Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Βαράνε διάλυση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Ξηλώνεται το πουλόβερ των Ανεξάρτητων Ελλήνων μετά την ανακοίνωση της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή Βασίλη Καπερνάρου. Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής, ο κ. Καπερνάρος δηλώνει ότι δεν επιθυμεί πλέον να είναι στις τάξεις των ΑΝΕΛ και ότι αποχωρεί από την Κοινοβουλευτική Ομάδα. 

Αν και κάποιοι μίλησαν για αιφνιδιασμό ο κ. Καπερνάρος καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, όπου ήταν υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, είχε διαμαρτυρηθεί εντόνως επειδή τον άφησαν μόνο του από το κόμμα και χωρίς καμιά οικονομική στήριξη. 
Το ποτήρι ξεχείλισε φαίνεται όταν νωρίτερα ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος δήλωνε: «Όσοι δεν αντέχουν και θέλουν να πάνε να γίνουν πατερίτσα της Νέας Δημοκρατίας, η πόρτα είναι ανοιχτή. Να μη διανοηθούν όμως να φέρουν προτάσεις που είναι αντίθετες στην ιδρυτική διακήρυξη των ΑΝ.ΕΛΛ». 

Η αναταραχή πάντως είναι μεγάλη στους ΑΝΕΛ και δεν θα αργήσει να γίνει και η επόμενη ανεξαρτητοποίηση. Το κόμμα που στηρίχθηκε στον άκρατο λαϊκισμό στα όρια του... ψεκασμού φυλλορροεί και σπαράσσεται από έριδες. Υπάρχουν μάλιστα πολλές επικρίσεις κατά του κ. Καμμένου για την τακτική του προεκλογικά όταν μιλούσε κι αυτός για δημοψήφισμα στέλνοντας στον ΣΥΡΙΖΑ τους ψηφοφόρους του. Επίσης, πολλοί τον κατηγορούν ότι έχει γίνει «ουρά» του ΣΥΡΙΖΑ και δείχνουν μάλιστα την ευνοούμενή του Ραχήλ Μακρή η οποία λοξοκοιτάζει προς την Κουμουνδούρου. 
Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «είχαμε επιτυχίες σε τρεις περιφέρειες. Στηρίξαμε τον κ. Τζιτζικώστα και τον κ. Καρυπίδη. Στηρίξαμε τον υποψήφιο στα Ιόνια νησιά». Σχολιάζοντας τα πεσμένα ποσοστά των ΑΝ.ΕΛΛ, είπε: «Επικράτησε μία λογική που έστειλε ψηφοφόρους στο ΣΥΡΙΖΑ, στο Ποτάμι και τη Χρυσή Αυγή... Ψηφοφόροι των ΑΝ.ΕΛΛ πίστεψαν ότι, ψηφίζοντας το ΣΥΡΙΖΑ, θα έφευγε η κυβέρνηση. Είχαμε απώλεια προς τη Χρυσή Αυγή διότι πολίτες πίστευαν ότι θα τιμωρήσουν σκληρά την κυβέρνηση ψηφίζοντας Χρυσή Αυγή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Αστυνομία ψήφισαν σε μεγάλο ποσοστό τη Χρυσή Αυγή». 

Νωρίτερα στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπό την προεδρία του Πάνου Καμμένου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση της βουλευτού Α΄ Αθηνών Έλενας Κουντουρά στη θέση της γραμματέα της ΚΟ των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η οποία έμενε κενή, έπειτα από την ανεξαρτητοποίηση του Κώστα Γιοβανόπουλου. 
Επίσης η βουλευτής Ραχήλ Μακρή, τοποθετήθηκε προσωρινή κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του κόμματος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: