Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών

          
Η 25η του Μάη θα καταγραφεί, αναμφίβολα, ως μια πολύ σημαντική ημερομηνία στην ιστορία της ριζοσπαστικής αριστεράς στην Άρτα, την Ήπειρο και την Ελλάδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκτησε μια δύσκολη, κρίσιμη και μεγάλη εκλογική νίκη.
 Οι συμπολίτες μας, στις κάλπες της Κυριακής για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δήλωσαν την έντονη αποδοκιμασία τους στα κόμματα της συγκυβέρνησης, που έχασαν από τις προηγούμενες ευρωεκλογές 38,22%(περίπου 1.750.000 ψηφοφόρους) και από τις τελευταίες εθνικές εκλογές 11,21% (περίπου 625.000 ψηφοφόρους). 

Ταυτόχρονα, μας κατέθεσαν, με την κάθε μία ψήφο τους στην κάλπη, την στήριξη, την εμπιστοσύνη και την ελπίδα τους, δίνοντας μας -για πρώτη φορά στην πολιτική ιστορία του τόπου μας- μια καθαρή πρωτιά.
Κι αυτό έδωσε μεγάλη δύναμη και σημαντική ώθηση στον αγώνα μας για ανατροπή των εκφραστών της νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Αποτελεί μεγάλη τιμή και μας δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη.
Ο λαός της Ηπείρου δημιούργησε ένα πολύ ισχυρό εκλογικό μέτωπο απέναντι στις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και στην σταθερότητα της υποτέλειας και της ύφεσης
Και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το τρίτο μεγαλύτερο ποσοστό του ανάμεσα στις Περιφέρειες της Ελλάδας (30,66%).
Ο λαός της Άρτας έδωσε μια ηχηρή απάντηση σ' αυτούς που επιτίθενται βάναυσα στα εργασιακά του δικαιώματα, στα οικονομικά του κεκτημένα, στην αναπτυξιακή του προοπτική και στην κοινωνική του λειτουργία και συνοχή.
Και έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ το τέταρτο μεγαλύτερο ποσοστό του στην Ελλάδα (32,68%).
Νιώθω την υποχρέωση να εκφράσω δημόσια ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας.
Η επιλογή τους να συστοιχηθούμε και να παλέψουμε μαζί για να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια και τη ζωή μας, όσον με αφορά, θα συνεχίσει να είναι ο σταθερός οδηγός μου, μέσα κι έξω απ' το Ελληνικό Κοινοβούλιο και το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου.
Για να κατορθώσουμε στις επόμενες Εθνικές εκλογές να ανατρέψουμε,υπέρ της κοινωνίας, την πολιτική, οικονομική, αναπτυξιακή και κοινωνική σημερινή πραγματικότητα του τόπου μας.

Όλγα Γεροβασίλη
Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: