Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει και το νεκροταφείο… Στη θέση του θα γίνουν… εξοχικές κατοικίες


Ποδηλατόδρομος, γήπεδα, εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου, αλλά και το Δημοτικό Νεκροταφείο της Ηγουμενίτσας, ανήκουν στην περιοχή Πυρί, την οποία το ΤΑΙΠΕΔ οδηγεί σε πώληση, μαζί με άλλες δασικές εκτάσεις και παραλίες της Ηπείρου.
Το θέμα δεν απασχόλησε στο ελάχιστο τους τοπικούς φορείς, οι οποίοι μάλλον μέχρι τώρα εξήντλησαν το ενδιαφέρον τους στην προεκλογική εκστρατεία...

Δεν απασχολεί όμως ούτε και τώρα, καθώς το δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας, το οποίο συγκαλείται εκτάκτως, εκτιμά ότι είναι μεγαλύτερης σημασίας η έγκριση πίστωσης για την κάλυψη εξόδων φιλοξενίας της γερμανικής αποστολής που είχε επισκεφθεί πρόσφατα την περιοχή.
Ίσως πάλι οι τοπικοί φορείς να θεωρούν ότι το δημοτικό νεκροταφείο είναι πλέον αχρείαστο και άρα ορθώς μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να το αξιοποιήσει για.... εξοχικές κατοικίες.
Η περιοχή Πυρί καλύπτει μία τεράστια έκταση, με πολλές και ποικίλες δραστηριότητες.
Το ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με την προκήρυξη που βρίσκεται ήδη στον αέρα, πουλά τμήμα της, εν μέρει μάλιστα καταπατημένο –ίσως από τους νεκρούς- προκειμένου να αναπτυχθούν εξοχικές κατοικίες ή εγκαταστάσεις ιαματικού τουρισμού (δεν υπάρχει τίποτα σχετικό βέβαια) ή για την κατασκευή μαρίνας και καζίνο!
Προς πώληση λοιπόν τα πάντα... Ακόμη και τα νεκροταφεία... Άλλωστε δεν θα μπορούσε να βρεθεί πιο ιδανικός χώρος για εξοχικές κατοικίες από ένα...νεκροταφείο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: