Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Όχι τώρα Αλέξη. To μήνυμα που πήρες είναι. «Κάτω τα χέρια από το Μουντιάλ και τα μπάνια».



Έχοντας ακούσει το μακρύ και, κυρίως, το κοντό του καθενός, τις τελευταίες ημέρες επιτρέψτε μου να πω και τα δικά μου μακριά και κοντά για το μήνυμα της Κυριακής, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «Κάτω τα χέρια από το Μουντιάλ και τα μπάνια». Νομίζω πως το αποτέλεσμα των εκλογών αποδεικνύει πως οι ψηφοφόροι δεν είναι τίποτα κορόιδα και δεν έχουν καμία διάθεση να αφήσουν την, ομολογουμένως διασκεδαστική, λύσσα για εξουσία των κομματικών ηγετών να τους στερήσει τις πραγματικές απολαύσεις της ζωής. Έτσι, ο μίμος της οικογένειας Παπανδρέου θα πρέπει να περιμένει κι άλλο για να πάρει τη θέση του αμίμητου συνομιλητή του Θεού, καθώς το εκλογικό σώμα, με επιδέξιους χειρισμούς, κατάφερε να δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: Έχασε ο Αντώνης ο Σαμαράς, χωρίς να κερδίσει ο Αντρέας ο Τσίπρας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτος καταφέρνοντας να έχει λιγότερους ψηφοφόρους από ό,τι πριν 2 χρόνια, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρχηγού του να μιμηθεί, μετά τον Γεώργιο και τον Αντρέα, ΚΑΙ τον Γιωργάκη τον Παπανδρέου, διαβεβαιώνοντας πως λεφτά υπάρχουν, γλείφοντας ψηφοδέλτια και μπερδεύοντας την Ελλάδα με τη Γελάδα σε μια καλή προσπάθεια να μας θυμίσει την αξεπέραστη εκείνη στιγμή που ο ηγέτης της σοσιαλιστικής διεθνούς έστειλε το λαό του να ψηφίσει στις κάλτσες. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, στις επόμενες εκλογές ο μικρός παπανδρεϊστής θα παίξει το τελευταίο του χαρτί και με τη βοήθεια πλαστικών χειρούργων θα μιμηθεί και την εγγονή του Αντρέα, τη Μαργαρίτα. Λέγεται μάλιστα πως θα κάνει και άνοιγμα στη νεολαία και εκτός από Θεοδωράκη, Λοΐζο και Μαρκόπουλο στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ θα ακούγονται όλες οι νέες επιτυχίες των Police, των Dire των Straits και της Bonnie της Tyler προκειμένου να γίνει σαφές πως η ελληνική αριστερά παραμένει το πιο προχωρημένο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας και στην τέχνη.


n
Τα αποτελέσματα μπορεί να μην είναι τα ίδια με το σνιφάρισμα, αλλά και με το γλείψιμο της κόλλας κάτι γίνεται

Η Νέα η Δημοκρατία ήρθε δεύτερη, αλλά με διαφορά τέτοια που δίνει στους υπουργούς της το χρόνο που απαιτείται προκειμένου να συνειδητοποιήσουν πως έρχεται η ώρα να αποχωριστούν την «προσφορά στον τόπο», όπως λέγονται στην πολιτική αργκό τα υπουργικά αυτοκίνητα και η συνοδεία τους. Η μεγάλη επιτυχία του κόμματος του παλιού αμόρε της Άννας της Βίσση, είναι ότι κατάφερε να μην καταρρεύσει πλήρως, παρά τη στήριξη που του παρείχαν απροκάλυπτα τα περισσότερα Μέσα της Μαζικής της Ενημέρωσης. Μια στήριξη η οποία δεν μπορεί παρά να έγινε με δόλο, καθώς όλοι γνωρίζουν πως τα ελληνικά μέσα πάσχουν από το «σύνδρομο Πάγκαλου» το οποίο κάνει τη στήριξή τους αρκετή για να καταστρέψει και τον πιο ικανό, πόσο μάλλον μια κυβέρνηση που έχει μέσα της τον Πάνο τον Παναγιωτόπουλο. Η προεκλογική της καμπάνια και ειδικότερα η μικρώδης συγκέντρωση στο Σύνταγμα χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας καθώς μας έκανε να σιγουρευτούμε πως το ευλογημένο μέλλον οπού οι συγκεντρώσεις των κομμάτων θα γίνονται σε τηλεφωνικούς θαλάμους δεν είναι μακριά.

n
Ευτυχώς, εκτός από τις λαοθάλασσες υπάρχουν και οι λαογούρνες

Η Χρυσή η Αυγή πήρε το χάλκινο, καθώς ψηφίστηκε από 536.442 παραπλανημένους κι οργισμένους ψηφοφόρους. Παραπλανημένοι και οργισμένοι είναι οι συμπολίτες μας που γοητεύονται από ανθρώπους που έχουν χτυπήσει τατουάζ με τη σβάστικα χωρίς να είναι απαραίτητα φασίστες και ναζί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που κάποιος που πάει κάθε εβδομάδα στη Λεωφόρο και πανηγυρίζει τα γκολ του Παναθηναϊκού δεν είναι υποχρεωτικό να είναι Παναθηναϊκός. Μπορεί κάλλιστα να είναι ένας παραπλανημένος και οργισμένος οπαδός του Ολυμπιακού.

Η Ελιά, η συμμαχία που θα πρέπει να είχε logo
τον Κώστα τον Σημίτη αλλά προτίμησε ένα ανθρωπάκι που σκορπίζει λεφτά, τα πήγε καλύτερα από όσο περιμέναμε, κυρίως εξαιτίας της έξυπνης αλλαγής της τελευταίας στιγμής που έγινε στο τηλεοπτικό σποτ. Η διευκρίνηση «ψηφίζω Ελιά, ψηφίζω ΠΑΣΟΚ» βοήθησε αρκετούς ηλικιωμένους οπαδούς του Αντρέα του Παπαντρέου και των πράσινων του ήλιων να καταλάβουν τι έπρεπε να ψηφίσουν. Το τελικό σκορ των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ που δεν έχουν ακόμα πάει στο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε τη δυνατότητα στον Ευάγγελο τον Βενιζέλο να μας χαρίσει μια τεράστια στιγμή αυτοσαρκασμού όταν, μετά την ανακοίνωση τον αποτελεσμάτων, είπε «τώρα βγάζουμε το κεφάλι μας από το νερό» σπρώχνοντάς μας σε έναν αναπόφευκτο συνειρμό.

n
Και σιγά-σιγά ξεπροβάλλει και το υπόλοιπο σώμα

Το Ποτάμι αποδείχτηκε μια μεγάλη απογοήτευση. Όχι εξαιτίας του καθόλου κακού ποσοστού του, όσο εξαιτίας της κωλοτούμπας που έκανε ο Σταύρος ο Θεοδωράκης, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις για το αποτέλεσμα ΧΩΡΙΣ το σακίδιό του, απογοητεύοντας όλους αυτούς που τον ψήφισαν πιστεύοντας σε ένα όραμα στο οποίο τελικά φαίνεται πως δεν πίστευε ο ίδιος.

Η ΔΗΜΑΡ μετά τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ένα ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί, όπως λένε τα δελτία των ειδήσεων ή ένα σπυράκι έτοιμο να σπάσει, όπως λέει η πραγματικότητα. Ο κυρ Φώτης ο Κουβέλης, ο μοναδικός άνθρωπος εν ζωή που αποκαλεί ακόμα τη Στερεά Ελλάδα, Ρούμελη, ολοκλήρωσε έξοχα το παιχνίδι «Γίνε κι εσύ Καρατζαφέρης» και τώρα μάλλον θα πρέπει να αφιερώσει τη ζωή του στο μοναδικό πράγμα που κάνει καλά: τη χρήση όσο το δυνατόν περισσότερων λέξεων προκειμένου να περιγραφεί κάτι για το οποίο αρκεί μόνο μια.

Για το ΚΚΕ και το κόμμα του Πάνου του Καημένου δεν έχω να γράψω τίποτα. Από τη μια το κείμενο αφορά πολιτικά κόμματα και όχι θρησκευτικές οργανώσεις και από την άλλη δεν έχω τις επιστημονικές γνώσεις που απαιτούνται και μπράβο μου.

Mάνος Βουλαρίνος
www.athensvoice.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: