Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Το Preveza Jazz Festival είναι εδώ και μας ταξιδεύει...

Το Preveza Jazz Festival είναι εδώ και μας ταξιδεύει... (photo)

Συνέντευξη Tύπου παραχώρησαν το πρωί της Τετάρτης στην αίθουσα της πρώην Λαϊκής Αγοράς οι διοργανωτές του 12ου Preveza Jazz Festival.
O καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γ. Μήτσιος μιλώντας εκ μέρους των διοργανωτών τόνισε ότι το φεστιβάλ φέτος είναι πιο... διεθνές από ποτέ και αναφέρθηκε σε πρόσφατο δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή» που κάνει εκτενή αναφορά στο Jazz Festival Πρέβεζας χαρακτηρίζοντάς το φιλόδοξο.
Ο κ. Μήτσιος αποκάλυψε πως υπάρχει πρόταση για επίσημη αδελφοποίηση με το Φεστιβάλ της Αθήνας που γίνεται στο «Τεχνόπολις», γεγονός ιδιαίτερα τιμητικό.
«Φέτος έχουμε τη βοήθεια του Δήμου Πρέβεζας, την ομόφωνη απόφαση οικονομικής αλλά και πολλαπλής στήριξης. Έχουμε τη συμμετοχή της Π.Ε. Πρέβεζας, που για διάφορους λόγους δεν είναι οικονομική φέτος, αλλά σίγουρα υπάρχει η ηθική και οργανωτική βοήθεια.
PJFPOSTER12SPON2

Το Φεστιβάλ φέτος θα έχει να κάνει με τις παρουσίες της Ολλανδίας που μόνιμα συνδράμει με την πρεσβεία της, επίσης έχουμε για δεύτερη φορά αξιόλογο μουσικό σχήμα από το Λουξεμβούργο και για πρώτη φορά έχουμε ένα ντουέτο από την Τουρκία που έρχεται αποκλειστικά για την Πρέβεζα καθώς είναι άλλο το σχήμα που συμμετέχει στην Αθήνα. Μάλιστα το ντουέτο αυτό θέλει να διανυκτερεύσει στην Πρέβεζα γιατί έχει ακούσει καλά λόγια για την περιοχή.
Τέλος είναι η συμμετοχή του Ισραήλ, επίσης για πρώτη φορά, μια καταπληκτική τραγουδίστρια που συνοδεύεται από Έλληνες μουσικούς. Παράλληλα έχουμε την ευκαιρία φέτος να ακούσουμε τον Μιχάλη Παούρη, έναν 29χρονο βιρτουόζο του μπουζουκιού ο οποίος έχει παίξει στο εξωτερικό» ανέφερε ο κ. Μήτσιος ενώ επισήμανε μεταξύ άλλων την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας για δεύτερη χρονιά φέτος και τόνισε πως από 'δω και πέρα θα περιμένει να συμμετέχει και οργανωτικά.

Εκ μέρους του Δήμου ο Κοσμάς Κορωναίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την επιμονή τους όπως είπε παρά τους δύσκολους καιρούς: «Νομίζω ότι η σημασία του Jazz Festival είναι μεγάλη. Εμείς σα Δήμος Πρέβεζας ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμά σας να συνδιοργανώσουμε αυτή την εκδήλωση παρά τα πενιχρά οικονομικά και τα προβλήματα. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να ανταποκριθούμε σε ό,τι ζητηθεί από την Οργανωτική Επιτροπή προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες του εγχειρήματος που για μας μόνο θετικά έχει για την πόλη, από καλλιτεχνικής απόψεως.
Συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού, μας δίνει ένα ποιοτικό τουρισμό που εμείς πραγματικά στην πόλη αναζητούμε γιατί οι άνθρωποι που θα έρθουν να παρακολουθήσουν το γεγονός είναι συνειδητοποιημένοι και υψηλού επιπέδου» ανέφερε ο κ. Κορωναίος καλώντας όλους τους Δημότες να παρακολουθήσουν το τριήμερο των εκδηλώσεων.

Ο κ. Τσούκης καθηγητής του Μουσικού Σχολείου Πρέβεζας ευχαρίστησε τους διοργανωτές και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συμμετοχή του Σχολείου το οποίο βοηθά τους μαθητές. Σημείωσε ακόμη ότι γίνεται προσπάθεια στο Σχολείο και μέσα από την παράδοση να εντάξουν στο Σχολείο σύγχρονα είδη μουσικής, κάτι στο οποίο βοηθά η συμμετοχή στο Preveza Jazz Festival.
Ο Σπ. Κανιώρης εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής, θέλησε να δώσει μία άλλη διάσταση στο Φεστιβάλ, λέγοντας ότι η Πρέβεζα πλέον είναι γνωστή σε όλη την Ευρώπη, μέσω της μουσικής jazz, την ώρα που η Ήπειρος, αγωνίζεται -έχουν γίνει φιλότιμες προσπάθειες- και ειδικά η Περιφέρεια Ηπείρου να ανοίξουν τουριστικούς δρόμους.
«Χωρίς πολιτισμό δεν υπάρχει ζωή, αλλά... βάλτος», είπε ο κ. Κανιώρης και τόνισε πως και το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ πρέπει να στηριχθεί επίσης  και πρόσθεσε: «Πρέπει να ξεφύγουμε από την οπισθοδρομική αντίληψη, πως η Πρέβεζα και οι Ηπειρώτες ακούν μόνο κλαρίνο. Ακούν κλαρίνο, λατρεύουν την παραδοσιακή μουσική, αλλά μακάρι να υπάρχουν στην Πρέβεζα όλες οι μουσικές του κόσμου».
Επισημάνθηκε πως σε περίπτωση κακοκαιρίας το Φεστιβάλ θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πρέβεζας, ενώ οι διοργανωτές ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως τους χορηγούς τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια: