Σαν χαφιέ του παρουσιάζει τον υπουργό Επικρατείας Νικολούδη ο Αλέξης Μητρόπουλος αποκαλύπτοντας το βάθος και το μέγεθος της ανυποληψίας του πολιτικού κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει σε ξεκατίνιασμα τις αντίστοιχες επιδόσεις στο εσωτερικό κομμάτων όπως το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Να χαιρόμαστε οι Ελληνες πολίτες τον πολιτικό κατιμά που επιλέγουμε διαχρονικά για να μας κυβερνάει.
-O Νικολούδης μού είπε ότι κυβερνητικό στέλεχος είναι πίσω από την άρση ασυλίας μου...
Τον υπουργό Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Παναγιώτη Νικολούδη έβαλε στο κάδρο της υπόθεσης της φοροδιαφυγής του ο Αλέξης Μητρόπουλος, καταγγέλλοντας τον ότι γνωρίζει ποιο στέλεχος της κυβέρνησης ζήτησε να αποσταλεί η υπόθεση στον Άρειο Πάγο.
Ο κ. Μητρόπουλος σε νέα παρέμβασή του στο MEGA το πρωί της Κυριακής ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα να απευθυνθεί στον κ. Νικολούδη για να μάθει ποιος είπε να αποσταλεί η υπόθεση παραγεγραμμένη και φορολογημένη μια μέρα πριν κλείσει η Βουλή.
Σε σχετικές ερωτήσεις που του έγιναν, ο κ. Μητρόπουλος επιχείρησε να ανασκευάσει ορισμένες δηλώσεις που είχε κάνει για την εφαρμογή του «νεοθατσερικού» μνημονίου από τον Αλέξη Τσίπρα.
«Μπορώ να κάνω και αυτοκριτική διαβάζοντας την χθεσινή αναφορά της Αυγής στο πρόσωπό μου. Η αναφορά μου για σχέδιο αριστερού θατσερισμού και κάποιες άλλες φράσεις ενδεχομένως να ενόχλησαν τους συντρόφους. Άλλο η κριτική και άλλο να υφίσταμαι ένα σχέδιο σπίλωσης. Εγώ είχα υποστηρίξει την άποψη ότι παρά το ότι υποταχθήκαμε ενός τέτοιου ακραίου αντικοινωνικού πακέτου έλεγα ότι μπορεί να γίνει κάποια μάχη είτε να αναδιαπραγματευθούμε αυτό το κακό κείμενο που δεν το ψήφισα εγώ. Έχει κεφάλαια όπως το ασφαλιστικό που αν το αποδεχθούμε σε δύο μήνες θα οδηγήσουν σε κατάρρευση των συντάξεων σε δύο μήνες« σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητρόπουλος.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο Αλέξης Μητρόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στη Βουλή, παρουσία και της Ζωής Κωνσταντοπούλου για την υπόθεση, ενώ η κοινή τους παρουσία δεν αποκλείεται να αποτελέσει θρυαλλίδα πολιτικών εξελίξεων, καθώς η κα Κωνσταντοπούλου ακόμα δεν έχει ανακοινώσει και επίσημα τη συμπόρευσή της με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, ενώ δεδομένου ότι ο κ. Μητρόπουλος βρίσκεται εκτός λιστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι πιθανό να αναζητήσει στη Λαϊκή Ενότητα νέα πολιτική στέγη.