Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Συναγερμός! Χάθηκε η Ρένα Δούρου από την... πολλή δουλειά. Οταν φτάσει η ώρα, θα κάνει θορυβώδη επαναφορά και θα διεκδικήσει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ!


Στην εύλογη απορία «πού χάθηκε η Ρένα Δούρου;», η επίσημη απάντηση συνεργατών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ είναι: «Στην Περιφέρεια Αττικής και εργάζεται πυρετωδώς». Οι... άσπονδοι φίλοι, πάντως, έχουν άλλη άποψη.

Κατά τους μεν, «η Ρένα δεν έλειψε ούτε μία ημέρα από την Αθήνα το καλοκαίρι, "τρέχοντας" τα τεράστια θέματα της υπερπεριφέρειας» και χρεώνουν την «εξαφάνισή» της από τα μέσα ενημέρωσης στη μεγάλη σύγκρουση «με τα γνωστά συμφέροντα» για το μείζον θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Εξηγούν, επίσης, ότι ο τίτλος της περιφερειάρχου δεν της επέτρεψε να εμπλακεί στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ ή να παρέμβει στις σφοδρές αντιπαραθέσεις κυβέρνησης - αντιπολίτευσης.

Ο αντίλογος (κυρίως των... πρώην συντρόφων) είναι ισοπεδωτικός. «Η Ρένα αξιοποίησε το αξίωμά της για να μείνει εκτός κάδρου» λένε κάποιοι άσπονδοι σύντροφοί της. Τι εννοούν; «Δεν πήρε θέση για τη διαπραγματευτική τακτική του προ συμφωνίας πενταμήνου, δεν αιτιολόγησε τον συμβιβασμό, δεν ενεπλάκη στον εσωκομματικό πόλεμο και, κυρίως, δεν υπέγραψε το νέο Μνημόνιο». Το συμπέρασμά τους είναι προφανές: Εμεινε στην άκρη και παλεύει να εμφανίσει έργο στη «μικρή κυβέρνηση» της Αττικής, ώστε, όταν φτάσει η ώρα, να διεκδικήσει το τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ και -«γιατί όχι»;- της πρωθυπουργίας.

Ως πρόσθετο επιχείρημα εμφανίζουν το ιδεολογικό προφίλ της, καθώς ανήκει στους «ρεάλπολιτικ», ενώ αποτελούσε πάντα ομάδα με τους Τσίπρα - Παππά. Πράγματι, η κυρία Δούρου δεν ανήκε ποτέ στις «αριστερές ομάδες» που είχαν τρυπώσει στο κόμμα της και πλέον βρίσκονται στη ΛΑ.Ε., αλλά μετείχε στους «πραγματιστές» των Παπαδημούλη - Μπαλάφα - την ομάδα, δηλαδή, που οι ακραίοι αριστεροί ονομάζουν... «δεξιά τάση του ΣΥΡΙΖΑ». Ισως γι' αυτό κάποιοι εσωκομματικοί αντίπαλοί της τροφοδότησαν τον θόρυβο που προκάλεσε ο διορισμός του συντρόφου της στη διεύθυνση της ΕΥΔΑΠ...

Η ίδια δεν δημιούργησε πρακτικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση - μάλιστα έδωσε αμέσως στην κυβέρνηση τα ταμειακά διαθέσιμα της περιφέρειας την άνοιξη, όταν το δημόσιο ταμείο βρέθηκε μείον. Στη μάχη του δημοψηφίσματος στήριξε το «όχι» και επιτέθηκε στο ευρωιερατείο για την παρέμβασή του υπέρ του «ναι», χωρίς να αποκηρύξει την ευρωπαϊκή της προσήλωση.
Τη μάχη των εκλογών θα τη δώσει ανοικτά στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Οταν όμως... εμφανιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: