Σήμερα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βρίσκεται στο 2,5% μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή. Η πλύση εγκεφάλου των Ελλήνων έχει φτάσει σε τέτοιο βαθμό που θεωρούμε φυσιολογικό να έχουμε στη βουλή πολιτικούς ηγέτες τον Θεοδωράκη, την Γεννηματά, τον Μιχαλολιάκο, τον Τσίπρα, τον Μειμαράκη και όχι τον Παπανδρέου.
Μια πλύση εγκεφάλου που κάθε άλλο παρά αθώα είναι-όπως προείπαμε...Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκδοτικό οίκο του κέντρου με άρωμα Μόσχα εργάζεται σαν δημοσιογράφος (undercover) μια καλλονή που κόβει την ανάσα και έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά της διάσημης ρωσίδας κατασκόπου Aννας Τσάπμαν (κεντρική φωτό).
Το κείμενο της Μαργαρίτας Πουρνάρα από το news247 που ακολουθεί, είναι αποκαλυπτικό του προφίλ των ρωσίδων κατασκόπων νέας εσοδείας.

Οπωσδήποτε δεν είναι η συνηθισμένη κατάσκοπος. Δεν έκρυψε ποτέ την αγάπη της για την δημοσιότητα και τώρα που επιτέλους η πραγματική της ιδιότητα είναι γνωστή σε όλους, απολαμβάνει την προβολή όσο τίποτα άλλο. Και γιατί όχι; Η Αννα Τσάπμαν, η Ρωσίδα που απελάθηκε το 2010 από τις ΗΠΑ μαζί με αλλους εννέα πράκτορες, τα έχει όλα: σέξυ εμφάνιση, γοητεία, υψηλή ευφυϊα, επιχειρηματικό πνεύμα και βέβαια κάτι που μετράει περισσότερο από όλα τα προαναφερθέντα, που είναι η συμπάθεια του Βλαντιμίρ Πούτιν. Με όλα αυτά τα εφόδια λοιπόν, όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω όταν πήγε να ξαναζήσει στην Ρωσία αλλά έκανε τολμηρές φωτογραφήσεις για ανδρικά περιοδικά, λανσάρισε δική της σειρά ρούχων και δεν σταματάει να τουϊτάρει, ποστάροντας ρητά Ελλήνων φιλοσόφων και διάσημων ηθοποιών.
ADVERTISEMENT

Ποια είναι όμως η 32χρονη Ρωσίδα, που τόλμησε να δοκιμάσει τις αντοχές της αμερικανικής αντικατασκοπείας (και απέτυχε να περάσει το τεστ);

Η κοκκινομάλλα Αννα Kushchyenko, γεννήθηκε στην Ρωσία στις 23 Φεβρουαρίου το 1982. Ο πατέρας της, Βασίλι, εργάστηκε ως διπλωμάτης του Σοβιετικού Κράτους, στην πρεσβεία της ΕΣΣΔ στην Κένυα και φαίνεται ότι εκτελούσε και αυτός χρέη πράκτορα, εμφυσώντας στην κόρη του, πατριωτικά «ιδεώδη», παρότι δεν τον ακολούθησε στην Αφρική και έμεινε στην Μόσχα για να τελειώσει το σχολείο (λέγεται ότι παρακολούθησε και μαθήματα σε μια καλλιτεχνική σχολή στο Βόλγκογκραντ) και ύστερα το πανεπιστήμιο. Αποφοίτησε, αριστεύοντας στα Οικονομικά το 2004. Ηδη πριν πάρει το πτυχίο της, είχε ξεκινήσει να ταξιδεύει όπως κάνουν αρκετοί νεαροί Ρώσοι που έχουν την οικονομική άνεση. Μια από τις πλέον αγαπημένες της πόλεις ήταν το Λονδίνο.




Σε μια από τις επισκέψεις της, πήγε σε ένα ρεϊβ πάρτι στα Ντοκλαντς. Εκεί τράβηξε την προσοχή ενός νεαρού Λονδρέζου, του Αλεξ Τσάπμαν που μαγεύτηκε από την εντυπωσιακή της εμφάνιση και αποφάσισε να την πλησιάσει. Ο ίδιος θυμάται ότι της είπε πως ήταν ο,τι ωραιότερο είχε δει ποτέ του. Προς μεγάλη του έκπληξη, η Ρωσίδα του απάντησε «Και εσύ το ίδιο» και η σχέση τους ξεκίνησε το ίδιο βράδυ. 
Μέσα σε έξι μήνες, είχαν παντρευτεί και εκείνη ήδη είχε αποκτήσει βρετανικό διαβατήριο. Βέβαια δεν είχε τελειώσει ακόμα τις σπουδές της και έτσι χρειαζόταν να πηγαινοέρχεται στην πατρίδα της. Στο Λονδίνο αναζήτησε εργασία και βρήκε δουλειά σε κάποιες μεγάλες εταιρείες, στις οποίες έμεινε για λίγο χρονικό διάστημα. Μια από αυτές ήταν η Netjets, που πουλάει ιδιωτικά αεροσκάφη. 
Η ίδια διέδιδε ότι είχε υψηλότατη θέση με καθήκοντα επιτελικά, αλλά η αλήθεια είναι ότι απλώς συνεπικουρούσε την ομάδα που είχε αναλάβει τις πωλήσεις. Η επικοινωνιακή άνεση της Ρωσίδας και το τεράστιο ταλέντο να προβάλει τον εαυτό της σαν κάτι εξαιρετικά σημαντικό και επιτυχημένο, κέρδιζε αμέσως τους συνομιλητές της. Οποιος την γνώριζε θεωρούσε ότι είναι πολύ πλούσια και δραστήρια.
Μετά από λίγο καιρό, ο γάμος της με τον Τσάπμαν, του οποίου το επίθετο πήρε αμέσως, άρχισε να παραπαίει. Ο Βρετανός σύζυγος παραπονιόταν διότι η γυναίκα του περνούσε πολύ καιρό με τους Ρώσους φίλους της ενώ ο χαρακτήρας της είχε αρχίσει να αλλάζει. Στο μεταξύ, είχε προλάβει να γνωρίσει τον πεθερό του, ο οποίος δεν τον συμπαθούσε και πολύ. Στα ταξίδια που είχαν κάνει μαζί στην Μόσχα, εκείνος είχε ηδη αντιληφθεί ότι κάτι περίεργο συμβαίνει στην οικογένεια καθώς ο Βασίλι, κυκλοφορούσε με ασφάλεια και με αυτοκίνητο που είχε φιμέ τζάμια. Η Ανν εξομολογήθηκε στον Αλεξ, ότι ο πατέρας της είχε εργαστεί για τις μυστικές υπηρεσίες, δηλαδή την περίφημη KGB.




Μετά τον χωρισμό, η Τσάπμαν αποφάσισε να εγκατασταθεί στην Νέα Υόρκη, παρότι είχε δηλώσει ότι δεν της άρεσαν οι Αμερικανοί. Βέβαια, όπως εξήγησε στον τέως άνδρα της, ο στόχος της ήταν να γίνει πλούσια. Με το που προσγειώθηκε αποφάσισε να ασχοληθεί με τα ακίνητα και έφτιαξε μια εταιρεία με αυτόν τον σκοπό. Παράλληλα δεν άφηνε πάρτι για πάρτι, ντυμένη πάντοτε πολύ προκλητικά και με ακριβά ρούχα. Σε ένα από αυτά, γνώρισε και έναν πλούσιο Νεουορκέζο, ιδιοκτήτη κλαμπ και εστιατορίων με τον οποίον έκανε σχέση. Hταν ο 60χρονος Μαϊκλ Μπίταν, που της άνοιξε πολλές πόρτες στην κοσμική και επιχειρηματική ζωή του Μεγάλου Μήλου.
Ο τέως συζυγός της δεν είχε χάσει τα ίχνη της αλλά δεν μπορούσε να εξηγήσει πως η εταιρεία που ίδρυσε η Ανν, ενώ στην αρχή δεν τα πήγαινε καθόλου καλά, μέσα σε λίγο καιρό είχε απογειωθεί, προσλαμβάνοντας πολλούς υπαλλήλους. Αντιλαμβανόταν ότι κάποιος την βοηθούσε οικονομικά αλλά δεν μπορούσε ποτέ να φανταστεί τι συνέβαινε και ποια ήταν η πραγματική της ιδιότητα.




 To FBI την έβαλε στο στόχαστρο όταν κατάλαβε ότι είχε επαφές με την ρωσική κατασκοπία. Της έριξαν από δίπλα έναν άντρα που προσποιήθηκε ότι είναι Ρώσος πράκτορας, ο οποίος την παρακάλεσε να δώσει ένα πλαστό διαβατήριο σε έναν άλλο Ρώσο πράκτορα. Στην αρχή η Τσάπμαν δέχθηκε, μετά το μετάνιωσε και παρέδωσε το διαβατήριο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, λέγοντας ότι το βρήκε. Τελικά, το 2010, σε μια επιχείρηση σκούπα, απελάθηκε μαζί με άλλους υπόπτους για κατασκοπεία. Λέγεται ότι μόλις το αεροπλάνο τους έφτασε στην Μόσχα, πήγαν κατευθείαν στο γραφείο του Πούτιν, με τον οποίον τραγούδησαν πατριωτικά τραγούδια.
Εκτοτε, η ζωή της είναι περίπου όπως την ήθελε. Εχει μεγάλη οικονομική άνεση και της δόθηκε μια καλή κρατική θέση με μεγάλες απολαβές. Όμως η παλιά δόξα δεν της αρκούσε και έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη της ως διασημότητα. Και έτσι μετά τις φωτογραφήσεις και το λανσάρισμα της σειράς ρούχων, εμπνευσμένα από την τσαρική περίοδο (αν και κακοφτιαγμένα όπως επισήμαναν ορισμένοι ειδικοί) και το πρώτο κατάστημα που φέρει το όνομα της στην Τουρκία,  ήρθε η ώρα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί η Τσάπμαν, μεγαλουργεί, αραδιάζοντας ρητά, σκέψεις μεγάλων ανδρών, σκέψεις δικές της, με χιλιάδες followers. Γιατί όχι; Είναι η κατάσκοπος που με ντύνει και μετά μου κάνει και like!