Σάββατο 31 Μαΐου 2014

Διάλυση του κοινωνικού ιστού της Πρέβεζας, μαρτυρούν τα οικονομικά στοιχεία από την ΔΟΥ της πόλης.

Διάλυση του κοινωνικού ιστού της Πρέβεζας μαρτυρούν τα οικονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η ΔΟΥ Πρέβεζας, αναφορικά με κατασχετήρια λόγω χρεών, στην περιοχή ευθύνης της, μαρτυρούν εικόνα διάλυσης του κοινωνικού ιστού του Νομού μας, την τελευταία τριετία.


Σε σχέση με το 2012, η αύξηση το 2013 είναι πολύ μεγάλη, ενώ ακόμη χειρότερα δείχνουν τα πράγματα, με βάση τα όσα συναντούν οι εφοριακοί της Πρέβεζας, για το τρέχον έτος, ακόμη και από το 2013, που ήταν η χειρότερη χρονιά.


Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, σε αρκετές των περιπτώσεων έχουν συσσωρευτεί χρέη τα δύο τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα οι πολίτες να μη μπορούν να τα αποπληρώσουν. Πλέον έχουν στελεχωθεί καλύτερα και τα δικαστικά τμήματα των Εφοριών και ειδικότερα αυτό της Πρέβεζας και σε συνδυασμό με τη δυνατότητα που έχουν οι ΔΟΥ από 1-1-2014 να ελέγχουν εύκολα τις τραπεζικές καταθέσεις, οι έλεγχοι έχουν γίνει πιο εντατικοί.




Σύμφωνα με πληροφορίες και στην Π.Ε. Πρέβεζας, όπως και σε άλλες περιοχές της χώρας, είχαν παρατηρηθεί φαινόμενα, όπου απλοί μισθωτοί και υπάλληλοι, έπαιρναν δάνεια για αγορά πολυτελών αυτοκινήτων ή για ακριβά ταξίδια στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να τα αποπληρώσουν και να βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Παράλληλα, σύμφωνα με ενημέρωση που είχαμε από την Εφορία Πρέβεζας, παρατηρείται πως υπάρχει τους τελευταίους μήνες μία τάση να ανοίγουν πολίτες καταστήματα εστίασης (κυρίως καφέ, καφενεία, σουβλατζίδικα) και λιγότερες είναι οι περιπτώσεις πολιτών που στρέφονται στη λεγόμενη «παραγωγή».

Παναγιώτης Τσόγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: