Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Ο Καμμένος είναι κολλημένος με το μέλι της εξουσίας και ξέχασε το Κούγκι

kammenos-kougki

Επίθεση στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο εξαπολύει η ΝΔ λέγοντας ότι είναι κολλημένος με την εξουσία και ξέχασε το Κούγκι.


«Δεν πρόλαβε να ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος και Τσίπρας και Καμμένος άρχισαν να διαφημίζουν την «έντιμη συνεργασία» τους και να διακηρύσσουν  ότι μόνο οι δυο τους μπορούν να συνεργαστούν. Κολλημένοι μεταξύ τους και κολλημένοι με την εξουσία. Και για χάρη της εξουσίας, ο κ. Καμμένος ξεχνά όλες του τις διακηρύξεις, τις μεγαλοστομίες και το. Κούγκι! Απλώς μοιράζει υποσχέσεις εκμεταλλευόμενος το αξίωμα που ο συνεταίρος του τού χάρισε στο υπουργείο Άμυνας, προσπαθώντας να υφαρπάσει τις ψήφους των στρατιωτικών και του πολιτικού προσωπικού του υπουργείου" επισημαίνει η Συγγρού σε non paper.
Παράλληλα, σημειώνει "ο κ. Καμμένος παίζει τον ρόλο του δεξιού αντίβαρου στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά»: Έφθασε στο σημείο να παρουσιάσει ως «πράξη αντίστασης» στην ίδια την κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε το γεγονός ότι αντέδρασε στο συριζέικο αίτημα να μετονομαστεί ένα στρατόπεδο στη Β. Ελλάδα σε. «Στρατηγός Σαράφης».
Ωστόσο, παρακολούθησε τον εταίρο του να ψηφίζει το νομοσχέδιο με το οποίο θα δοθούν 100.000 ιθαγένειες σε μετανάστες, χωρίς να το ψηφίζει, αλλά βέβαιος ότι θα υπερψηφιστεί".
Και ιδού το ημερολόγιο αναξιοπιστίας για χάρη της εξουσίας, με υπογραφή Καμμένου, συνεχίζει η ΝΔ:
"11 Δεκεμβρίου 2014, Π. Καμμένος, Παραπολιτικά fm. Είναι δυνατόν να λένε ότι θα δώσουμε τα 14 αεροδρόμια της χώρας και μέσα σε αυτά να συμπεριλαμβάνουν τα Χανιά τα οποία απαγορεύεται να δοθούν, γιατί έχουν ΕΣΠΑ που θα τελειώσει σε λίγο καιρό και η ευρωπαϊκή νομοθεσία προβλέπεται να τελειώσει σε πέντε χρόνια για να ξεκινήσει η διαδικασία;
10 Φεβρουαρίου 2015. Π. Καμμένος, Μέγκα, Ανατροπή: Τα αεροδρόμια δεν είναι επένδυση. Τα αεροδρόμια αυτή τη στιγμή αν προχωρήσουν, στη συγκεκριμένη εταιρεία, δηλαδή στο γερμανικό αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, το αποτέλεσμα θα είναι ότι στα περισσότερα νησιά θα κοπούν οι συνδέσεις με τις εταιρείες φθηνού εισιτηρίου.
Και βέβαια: Το Plan B είναι να υπάρχει χρηματοδότηση από άλλη πλευρά. Εκτός των δανειστών. ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα ή άλλες χώρες. Ήδη οι ΗΠΑ έχουν ενδιαφερθεί για τον ορυκτό πλούτο της χώρας. Για πετρέλαιο και φυσικό αέριο. Μια διακρατική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα μπορούσε να δώσει τη δυνατότητα εκδόσεως ομολόγων μελλοντικών κερδών/Αν κλείσουν τη στρόφιγγα δεν θα πάρουν τις υποχρεώσεις/Θα μεταφερθούν περιουσιακά στοιχεία του κράτους στο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε μια αναπτυξιακή τράπεζα που θα έχει 3 Α ανεξαρτήτως της υποβάθμισης των άλλων/Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είμαστε στη διάθεσή σας να προχωρήσουμε σε χρηματοδότηση. Αν αύριο το πρωί συμφωνηθεί με τη Ρωσία, δίνουμε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και τον ΟΣΕ/Όταν θα γίνουμε πετρελαιοπαραγωγός χώρα, η Ελλάδα θα συνδεθεί με το δολάριο.
16 Φεβρουαρίου 2015. Π. Καμμένος στο twitter μετά από συνομιλία του με  Αλ. Τσίπρα: Δεν πρόκειται να αιτηθούμε καμιά παράταση του μνημονίου, έχουμε λαϊκή εντολή να πάμε μέχρι τέλους. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΛΕΜΕ ΟΧΙ. ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ.
18 Φεβρουαρίου 2015. Καμμένος σε συνάντηση με στρατιωτικούς συντάκτες: Αν δεν πάρουμε αυτό που θέλουμε από τη διαπραγμάτευση θα το κάνουμε Κούγκι. Δεν δεχόμαστε παράταση του Μνημονίου, παρά μόνο της δανειακής σύμβασης.  Την ίδια μέρα, μετά από συνάντησή του με Αλ. Τσίπρα: Όταν είσαι αποφασισμένος να διεκδικήσεις το δίκαιο, είσαι αποφασισμένος να φθάσεις μέχρι τέλους. Δεν θα κάνουμε πίσω, δεν θα προσκυνήσουμε.
6 Απριλίου 2015, Π. Καμμένος στον Ενικό και στο Ν. Χατζηνικολάου: Δηλώνει ότι αν οι δανειστές αρνηθούν τα συμφωνηθέντα που συμπεριλαμβάνουν την καταβολή των δόσεων, τότε δεν θα πληρώνουμε τις δόσεις και θα φροντίσουμε να αναπτύξουμε την ελληνική οικονομία όπως μπορούμε, αλλά αυτό σημαίνει πως εκείνοι επιλέγουν το αδιέξοδο. Απέκλεισε αύξηση ΦΠΑ στα νησιά, ομαδικές απολύσεις, αποκρατικοποιήσεις, ΔΕΗ, ΟΛΠ, Ελληνικού. Δηλώνει επίσης ότι «η κυβέρνηση και ο υπουργός Οικονομικών δεν έχουν συμφωνήσει ή υπογράψει οτιδήποτε δεσμευτικό για τη χώρα». Λέει επίσης ότι σε περίπτωση ρήξης η κυβέρνηση θα συνάψει συμφωνίες με όσους μπορεί (ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Ινδία, χώρες Μ. Ανατολής). Τώρα, τα βρίσκει όλα καλά καμωμένα και μας διαβεβαιώνει ότι  είδαν πως δεν υπήρχε διάθεση από κανέναν να βοηθήσει σε έναν άλλο δρόμο.
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος στον κ. Χατζηνικολάου:  Δεν πρόκειται ποτέ ο ΦΠΑ να ανέβει στα νησιά. Είναι απόφαση Τσίπρα και ημών. Το ίδιο λέει και ο Γ. Βαρουφάκης. Δεν ξέρω τι λέει ο Γ. Σακελλαρίδης. Η Κυβέρνηση έχει διάθεση για έντιμο συμβιβασμό στα πλαίσια όμως των εντολών που λάβαμε από το λαό. Δεν θα πειράξουμε μισθούς και συντάξεις και ας μας το ζητάνε ξεκάθαρα. Στα εργασιακά ζητάνε ομαδικές απολύσεις. Οι θεσμοί δεν θέλουν να υπάρξουν συμφωνία. Τα αεροδρόμιο των Χανίων δεν μπορεί να πωληθεί για πέντε χρόνια. Βεβαίως και δεν θα πωληθεί ο ΟΛΠ όπως είναι  τους λέμε να πάρουν το τρένο και μια προβλήτα ακόμα. Δεν αποκλείουμε με επενδύσεις το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ή της Αλεξανδρούπολης. Είτε θα συμφωνήσουν με τις κόκκινες γραμμές που έβαλε ο λαός ή θα πάμε σε ρήξη. Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσε ο λαός. Κατά τη γνώμη μου δεν θέλει η Γερμανία να βρεθεί λύση. Έχετε ξαναδεί συμπεριφορές σαν του Μ. Σουλτς; Η χώρα είναι εθνικά ανεξάρτητη και δεν θα επιβάλουν κυβερνήσεις οι ξένοι.
Για τη Συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, είπε: Δεν υπάρχει κανένα επίσημο κείμενο και καμία συμφωνία.  Η κυβέρνηση τέτοιου είδους χαρτιά δεν έχει υπογράψει ούτε πρόκειται. Περιμένουμε να μας απαντήσουν αν είμαστε σε παράταση προγράμματος. Αυτό διεκδικούμε. Βάλαμε κάποιες προϋποθέσεις τις αποδέχτηκαν αρχικά αλλά μετά τις ανατρέψαν οι ίδιοι. Δείξτε μου μια υπογραφή Βαρουφάκη που να δεσμεύει τη χώρα, δεν υπάρχει. Εμείς δεν πρόκειται τέτοιου είδους συμφωνία που να αντίκειται στις εντολή του λαού, να την υπογράψουμε. Τώρα είμαστε εν κενώ. Πληρώνουμε τη δόση του ΔΝΤ σε λίγες μέρες, αλλά για το 2014 και το 2015  το ΔΝΤ δεν έχει δώσει τις δόσεις που είχε συμφωνήσει.  Θέλουν την Ελλάδα υπό εκβιασμό.
5 Ιουνίου 2015. Π. Καμμένος στο twitter: «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω».
21 Ιουνίου 2015. Δήλωση της εκπροσώπου των ΑΝ.ΕΛ, Μ. Χρυσοβελώνη:  Κάζους μπέλι η αλλαγή ΦΠΑ στα νησιά.
22 Ιουνίου, Π. Καμμένος, Μέγκα. Υποστηρίζει ότι μίλησε τη νύχτα στις 12.30 με Ν. Παππά και το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά δεν μπαίνει σήμερα στη διαπραγμάτευση. Δηλώνει: «Για τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ και εμού προσωπικά στη συμφωνία, αλλά και στην κυβέρνηση, αποτελεί προϋπόθεση το θέμα του ΦΠΑ στα νησιά. Αν έλθει συμφωνία και έχει μέσα το θέμα της έκπτωσης στα νησιά θα την καταψηφίσουμε, ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση.
7 Ιουνίου 2015. Π. Καμμένος στο Σούλι: Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη. Αν θα το κάνουν Κούγκι θα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Εμείς πάντως δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό. /Έχουν χτυπήσει πόρτα σε λάθος λαό και σε λάθος χώρα/Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα ξαναπεί όταν χρειαστεί το μεγάλο Όχι.
8 Ιουνίου, Π. Καμμένος, Θεσσαλονίκη: Να εκτελούμε εντολές των δανειστών και να αποσύρουμε νομοσχέδια, δεν θα γίνει. Αν θέλουν να έχουν την Ελλάδα πιόνια που θα τους βαράνε νταούλια και θα χορεύουν, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν έχει εντολή να παίξει τέτοιον ρόλο και δεν θα τον παίξει"
"Και ύστερα ήλθαν οι μέλισσες κουβαλώντας το μέλι της εξουσίας." καταλήγει η Συγγρού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: