Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Παραιτήθηκε από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ ο Φώτης Κουβέλης


Διαβάστε τη δήλωση αποχώρησής του από την ηγεσία του κόμματος - Καλεί τα όργανα της Δημοκρατικής Αριστεράς να λάβουν τις αναγκαίες αποφάσεις

Την παραίτησή του από την προεδρία της ΔΗΜΑΡ υπέβαλε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης, μετά την αποτυχία εισόδου του κόμματος να εκλέξει ευρωβουλευτή, συγκεντρώνοντας ποσοστό μόλις 1,3% στις ευρωεκλογές της Κυριακής.


Μετά την αποδοκιμασία του κόμματός του στην κάλπη και την έντονη εσωτερική αμφισβήτηση από βουλευτές και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης φαίνεται πως επέλεξε να μην περιμένει καν το συνέδριο του κόμματος και έλαβε την απόφαση να παραιτηθεί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν όλοι περίμεναν πως, παρά την εκλογική συντριβή της ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης δεν θα εγκατέλειπε την προεδρία του κόμματος, το protothema.gr έγραφε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς σκεφτόταν να θέσει την παραίτησή του στη διάθεση των οργάνων του κόμματος, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το επόμενο Σάββατο.

Το επόμενο Σάββατο, ο κ. Κουβέλης θα μιλήσει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου θα γίνει εκτενής συζήτησης για το πως θα κινηθούν τα όργανα το επόμενο δίαστημα.

Θα έχει προηγηθεί, την προσεχή Παρασκευή, κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και της Εκτελεστικής Επιτροπής, στην οποία θα προετοιμαστούν οργανωτικά οι επόμενες κινήσεις. 

Τέλος απομακρύνεται το ενδεχόμενο ενός έκτακτου συνεδρίου, ενώ πιθανότερη είναι η διοργάνωση Πανελλαδική Συνδιάσκεψης ή Διαρκούς Συνεδρίου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

Στη δήλωση παραίτησής του αναφέρει:

Κατέβαλα κάθε προσπάθεια, σε κάθε περίσταση, να προβάλω και να υπερασπισθώ τις δημοκρατικές αξίες που συγκροτούν την παράταξη μας και εκφράζουν τις συλλογικές αποφάσεις της ΔΗΜ.ΑΡ.

Πιστεύουμε, όλοι, σε μια Αριστερά στην υπηρεσία της κοινωνικής αλληλεγγύης, της αξιοπρέπειας και της αδιαπραγμάτευτης πολιτικής και κομματικής εντιμότητας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών για την Ευρωβουλή με οδηγούν, ως έχω χρέος, να υποβάλω στην Κεντρική  Επιτροπή και στο Συνέδριο του κόμματος την παραίτησή μου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες καταστατικές μας διαδικασίες.  

Αυτά τα όργανα θα πάρουν τις αναγκαίες αποφάσεις.


http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: