Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

Mε μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε χθες Σάββατο το πρωί 29 Αυγούστου 2015, ο μικρός και ο μεγάλος κολυμβητικός διάπλους, για τα 3α Εν Νικοπόλει Ακτία. Απολαύστε τα videos

Ξεκίνησαν δυναμικά με τον μικρό και το μεγάλο κολυμβητικό διάπλου τα 3α ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ (pics+videos)

Ένα ξεχωριστό αθλητικό διήμερο ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου στην Πρέβεζα, όπου πραγματοποιήθηκε η έναρξη των 3ων ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΩΝ. Ο Δήμος Πρέβεζας σε συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους της πόλης, διοργάνωσε μικρό (800μ. - αφετηρία και τερματισμός στο Δημαρχείο) και μεγάλο κολυμβητικό διάπλου (από το Άκτιο μέχρι το Δημαρχείο της Πρέβεζας), με 100 περίπου συμμετέχοντες.

IMG 1410

Την πρώτη θέση στο μικρό διάπλου στις γυναίκες κατέλαβε η Ελένη Κατσανάκη, τη δεύτερη η Φρειδερίκη Μπούτικου και την τρίτη η Ειρήνη Βαγγέλη. Στους άνδρες πρώτος ήταν ο Χρήστος Γαζής, δεύτερος ο Ηρακλής Ναστούλης και τρίτος ο Ανδρέας Γαζής.

IMG 1425

Στο μεγάλο διάπλου (53 συμμετοχές -2 δεν κατάφεραν να τερματίσουν) στις γυναίκες και συνολικά, πρώτη ήταν η Κωνσταντίνα Ζυμβρακάκη, δεύτερη η Έλλη Μάνθα και τρίτη η Pascal Purnele. Αντίστοιχα στους άνδρες την πρώτη θέση κατέλαβε ο Μανούσος Βιζυράκης, τη δεύτερη ο Μάξιμος Μάλφας και την τρίτη ο Κώστας Κατσανάκης.

IMG 1539

IMG 1842

Ειδική βράβευση έγινε για τον 4χρονο Λευτέρη Μπούτικο, ο οποίος ήταν ο μικρότερος σε ηλικία συμμετέχων στο διάπλου.

IMG 1917

IMG 1928

IMG 1944

IMG 1966

IMG 1985

Πολύτιμη ήταν η συνδρομή στη διοργάνωση του αγώνα, του Λιμενικού Σώματος, της ΛΕΚ Πρέβεζας, της εταιρείας «Μαρίνα Κλεοπάτρα», του Συλλόγου Kanoe kayak Πρέβεζας και των εθελοντών του Δήμου Πρέβεζας.

IMG 1688

IMG 1511



Σήμερα  Κυριακή θα πραγματοποιηθεί το τρίαθλο.
Ο αγώνας του τριάθλου διοργανώνεται για πρώτη φορά στην πόλη μας και πρόκειται για ένα ιδιαίτερα δημοφιλές άθλημα πλέον και για τα ελληνικά αθλητικά δρώμενα.
Ο αγώνας θα διεξαχθεί μπροστά από το δημαρχείο της πόλης όπου στο λιμάνι θα γίνει το κομμάτι της κολύμβησης (750 μέτρα) έπειτα με αφετηρία και τερματισμό το δημαρχείο θα ποδηλατήσουν έως τον Άγιο Θωμά δύο φορές (συνολικά 22 χιλιόμετρα) και ακολουθεί το δρομικό κομμάτι ( έως τον Παντοκράτορα και επιστροφή , συνολικά 5 χιλιόμετρα) με αφετηρία και τερματισμό πάλι το δημαρχείο.
Τεχνική - οργανωτική υποστήριξη σε όλο αυτό το εγχείρημα θα παρέχει στον Δήμο μας ο γνωστός παγκόσμιος πρωταθλητής του τριάθλου (2 ολυμπιακές συμμετοχές) και προπονητής της εθνικής ομάδας του τριάθλου Ελλάδος και Κύπρου Βασίλης Κρομμύδας.
Στην οργάνωση και την προώθηση του αγώνα συμμετέχει επίσης η Πρεβεζάνα χρυσή ολυμπιονίκης Αθανασία Τσουμελέκα.
Αντίστοιχοι αγώνες άλλων πόλεων συγκεντρώνουν πλήθος κόσμου με τις συμμετοχές και τους επισκέπτες να ξεπερνούν τις 2-3.000 κόσμου για το διήμερο συνήθως.
Πρόκειται λοιπόν για ένα αθλητικό διήμερο το οποίο θα φέρει πάρα πολύ κόσμο στην πόλη μας και θα αποτελέσει πόλο έλξης για τους αθλητές υψηλού επιπέδου κάνοντας ευρύτερα γνωστή την πόλη και τις φυσικές της ομορφιές.
Όλοι οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου και του ΣΕΓΑΣ ενώ η χρονομέτρηση όλων των αγωνισμάτων θα γίνει ηλεκτρονικά.



Δείτε τα videos από τον κολυμβητικό διάπλουν





www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: