Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Δεν είναι στη λογική της Δεξιάς η απλή αναλογική, δεν είναι στη λογική του Βενιζέλου η μη αποκόμιση, εδώ και τώρα, οφέλους


Απορρίπτει το Μέγαρο Μαξίμου το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και κατάργησης του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα, το οποίο φέρεται να προωθεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συνεργάτες του πρωθυπουργού λένε χαρακτηριστικά πως τέτοιο θέμα ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρχει, ενώ διαμηνύουν ότι και στο θέμα του ανασχηματισμού η κυβέρνηση δεν βιάζεται. «Ανασχηματισμοί γίνονται και θα γίνονται αλλά δεν είναι της παρούσης. Δεν θα δούμε ανασχηματισμό στις επόμενες δύο εβδομάδες», υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές. 


Το θέμα πάντως αναμένεται να συζητηθεί ούτως ή άλλως στην αυριανή συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στο τετ α τετ του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης θα τεθούν στο τραπέζι και πρωτοβουλίες που θα ληφθούν άμεσα, όπως η άμεση αποκατάσταση των αδικιών και η σταδιακή μείωση της φορολογίας, με κατάργηση της έκτακτης εισφοράς το φθινόπωρο. Παράλληλα, δίνουν βάρος στη διευθέτηση χρέους και στην κυβέρνηση απευθύνουν πρόσκληση και στον Αλέξη Τσίπρα να δώσει το παρόν στις διαπραγματεύσεις.
Εν τω μεταξύ και ενόψει των αλλαγών στο κυβερνητικό σχήμα τα ονόματα που παίζουν για τις υπουργικές θέσεις είναι πολλά όπως εκτενώς παρουσίασε το Euro2day.gr στο ρεπορτάζ που μετέδωσε το πρωί.
Σχολιασμός: Δεν είναι στην λογική της Δεξιάς να υπερψηφίσει ποτέ πρόταση απλής αναλογικής. Επίσης δεν βρίσκεται στην λογική του Βενιζέλου να μην καρπωθεί τώρα που γυρίζει πολιτικά οφέλη από το πετυχημένο, μόνο για εκείνον, αποτέλεσμα της "Ελιάς" στις ευρωεκλογές. Οπότε δεν μπορεί και τα δύο να ισχύουν, άρα η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση, ειδικά από δύο ανθρώπους που δεν δίστασαν να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού στο παρά πέντε προκειμένου να επωφεληθούν οι ίδιοι. Πάντως η ΝΔ του Σαμαρά συνομολογεί κάτι: Ότι δεν μπορεί να ανοίξει σοβαρή κουβέντα για μεγάλες και τολμηρές θεσμικές αλλαγές, κορωνίδα των οποίων είναι ο εκλογικός νόμος, ιδιαίτερα όταν και οι δύο εταίροι πορεύονται στη λογική του "βλέποντας και κάνοντας"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: