Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Όταν ο κυνισμός του «μεταλλαγμενου» Αλέξη έκανε τον Γαβριήλ να φύγει από τα παράθυρο


Γνώρισε από νεαρό παιδί την βιαιότητα, το ψεύδος και την υποκρισία της πολιτικής.

Θύτης και θύμα ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης σε ένα παιγνίδι εξουσίας δίχως όρια και με τα χτυπήματα κάτω από την ζώνη στην ημερήσια διάταξη.

Λίγο πριν τα 35 χρόνια είχε την ευκαιρία να είναι ο πρώτος κυβερνητικός εκπρόσωπος σε κυβέρνηση που δήλωνε πρώτη φορά αριστερά, ενώ πέρασε ξυστά από την κατάκτηση του δημαρχιακού θώκου της Αθήνα-έλαβε 48,6% κι έχασε από τον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη.

Με την Αλέξη Τσίπρα γνωρίζονται τουλάχιστο 15 χρόνια και έχουν μοιραστεί πολλές καλοκαιρινές διακοπές κουβαλώντας τα χαρακτηριστικά σακίδια στους ώμους. Ούτε και οι ίδιοι μπορούσαν να φανταστούν ότι το Μνημόνιο θα τους έστελνε στην εξουσία. Ολα έγιναν ξαφνικά για τους δύο.
Δεν πρόλαβαν καν να συνειδητοποιήσουν πως βρέθηκαν από το  Blue Star στο Μέγαρο Μαξίμου.
Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης που γεννήθηκε τον Ιούλιο του 1980 δηλώνει λάτρης των βιβλίων και της ζωής στο κέντρο της Αθήνας.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, όπου και πρωτογνώρισε τα φεστιβάλ της Αριστεράς κι ένιωσε μια εσωτερική παρόρμηση προς αυτήν και τις ιδέες της. Η καταγωγή του -και οι δύο γονείς- προέρχεται από τη Νίσυρο, εκεί πέρασε τα πιο χαρούμενα παιδικά καλοκαίρια του.

Παράλληλα με την κομματική δραστηριότητα, πάντως, πρόλαβε να ολοκληρώσει το Πανεπιστήμιο σε τέσσερα χρόνια κι ύστερα να κάνει δύο χρόνια Μεταπτυχιακό στη Νέα Υόρκη. Για να βγάλει τα έξοδά του, δούλευε ως σερβιτόρος στο Κρίσταλ Πάλας της Αστόρια. «Επί έναν ολόκληρο χρόνο, τα Σαββατοκύριακα, σέρβιρα σε γάμους και δεξιώσεις. Με τον μισθό μου πλήρωνα τα δίδακτρα του μεταπτυχιακού. Ομως μου έλειπε πάντα η Ελλάδα, την αναπολούσα κι έτσι επέστρεψα» έχει δηλώσει.

Εκτοτε εργάστηκε ως οικονομολόγος, λαμβάνοντας μέρος σε μελέτες, ενώ όπως αναφέρει το βιογραφικό του είναι υποψήφιος διδάκτορας Οικονομικών στο πανεπιστήμιο Αθηνών.



«Εκπαιδευτής και μέντορας» αυτού του καλλιεργημένου νέου, ανέλαβε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Μιχόπουλος.
Ο Μιχόπουλος δεν είχε ουδεμία σχέση σαν χαρακτήρας με τον Γαβριήλ. Γνώριζε όμως σαν κάλπικη δεκάρα τον σκατόκοσμο της δημοσιογραφίας, κατάφερνε πάντα να έχει πάνω από μία δουλειές και το δυνατό ένστικτο επιβίωσης τον οδήγησε έγκαιρα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όταν όλα έδειχναν πως το κόμμα της Κουμουνδούρου έρχεται με φόρα στην εξουσία.
Ο Μιχόπουλος λοιπόν ανέλαβε τον Γαβριήλ όταν εκείνος ήταν υποψήφιος δήμαρχος. Τον εκπαίδευσε στο να λέει ψέμματα ενώ φρόντισε να τον φέρει σε επαφή με δημοσιογράφους τους οποίους «χειρίζονταν» ο Θόδωρας. Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα είναι εξίσου σούργελα και μετριότητρες με τους πολιτικούς-φυσικά κι εδώ υπάρχουν εξαιρέσεις. Ετσι ο καλλιεργημένος Γαβριήλ δεν άργησε να επιβληθεί πνευματικά ανάμεσα στις μετριότητες. Μάλιστα το άστρο του έλαμψε τόσο πολύ που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έβλεπαν στο πρόσωπό του τον νέο Τσίπρα.
Ο καλλιεργημένος χαρακτήρας του έδιναν την δυνατότητα στον Σακελλαρίδη να (μην) απαντά ακόμη και στις πιο δύσκολες ερωτήσεις ενώ κατάφερνε να δραπετεύσει με τόση μαεστρία που άφηνε «παυλόπουλο» ακόμη και τον μέντορά του Μιχόπουλο.
-Ρε συ Γαβριήλ, πως καταφέρνεις να λες τόσα ψέμματα; Ξεπέρασες κι εμένα τον ψευτο-Θόδωρα.Εχω πάθει την πλάκα μου.

Μία από τις λίγες φορές που στριμώχθηκε ο Σακελλαρίδης σαν κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν από ερώτηση της Λιάνας Σπυροπούλου που αυτό το διάστημα δουλεύει για την BILD.
O Σακελλαρίδης είχε το προνόμιο ζώντας στο Μαξίμου να ανακαλύψει και την υποκρισία της πολιτικής. Την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας δήλωνε δημόσια ότι θα πολεμήσει την διαπλοκή και θα ανυψώσει το κύρος της Δικαιοσύνης, κάποιοι από τις μεγαλύτερες λέρες επιχειρηματιών και μηντιαρχών της χώρας ήταν σχεδόν καθημερινά συνομιλητές του.
Τους υπόλοιπους τους αναλάμβανε ο Νίκος Παππάς.
Ο Σακελλαρίδης έκπληκτος ανακάλυψε και τον πραγματικό χαρακτήρα κάποιων από τους συντρόφους του όταν εκείνοι έγιναν υπουργοί. Μιλάμε για πολύ σκατίλα. Κι όσο πιο χαμηλά έπεφταν οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο μεγάλα ψέμμματα έπρεπε να αμολάει ο ίδιος.
Ωσπου μια μέρα κλάταρε και άρχισε να αντιδράει. Δεν είχε μάθει να είναι πειθήνιο όργανο του επικοινωνιακού ψεύδους.Δεν αισθανόταν πλέον καλά με τον εαυτό του.
Ο Τσίπρας δεν κουράστηκε να βρει τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο της Ολγας Γεροβασίλη. Η Ολγα ήταν έτοιμη να πει κάθε είδους πολιτικό ψέμμα για να ικανοποιήσει τον πρωθυπουργό. Ηταν αρκούντως ανταγωνιστική της Σοφίας Βούλτεψη. Αυτά τα δύο κορίτσια θα μπορούσαν να γίνουν καλές φίλες.
Προς τιμή του Μιχόπουλου όταν ο Γαβριήλ έφυγε από το Μαξίμου-απεχώρησε και ο ίδιος. Οι κακές γλώσσες λένε ότι τον τέλειωσε ο Νίκος Παππάς. Στην συνέχεια ο Μιχόπουλος ανέλαβε τον Τσακαλώτο προκαλώντας για μια ακόμη φορά εντύπωση στο φιλοθεάμον κοινό. Ο Τσακαλώτος ομιλεί μόνο αγγλικά τα οποία δεν είναι η μητρική γλώσσα του Μιχόπουλου.
Ο δε Γαβριήλ εξαφανίσθηκε στην κυριολεξία και επέστρεψε στον κόσμο των καθημερινών μικρών πραγμάτων: Βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, σάρωμα των βιβλιοπωλείων, ταβερνάκια με φίλους.
Ζώντας από κοντά την εξουσία και τις διαπραγματεύσεις είχε συνειδητοποιήσει ότι ο Τσίπρας και η παρέα του Μαξίμου είχαν γίνει πλέον άλλοι άνθρωποι. Το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν να διατηρηθούν με νύχια και με δόντια στην εξουσία.
Ο Γαβριήλ σχεδόν τρόμαξε από τον κυνισμό και ακολουθώντας το ένστικτό του αποφάσισε να πάρει αποστάσεις.
Στο βάθος μέσα του γνωρίζει πως οι πιο μαγικές στιγμές που μοιράσθηκε με τον πρωθυπουργό ανήκουν στο παρελθόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: