Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Αποθεωτικός για την Πρέβεζα και τους κατοίκους της ο Rick Stein στο BBC. Ειρωνεύτηκε τον Περιφερειάρχη Ηπείρου και τον Δήμο Ζίτσας...


Δείτε το video



Κυριολεκτικά αποθεωτικός  ήταν για την Πρέβεζα ο διεθνούς φήμης γαστρονόμος Rick Stein στην εκπομπή του η οποία προβλήθηκε στις 23:30 μ.μ την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, στο Βρετανικό Κανάλι BBC two.

Την εκπομπή του παρακολουθούν εκατομμύρια Βρετανών και αυτό ήταν μία εξαιρετικά καλή διαφήμιση για την πόλη της Πρέβεζας.
Το γαστρονομικό ταξίδι του Rick Stein από την Βενετία στην Κωνσταντινούπολη τον έφερε στην Βόρεια Ελλάδα και την Ιστορική πόλη των Ιωαννίνων όπου δοκίμασε παραδοσιακό στιφάδο και κοτόπιτα ή όπως χαρακτηριστικά είπε την καλύτερη κοτόπιτα που έχει δοκιμάσει ποτέ ...Στην πόλη της Πρέβεζας παρακολούθησε το ψάρεμα της Γαρίδας Αμβρακικού μέσα από το καΐκι Άγιος Σώστης του Βασίλη και της Βενετίας (Eco Cruizing)
O Rick Stein περιέγραψε την Πρέβεζα ως μια πόλη ξεχωριστή και η οποία τον έκανε να νιώσει άνετα, ενώ έδειξε στους εκατομμύρια Βρετανούς θεατές του την Πρεβεζάνικη γαστρονομία δοκιμάζοντας γαρίδα Αμβρακικού από τα χεράκια της Κίτσας Σουρτζή,



Πρεβεζάνικο Πετάλι στο εστιατόριο Εν Πλώ του Κώστα Βρεττού


και Πρεβεζάνικο Ούζο από την κάβα της οικογένειας Ρούμπου...


Από την άλλη οι αγαπητοί φίλοι στον Δήμο Ζίτσας αλλά και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου δεν θα πρέπει να αισθάνονται καθόλου υπερήφανοι, καθώς όπως θα δείτε στο βίντεο ο Rick Stein ειρωνεύτηκε όσο δεν παίρνει τα πανύψηλα χορτάρια και το εγκαταλελειμμένο μοναστήρι της Ζίτσας.
"Διάβασα κάπου σε έναν τουριστικό οδηγό ότι η Ήπειρος είναι ο καλά κρυμμένος θησαυρός της Ελλάδας" μονολόγησε ανεβαίνοντας σε ένα παγκάκι έξω από το μοναστήρι και προσπαθώντας να δει την θέα που έκρυβαν τα βάτα ... Διάβασε ένα απόσπασμα από έναν τουριστικό οδηγό και είπε μπροστά στην κάμερα και μπροστά σε εκατομμύρια Βρετανούς...  "'Ήρθα εδώ περιμένοντας να δω φανταστική θέα, αλλά τίποτα ούτε μοναχούς".

Δεν υπάρχουν σχόλια: