Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων 612 μαθητές στην Π.Ε. Πρέβεζας

Στη μάχη των πανελληνίων εξετάσεων 612 μαθητές στην Πρέβεζα

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας ρίχνονται σήμερα στη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων 105.000 μαθητές που θα διεκδικήσουν μία από τις 70.305 θέσεις στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Στο Νομό Πρέβεζας φέτος 612 μαθητές θα διεκδικήσουν την είσοδό τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Από αυτούς οι 454 είναι μαθητές των Γενικών Λυκείων και οι 158 από τα Επαγγελματικά Λύκεια.

Στην Πρέβεζα θα λειτουργήσουν 7 εξεταστικά κέντρα και όπως επισήμανε στο atpreveza.gr η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πρέβεζας κα Κική Σφονδύλη, οι ρυθμοί των υπαλλήλων στη Διεύθυνση είναι εντατικοί προκειμένου να διεξαχθούν οι πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς προβλήματα. Στόχος είναι διασφαλιστεί το κύρος και το αδιάβλητο των εξετάσεων μέσα σε ένα ήρεμο κλίμα για τους μαθητές.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η ώρα προσέλευσης έχει οριστεί στις 8 το πρωί, ενώ οι εξετάσεις αρχίζουν μισή ώρα αργότερα. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους το δελτίο εξεταζόμενου, μπλε στιλό και γομολάστιχα, αλλά όχι μπλάνκο.
Επιτρέπεται, επίσης, ένα μπουκάλι νερό. Αντίθετα θα πρέπει να αφήσουν στο σπίτι τους το κινητό τους τηλέφωνο.

sfonduli

Η προϊσταμένη της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κα Κική Σφονδύλη δίνει τις θερμότερες ευχές της στους μαθητές και στο μήνυμά της αναφέρει:
«Όπως κάθε χρόνο τέτοια περίοδο, η σκέψη μου και η σκέψη όλων των γονιών και των καθηγητών σας είναι στραμμένη σ' εσάς, τους μαθητές, που δίνετε το δικό σας αγώνα σε μια προσπάθεια που έχει αρχίσει πριν από 12 χρόνια και κορυφώθηκε με την εντατική σας προετοιμασία τη φετινή σχολική χρονιά.
Συμπαραστέκομαι στην κούραση και στην αγωνία σας, ξέρω ότι πολλοί έχετε ταυτίσει αυτήν την προσπάθεια με την ίδια τη ζωή και το μέλλον σας. Η ζωή, όμως, είναι μια διαρκής μάχη, ένας διαρκής αγώνας που απαιτεί θέληση και συνεχή προσπάθεια και οι ευκαιρίες για μια ισορροπημένη και ευτυχισμένη ζωή δεν αρχίζουν και τελειώνουν με την επιτυχία σας στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις.
Είμαι βέβαιη ότι εξοπλισμένοι με την απαραίτητη γνώση που πήρατε από τους καθηγητές σας, θα δώσετε τον καλύτερό σας εαυτό και θα πετύχετε.
Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου, αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις σας, ψυχραιμία, διαύγεια πνεύματος, καθαρή σκέψη και ηρεμία. Ξεκινήστε κάθε πρωί με θετική διάθεση και την πεποίθηση ότι θα πετύχετε. Ότι οι κόποι και οι προσπάθειές σας θα δικαιωθούν. Όσοι έχουν περάσει αυτή τη δοκιμασία, είτε ως μαθητές, είτε ως γονείς, σας νιώθουμε και σας συμπαραστεκόμαστε.
Tις θερμότερες ευχές μου για καλή επιτυχία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: