στην Ευρώπη, άνοιξε μια μεγάλη ρωγμή».«Το «όχι» σε μια κακή συμφωνία το έκανα «ναι» σε μια συμφωνία που έχει προβλήματα αλλά δίνει προοπτική», σημείωσε. Εκτίμησε επίσης ότι στο ποσοστό του 62% που έλαβε το «Όχι» μόνο μια μικρή μειοψηφία ήταν κατά μιας συμφωνίας και υπέρ της εξόδου από την Eυρώπη.
Ο πρωθυπουργός δήλωσε ήσυχος με τη συνείδηση του για την επιλογή του, όπως είπε ,να μην οδηγήσει τον λαό σε μια ανείπωτη καταστροφή. Είπε ότι είχε να επιλέξει ανάμεσα στο να επιστρέψει πίσω στην Αθήνα ως ήρωας αλλά έχοντας να αντιμετωπίσει μια κρίση με πρωτοφανείς διαστάσεις, μια σύγκρουση εμφύλια στη χώρα, ή να επιλέξει να πάρει την ευθύνη να μη γίνει ο ήρωας των λίγων ημερών, αλλά να πάρει την επιλογή -με πολιτικό κόστος στο κόμμα του και τον κόσμο που τον στήριξε- να αποτρέψει μια συνολική καταστροφή για τα λαϊκά στρώματα και την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχαν αφήσει τα χρήματά τους στο εσωτερικό. Σημείωσε ότι ενάμιση μήνα μετά αισθάνεται περήφανος για την επιλογή του, «γιατί ήταν μια επιλογή ευθύνης».
Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η δραχμή δεν είναι μια επαναστατική ή αριστερή επιλογή και σημείωσε πως δεν ήταν επιλογή γιατί η Ευρώπη είναι ένα πεδίο πάλης, εντός του οποίου «πρέπει να δώσουμε τη μάχη», διότι έξω από αυτή δεν θα είναι καλύτερα.
Ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι για τον ίδιο η μεγάλη διάψευση δεν έγινε κατά την τελική συμφωνία, αλλά όταν ήρθε κάποια στιγμή ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, και του μετέφερε το μήνυμα του Β. Σόιμπλε για τη συντεταγμένη έξοδο από το ευρώ και την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα. Πρόσθεσε ότι τότε συνειδητοποίησε ότι αυτό που κάποιοι σύντροφοί του έλεγαν ως εναλλακτική, ήταν το σχέδιο του αντιπάλου.
«Υποσχόμαστε την πραγματικότητα, θα δουλέψουμε σκληρά χωρίς αυταπάτες, πατώντας στην πραγματικότητα για να την αλλάξουμε, αυτό υποσχόμαστε», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός. Σημειώσαμε ότι «καταφέραμε μια συμφωνία που σταθεροποιεί οικονομικά τη χώρα, που ανοίγει δρόμους στην Ευρώπη, γιατί για πρώτη φορά με καλύτερους συσχετισμούς θα συζητήσουμε το χρέος που οι άλλες κυβερνήσεις έλεγαν ότι ήταν βιώσιμο».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ήταν αλήθεια η υπόσχεση που είχε δώσει ο ΣΥΡΙΖΑ στον λαό προεκλογικά, ότι θα δώσει μάχη για να καταργήσει το μνημόνιο. «Και δώσαμε μάχη», σημείωσε. Υποστήριξε πως το εάν θα βγούμε από την κρίση εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το αν ο λαός και η κυβέρνηση που θα προκύψει θα έχει τη δύναμη να προχωρήσει σε πολύ μεγάλες τομές και αλλαγές που θα αλλάξουν πολλά στο εσωτερικό και θα δώσουν τη δυνατότητα να πάμε σε σταδιακή επούλωση των πληγών, αλλά και να δώσει ταυτόχρονα δυναμική ανάπτυξης και αναδιανομής εισοδήματος και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: