Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Στην τράπεζα σφάζουν αρνιά και στη Βουλή κριάρια


- Έχει πολύ πλάκα ο κύριος καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου. Το 2009 που το ΠαΣοΚ κέρδισε στις ευρωεκλογές τη ΝΔ, είδε δυσαρμονία. Τώρα που ο ΣυΡιζΑ κέρδισε τη ΝΔ με την ίδια διαφορά βλέπει πλήρη αρμονία.
- Ντροπή, λέει, στον ΣυΡιζΑ που φέρνει σε δύσκολη θέση τον κύριο Παπούλια, ζητώντας του εκλογές. Ενώ το 2009 όταν εκείνος ζητούσε από τον κύριο Παπούλια εκλογές, ήταν τιμή μου και καμάρι του.
- Τώρα, θέλει να καταργήσει το μπόνους των... 50 εδρών του πρώτου κόμματος. Θα προτείνει μπόνους 150 εδρών στο κόμμα που αρχίζει από Ελ- και τελειώνει σε -ια ή που αρχίζει από Πα- και τελειώνει σε -σοκ.
   
- Επίσης, όποιο κόμμα αρχίζει από Συ- και τελειώνει σε -ριζα ή που αρχίζει από Κ- και τελειώνει σε -ΚΕ θα χάνει 50 έδρες. Τα παραπάνω επιτάσσει η εφαρμογή των άρθρων του Συντάγματος.
   
- Τρέμετε κεφαλαιοκράτες, ψάξτε για ωρυλάδες, ξεθάψτε τα γενόσημα, επανέρχεται ο Αντρέας Λο στην κυβέρνηση. Θα αρχίσει την κλάψα και η τσιρίδα θα πάει σύννεφο. Ρίκκσυ τυμπάνων θα πάθουμε.
   
- Ε! Αφού τα πήγε καλά ο άνθρωπος ως υπουργός υγείας, ήρθε να προσφέρει τις υπηρεσίες του, σ' αυτούς που ξέρει καλά τόσα χρόνια τώρα. Άλλαξε ο Μανωλιός και άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε.
   
- Το σημερινό απόγευμα είναι μαύρο. Παραιτήθηκε ο Θείος Φώτης. Και να πεις ότι δεν του το είπα; Θα έχεις την κατάληξη του Καρατζαφέρη, του έλεγα όταν ήταν στην κυβέρνηση. Τίποτα εκείνος. Άκουγε μόνο τον Ψαριανό!
   
- Φεύγει ο Στουρνάρας που τελικά μένει. Ή δεν βρέθηκε αντικαταστάτης ή δεν ήθελε κανένας να πάρει τη θέση του. Πάντως ο ΣΕΒ ψηφίζει ΕΕ και ευρώ ως μονόδρομο ασφάλειας. Ασφάλεια στη συνέχιση της κερδοφορίας.
   
- Επιτέλους δόθηκε στο λαό η τράπεζα θεμάτων και έχει απ' όλα. Θέματα δύσκολα έως πολύ δύσκολα, θέματα λανθασμένα, θέματα με ελλείψεις χωρίς τον απαιτούμενο έλεγχο λόγω έλλειψης χρόνου.
   
- Και από την ιστοσελίδα των ιδιοκτητών φροντιστηρίων θα ανακοινώνονται φέτος τα θέματα των πανελλαδικών. Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων αγαπημένοι θεσμικοί εταίροι του Αρβανιτόπουλοι και οι μόνοι θαυμαστές του.
   
- Θα μου πείτε, τα φροντιστήρια είναι μια πραγματικότητα και δεν μπορεί να τα παρακάμψει, γι' αυτό κάνει ότι μπορεί για να τα ενισχύσει και να τα εδραιώσει.
   
- Θα μου πείτε πάλι, ότι και το «Νέο Σχολείο» με την τράπεζα θεμάτων έγιναν γρήγορα, χωρίς καμία προετοιμασία, ότι μέχρι το Μάρτιο δεν ήξερε κανένας τι θα γίνει. Είναι μια πραγματικότητα. Όχι όμως για τον υπουργό.
   
- Εντάξει, οι μαθητές της φετινής Α λυκείου είναι πιο αδικημένοι από αυτούς της Γ γυμνασίου αφού την τράπεζα θεμάτων θα την έχουν «δική τους» μόνο για τρεις μέρες ενώ οι άλλοι για μια σχολική χρονιά.
   

- Όμως, τίποτα
δεν έγινε τυχαία από τον υπουργό. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πως η ζωή κρύβει αδικίες και δυσκολίες τις οποίες πρέπει να παρακάμπτουν φεύγοντας. Ας φύγουν από το λύκειο, δεν πειράζει.
   
- Οι σχολές μαθητείας είναι εκεί και τους περιμένουν. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν πως το μόνο που σου δίνει αξία και σου ανοίγει δρόμους είναι τα λεφτά. Χωρίς λεφτά, είσαι ένα τίποτα και ένα τίποτα δεν έχει όνειρα.
   
- Το σύστημα με την τράπεζα θεμάτων μπάζει σαν σουρωτήρι. Μόνο και μόνο το γεγονός ότι δεν συναγωνίζονται ΟΛΟΙ οι μαθητές στα ΙΔΙΑ θέματα το καθιστά αναξιόπιστο και τυχερό. Το λόγο έχει ο ΟΠΑΠ.
   
- Ο υπουργός παιδείας, δεν ρώτησε κανέναν για το Νέο Σχολείο, δεν ρώτησε κανέναν για την τράπεζα, δεν ρώτησε κανέναν για την εξεταστέα ύλη.
   
Δεν θα στενοχωρηθεί κανένας που θα φύγει.
   Από τον σΑτΥρΟπΡόΚο

Δεν υπάρχουν σχόλια: