Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Το μεγάλο πάρτι της ΛΕΥΚΗΣ ΝΥΧΤΑΣ αποκλειστικά στο Ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας το Σάββατο 29 Αυγούστου με πολλά δρώμενα


Ο θεσμός της «Λευκής Νύχτας» εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και στόχο έχει την ενίσχυση της επισκεψιμότητας των εμπορικών καταστημάτων, αλλά και την προβολή της πόλης.
Για πρώτη φορά θα γίνει και στην Πρέβεζα με δράσεις αποκλειστικά στο Κέντρο πόλης.
Κατά τη διάρκειά της τα εμπορικά καταστήματα παραμένουν ανοιχτά όλο το βράδυ, προσφέροντας σε ελκυστικές τιμές και με εκπτώσεις τα προϊόντα τους, ενώ πραγματοποιείται ένα σύνολο πρωτότυπων πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Θα υπάρχουν κεράσματα, μουσική, χορός, καλλιτεχνικά δρώμενα αλλά και εικόνες από την παράδοση της Πρέβεζας. Μέχρι και επίδειξη επεξεργασίας και παρασκευής του αυγοτάραχου θα γίνεται σε κεντρικό σημείο.

Ξυλοπόδαρος και ο κλόουν Μότζο-Τζότζο θα διασκεδάζουν τα παιδιά, η μπάντα του Αντώνη Ζάκα (μουσικό σχολείο) θα παίζει έντεχνα τραγούδια στην πλατεία Αγάπης, ενώ γνωστό ελληνικό ροκ συγκρότημα θα παίζει μουσική στην κεντρική αγορά μπροστά από το New Stand.
Περιπλανώμενοι Ηπειρώτες Μουσικοί με παραδοσιακά όργανα θα συνεισφέρουν στη γιορτινή ατμόσφαιρα και μετά θα στηθεί Ηπειρώτικο γλέντι με κλαρίνο μπροστά από την τράπεζα Πειραιώς.
Στην πλατεία Ανδρούτσου θα χορεύουν Zumba με την Σπέρη τα κορίτσια του Fitness Studio και στην κεντρική αγορά δεκάδες χορευτές Tango με τη συνεργασία του Εργαστηρίου χορού της Θεοφανώς Τουλούκογλου. Ο Πρεβεζάνος ζωγράφος Κώστας Καλέντζης θα δημιουργεί μπροστά από το εργαστήριό του στην οδό Δαρδανελλίων, ενώ θα υπάρχουν και πολλά άλλα δρώμενα που θα εξελίσσονται μπροστά από τα καταστήματα. Κι όλα αυτά κάτω από το υπέροχο φως της Αυγουστιάτικης πανσελήνου.



Όλοι οι παραπάνω συμμετέχουν εθελοντικά στην κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση και επιτυχία της εκδήλωσης ενώ υπάρχει προγραμματισμός, οι δράσεις της Λευκής Νύχτας να προβληθούν σε μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια του κέντρου.


Η Λευκή Νύχτα διοργανώνεται από τον Εμπορικό Σύλλογο του Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας και τον Σύλλογο Εστιατόρων, Καφεπωλών κ.α. σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Έντεχνης και Παραδοσιακής Μουσικής. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: