Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Γιατί οι ένστολοι ψήφισαν Χρυσή Αυγή;


Ας ρωτήσουν έναν 20χρονο της ομάδας ΔΙΑΣ που παίρνει 700 ευρώ και πληρώνει ενοίκιο, έξοδο διαβίωσης και πολλές φορές τις σφαίρες του και ένα καλό αλεξίσφαιρο για να προστατευτεί. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που βάζει το κεφάλι του στον ντορβά κάθε μέρα για λίγα ψωροευρώ και για μια δουλειά πλήρως απαξιωμένη στα μάτια της κοινωνίας.


Σε μείζον θέμα για την μετεκλογική Ελλάδα έχει αναχθεί η ψήφος που έδωσαν οι στρατιωτικοί και οι αστυνομικοί στην Χρυσή Αυγή. Οι ειδικοί μέτρησαν τις ψήφους που έπεσαν στις κάλπες στις οποίες ψηφίζουν οι δύο ειδικές κατηγορίες και αποφάνθηκαν ότι σε πολλές περιπτώσεις οι μισοί από αυτοί έδωσαν τη στήριξή τους στο νεοναζιστικό μόρφωμα. Για παράδειγμα στους Αμπελόκηπους όπου ψήφισαν με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους υπηρεσιών της ΓΑΔΑ συνολικά 2.738 αστυνομικοί, η «Χρυσή Αυγή» έλαβε ποσοστό από 18 έως 23% .

Το ίδιο φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και το 2012 και τότε επίσης είχε προκληθεί σάλος. Χθες το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ έβγαλε non paper το οποίο αμφισβητεί τα στοιχεία για «φαινόμενο» Χρυσής Αυγής στην Αστυνομία. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι στο Ζ΄ Δημοτικό Διαμέρισμα της Αθήνας -όπου ανήκει και η ΓΑΔΑ - η Χρυσή Αυγή έλαβε 10,4%. Χωρίς πάλι να υπάρχει ειδική αναφορά για τι ψηφίσθηκε στα συγκεκριμένα 18 τμήματα όπου υπήρχε μαζική συμμετοχή αστυνομικών. Στην σχετική ενημέρωση ωστόσο δεν επαναλήφθηκε ο ισχυρισμός περί ψήφισης και στρατιωτικών -με βάση ειδικούς εκλογικούς καταλόγους- στην ίδια περιοχή. Στην άτυπη ενημέρωση τονιζόταν επίσης ότι δεν είναι ανησυχητικό κανένα φαινόμενο καθώς και σε άλλες περιοχές όπου ψήφισαν αστυνομικοί η Χρυσή Αυγή βγήκε τρίτη και πάνω. 

Οι εκλογολόγοι αμφισβητούν τα στοιχεία της ΕΛΑΣ και λένε ότι στα 18 εκλογικά τμήματα που υπάρχουν ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι, εκεί η ψήφος των αστυνομικών πήγε μαζικά στη Χρυσή Αυγή. 

Αν προσθέσουμε και την μαζική ψήφιση των δύο απόστρατων αξιωματικών που ήταν υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Χρυσής Αυγής και εξελέγησαν πανηγυρικά, τότε εξάγεται το συμπέρασμα ότι Στρατός και Αστυνομία στήριξαν για τα καλά την ακροδεξιά οργάνωση
Και σε όλη αυτή την εξίσωση μπήκε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων που επισήμανε ότι «χωρίς να γίνεται ουδεμία σοβαρή προσέγγιση του όλου θέματος, καίτοι αυτό είχε εκ μέρους μας επισημανθεί από τις προηγούμενες εκλογές το 2012, για άλλη μια φορά, το αστυνομικό προσωπικό, αντιμετωπίζεται με όρους «επικοινωνίας» (προφανώς γιατί «πουλάει») με μόνο αποτέλεσμα την ενοχοποίησή του, την απόκρυψη των πραγματικών αιτίων, την κάλυψη των υπαίτιων και τελικά τη συσκότιση της πραγματικότητας». 

«Δουλειά δεν είχε ο διάολος» που λέει και ο λαός. Κάποιοι προσπαθούν να μας πείσουν άραγε με όρους καθαρά επικοινωνιακούς και εντυπωσιασμού ότι στην Αστυνομία και τον Στρατό υπάρχουν τεράστιοι θύλακοι που αμφισβητούν το δημοκρατικό πολίτευμα. Επειδή ψηφίζουν Χρυσή Αυγή μερικές εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί προφανώς ορισμένοι βλέπουν ότι έρχεται. πραξικόπημα. Και δεν βλέπουν όλοι αυτοί οι αναλυτές ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στον Στρατό και την Αστυνομία μπορεί και να μην είναι φασίστες ή υπονομευτές του πολιτεύματος. 




Ας ρωτήσουν για παράδειγμα ένα παιδάκι 20 ετών της ομάδας ΔΙΑΣ που παίρνει 700 ευρώ και έρχεται από κάποιο χωριό στην Αθήνα, πληρώνει ενοίκιο, έξοδο διαβίωσης και πολλές φορές τις σφαίρες του ή ακόμη και ένα καλό αλεξίσφαιρο για να προστατευτεί. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που βάζει το κεφάλι του στον ντορβά κάθε μέρα για λίγα ψωροευρώ και για μια δουλειά πλήρως απαξιωμένη στα μάτια της κοινωνίας. Ας τον ρωτήσουν πώς αισθάνεται που γίνεται σάκος του μποξ στις διαδηλώσεις και στα «πάρτι» των μπαχαλάκηδων. 

Κι ας ρωτήσουν και τον απλό στρατιωτικό ή ακόμη και τον γαλονά που είδε μέσα σε λίγα χρόνια να τους τσακίζεται ο μισθός ενώ έχει οριστεί να φυλάει Θερμοπύλες. Ας ρωτήσουν τον αεροπόρο που δίνεις μάχες στο Αιγαίο και κατεβαίνει από το αεροπλάνο μη γνωρίζοντας αν θα είναι την επόμενη ημέρα ζωντανός. Ας τον ρωτήσουν πόσα παίρνει, πόσα του έκοψαν και πώς τα βγάζει πέρα. 

Θα πει κανείς: «Όλοι οι εργαζόμενοι τσακίστηκαν, όλοι υφίστανται θυσίες αλλά δεν ψηφίζουν Χρυσή Αυγή». Κι όμως, το 10% του ελληνικού λαού που τους ψήφισε είναι ακριβώς εκείνοι που θέλουν να τιμωρήσουν το σύστημα που τους έχει τσακίσει. Ψήφος οργής των αστυνομικών και των στρατιωτικών είναι η ψήφος στη Χρυσή Αυγή κι αν θέλει η Νέα Δημοκρατία ή γενικότερα ο παραδοσιακός χώρος της Δεξιάς να τους επαναφέρει στις τάξεις του θα πρέπει να τους προστατέψει. 

Τα ψίχουλα των επιδομάτων μπορεί να είναι μια βοήθεια αλλά δεν είναι κοινωνική πολιτική. Ο αστυνομικός και ο στρατιωτικός θέλουν άλλου είδους αντιμετώπιση προκειμένου να σταματήσουν να ρίχνουν ψήφους οργής στους φασίστες. Δεν θέλουν να ανατρέψουν τη Δημοκρατία (τουλάχιστον η συντριπτική τους πλειοψηφία), δεν είναι χουντικοί, ούτε φασίστες. Παιδιά λαϊκών οικογενειών είναι που έχουν αγανακτήσει. 

Η Νέα Δημοκρατία πρέπει να δώσει αγώνα για να τους απαγκιστρώσει από τα δόντια του Χαστουκιάρη και των λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Και για να το κάνει αυτό θα πρέπει να δείξει στους ένστολους ότι τους έχει αγκαλιάσει κι ότι είναι σαρξ εκ της σαρκός τους.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάποιο λάθος κάνετε. Οι εργαζόμενοι νέοι που αμείβονται με 300 ευρώ γιατί δεν ψήφισαν χρυσή αυγή;Μήπως πρέπει να αναζητήσουμε τις αιτίες στην εκπαίδευση των σωμάτων ασφαλείας; Πώς εξηγείται που οι περισσότεροι υποψήφιοι της χρυσής αυγής ήταν υψηλόβαθμα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων.