Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Το βρώμικο '89 και ο θίασος της σκευωρίας. Η μαύρη σελίδα του πολιτικού συστήματος και της αριστεράς. Δείτε συγκλονιστικά video της περιόδου εκείνης, του καλοκαιριού του '89.


Μια κατάμαυρη σελίδα για την Αριστερά αλλά και όλο το πολιτικό  σύστημα γράφτηκε, στις  19 Ιουλίου του 1989. Η Βουλή αποφασίζει την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στην Ειδική Ανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο των ΔΕΚΟ, που κατέθεσαν τα χρήματά τους στην Τράπεζα Κρήτης. Είναι η απαρχή των διώξεων της ανίερης συμμαχίας ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ-ΝΔ οι οποίες οδήγησαν σε ένα απίστευτο φιάσκο που δίχασε όμως τον λαό και δηλητηρίασε την πολιτική ζωή.


Το παραμύθιασμα του Χαρίλαου
Ηταν 1η Ιουλίου 1989, όταν η Ελλάδα εμβρόντητη άκουγε οτι θα σχηματιζόταν κυβέρνηση συνεργασίας της ΝΔ με το. ΚΚΕ!!!  Ο Χαρίλαος Φλωράκης, ηγέτης τότε του ΚΚΕ, είχε συμφωνήσει με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη από την προηγούμενη νύχτα ακόμη και τη σύνθεση της κυβέρνησης, η οποία ορκίζεται την επομένη, 2 Ιουλίου 1989, με πρωθυπουργό τον Τζαννή Τζαννετάκη. Σκοπός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΚΚΕ είναι να παραπέμψει τον Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο. Ο Χ. Φλωράκης νομίζει ότι αν ο Α. Παπανδρέου μπει φυλακή ή πεθάνει εξαιτίας του βαρύτατου καρδιακού προβλήματος που έχει, ο «Συνασπισμός της Αριστεράς και της Προόδου» που έχει φτιάξει με το ΚΚΕ Εσωτερικού του Λεωνίδα Κύρκου (το οποίο έχει μετονομαστεί σε Ελληνική Αριστερά - ΕΑΡ) θα γίνει. αξιωματική αντιπολίτευση!

Όλοι εναντίον του Ανδρέα
Το εναρκτήριο λάκτισμα της λεγόμενης «κάθαρσης» δόθηκε στις 7 Ιουλίου 1989, όταν 144 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσαν πρόταση κατά του Ανδρέα Παπανδρέου και άλλων πέντε υπουργών του ΠΑΣΟΚ, για παράβαση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, παραβλέποντας τη σύσταση του Κωνσταντίνου Καραμανλή ότι «οι πρωθυπουργοί πηγαίνουν στα σπίτια τους». Την πρόταση των βουλευτών της ΝΔ δεν υπέγραψαν, αλλά την υποστήριξαν στη Βουλή, οι βουλευτές του Συνασπισμού. Στις 19 Ιουλίου η ολομέλεια του κοινοβουλίου αποφάσισε την παραπομπή των κατηγορουμένων σε δωδεκαμελή προανακριτική επιτροπή, για να διερευνηθούν οι ευθύνες τους στο σκάνδαλο Κοσκωτά. Στη σχετική ψηφοφορία 171 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της παραπομπής, 121 κατά, 1 παρών, ενώ βρέθηκαν και 3 άκυροι ψήφοι. Η συνέχεια γνωστή...Το  φιάσκο του 89 ακολούθησε για πολλά χρόνια την αριστερά.

Δείτε τα video












Δεν υπάρχουν σχόλια: