Σάββατο 31 Μαΐου 2014

'Οι, όι, όι μάνα μου ...Πάολα, ο νέος πολιτισμός και Μπέος, ο νέος «Μαικήνας»



Kαλή η διασκέδαση δε λέμε, να πάμε και στα σκυλάδικα, όμως αυτά δεν είναι πολιτισμός όπως και να το κάνουμε...

Εκτίμηση στους κρατικοδίαιτους καλλιτέχνες δεν είχαμε ούτε έχουμε. Ωστόσο κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να μην έχει το μυαλό να καταλάβει τι είναι τέχνη, τι προσφέρει στον πολιτισμό, στη μουσική, στο τραγούδι. Και τι είναι σκουπίδι, μπουζουκοτράγουδο, τουρκοτσιφτετέλι και πλαστικά βυζιά που κουνιούνται ημίγυμνα στις πίστες της επαρχίας. 

Αν ο ελληνικός λαός θέλει τα «πολιτιστικά κέντρα» που έλεγε και ο μακαρίτης ο Γιαννόπουλος, με γεια του με χαρά του. Να μην διαμαρτύρεται μετά γιατί ο ελληνικός πολιτισμός θεωρείται πλέον η υποψηφιότητα στη Eurovision και κανένας σκυλάς να τραγουδάει ουρλιάζοντας και να του πετάνε γαρύφαλα νεκροταφείου. 

Καλή η διασκέδαση δε λέμε, να πάμε και στα σκυλάδικα, όμως αυτά δεν είναι πολιτισμός όπως και να το κάνουμε... 



Κι αυτά τα γράφουμε με αφορμή το παραλήρημα του νέου δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου, του υπόδικου για τα στημένα παιχνίδια στο ποδοσφαίρου, πρώην ιδιοκτήτη νυχτερινών κέντρων. Λένε ότι ο λαός έχει τη σοφία να επιλέγει τους άρχοντές του. Αν αποφάσισαν έτσι οι Βολιώτες θα πληρώσουν και τα επίχειρα της επιλογής τους. 

Είπε λοιπόν ο Μπέος μετά τη νίκη του επιτιθέμενος σε καλλιτέχνες που υπέγραψαν κείμενο εναντίον του:«Ο κάθε αποτυχημένος Νταλάρας και Κιμούλης. Ξεχάσανε να φωνάξουν τον Φασουλή να τους κάνει καμία δήλωση υποστήριξης. Να ξέρατε πόσα εκατομμύρια έχουν πάρει αυτοί από το Υπουργείο Πολιτισμού, αυτοί οι κοπρίτες στην υγειά όλων μας γιατί θεωρούσανε ότι είναι μουσικοί, συνθέτες, άνθρωποι των γραμμάτων και της Τέχνης και εμείς είμαστε οι εργάτες, τα κορόιδα, οι απλοί άνθρωποι. Έτσι λειτουργούσαν τόσα χρόνια κι ελέγχανε το σύστημα και τώρα τους ενοχλεί. Αυτή είναι η αλήθεια».

Για εμάς η τέχνη και η μουσική είναι οι άνθρωποι που μας διασκεδάζουνε, αλλά ποτέ δεν περάσανε να πάρουνε τον ιδρώτα σας από το Υπουργείο Πολιτισμού. Είναι ο Καρράς, ο κουμπάρος μου. Είναι όπως λέμε "Της Πάολας θα γίνει", είναι ο Ρέμος, είναι ο Παντελίδης, ο Οικονομόπουλος που τους πληρώνουμε εμείς και δεν πήραν ποτέ τον ιδρώτα σας. Σε αντίθεση με τον κάθε Νταλάρα και κομμούνι και Φασουλή. Αυτή την Ελλάδα δημιουργήσανε όλοι αυτοί. Εμείς θα την αλλάξουμε λοιπόν». 

Η ομιλία του Αχιλλέα Μπέου έληξε εν μέσω χειροκροτημάτων, ενώ οι συγκεντρωμένοι απελευθέρωναν λευκά περιστέρια στον ουρανό. 

Δεν είναι εικόνα από τριτοκοσμική χώρα. Από την Ελλάδα του 2014 είναι. Από τον Βόλο της εργατιάς, την «μικρή Μόσχα» όπως έλεγαν λόγω των πολλών αριστερών. Είναι δυνατόν τέτοιος ευτελισμός της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης; Είναι η Πάολα συνεχιστής του ελληνικού πολιτισμού και ο Μπέος ο νέος «Μαικήνας»; 

Δεν υπάρχουν σχόλια: