Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

Οι 30αρηδες δήμαρχοι. Σε ποιες περιοχές οι πολίτες επέλεξαν νιάτα αντί για εμπειρία


Τα νιάτα αντί για την εμπειρία φαίνεται ότι προτίμησαν και τίμησαν με την ψήφο τους οι δημότες δέκα δήμων της χώρας, όπου εξελέγησαν δήμαρχοι από 27 έως 37 ετών. Ας γνωρίσουμε τους δημάρχους, στων οποίων τα νιάτα και την όρεξη για δουλειά, εναπόθεσαν οι δημότες τις ελπίδες τους για το καλύτερο μέλλον του τόπου τους.
  • Δήμος Άη Στράτη: Μαρία Κακαλή, 27 χρονών


Είναι αδιαμφισβήτητα η νεότερη δήμαρχος της χώρας.  Η Μαρία Κακαλή γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι μόνιμη κάτοικος Αγίου Ευστρατίου. Το 2004 αποφοίτησε από το ενιαίο λύκειο Αγίου Ευστρατίου και την ίδια χρονιά εισήχθη στο Τμήμα Επιστημών της εκπαίδευσης και της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία στο Πανεπιστήμιο Πάτρας.Είναι παντρεμένη με τον Παναγιώτη Καραϊσκάκη, με τον οποίο έχει αποκτήσει ένα γιο. Μετά τις σπουδές της, επέστρεψε στο ακριτικό νησί και μένει μόνιμα εκεί. Εκλέχτηκε ως Δημοτικός Σύμβουλος Αγίου Ευστρατίου στις εκλογές του 2010 και αργότερα ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου τον Ιανουάριο του 2013.
  • Δήμος Πετρούπολης: Βαγγέλης Σίμος, 28 χρονών

Φιλόλογος, ΚΚΕ και μόλις 28 ετών, ο Βαγγέλης Σίμος, είναι ο νέος δήμαρχος της Πετρούπολης, καθώς κατάφερε τη δεύτερη Κυριακή να συγκεντρώσει ποσοστό 53,09%.

Την προηγούμενη τετραετία, ο Βαγγέλης είχε διατελέσει αντιδήμαρχος στο πλευρό του τέως δημάρχου Θωμά Κοτσαμπά, ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι αποχωρεί για να στηρίξει την υποψηφιότητα ενός νέου ανθρώπου.
  • Δήμος Μυκόνου: Κώστας Κουκάς, 32 χρονών

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πρωτοβουλία Δράσης», Κώστας Κουκάς, επικράτησε του αντίπαλού του, Αντρέα Φιορεντίνου, με 221 ψήφους διαφορά συγκεντρώνοντας ποσοστό 52,51%.

Βασικός σκοπός του, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει, είναι ο δήμος να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, αλλά και να ηγηθεί των προσπαθειών της τοπικής κοινωνίας για περισσότερη ανάπτυξη.
  • Δήμος Νάουσας: Νίκος Κουτσογιάννης, 33 χρονών

O Nίκος Κουτσογιάννης είναι ιδρυτής και διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νάουσας και της Νorth Greece Investments, εταιρίας συμβούλων και επενδύσεων.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας Διεθνείς και Ευρωπαϊκές Οικονομικές και Πολιτικές Σπουδές. Είναι κάτοχος δυο μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στις Διεθνείς Σχέσεις με ειδίκευση στη Στρατηγική και ενός στη Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδίκευση το Μάρκετιγνκ και τις Δημόσιες Σχέσεις. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
  • Δήμος Σκύρου: Μίλτος Χατζηγιαννάκης, 35 χρονών

Ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης είναι δικηγόρος, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Εκλέχτηκε δήμαρχος Σκύρου με 132 ψήφους διαφορά από τον συνυποψήφιό του και έτσι διαδέχτηκε τον νυν δήμαρχο, θείο του και συνονόματό του, Μιλτιάδη Χατζηγιαννάκη.
  • Δήμος Φιλαδέλφειας- Χαλκηδόνας: Άρης Βασιλόπουλος, 35 χρονών

Γεννήθηκε το 1978 στην Αθήνα και κατοικεί μόνιμα στη Νέα Φιλαδέλφεια από το 1988.   Αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Ν.Φιλαδέλφειας. Στη συνέχεια σπούδασε στο  τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις σπουδές του αποκτώντας το 2004 μεταπτυχιακό δίπλωμα στις προηγμένες διαδικτυακές εφαρμογές και τη διαχείριση δικτύων και το 2007 στις Τεχνολογίες της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην εκπαίδευση.
  • Δήμος Αλίμου: Αντρέας Κονδύλης, 36 χρονών

Ο Ανδρέας Κονδύλης είναι δικηγόρος. Δημοτικός Σύμβουλος Αλίμου από το 2003 μέχρι σήμερα. Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής (2007 - 2008), Πρόεδρος των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών (2009 - 2010) και Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Κοινωνικών Υπηρεσιών (2011-2013). Έχει σπουδάσει στη Νομική Σχολή της Αθήνας και στο Παρίσι. Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master) στο Αστικό Δίκαιο των Νέων Τεχνολογιών, με εξειδίκευση στα νομικά θέματα που προκύπτουν από τη σύγχρονη Τεχνολογία, όπως Γενετικά Πειράματα, Κλωνοποίηση, Internet, Προστασία Προσωπικών Δεδομένων κ.τ.λ. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.
  • Δήμος Κοζάνης: Λευτέρης Ιωαννίδης, 37 χρονώνΣτέλεχος του οικολογικού κινήματος, κοινωνικού και πολιτικού επί σειρά ετών. Συμμετείχε στο Δ.Σ της Οικολογικής Κίνησης, όπου ασχολήθηκε κυρίως με θέματα ενέργειας και βιομηχανικής ρύπανσης, ενώ παράλληλα αγωνίστηκε για την οργάνωση της πολιτικής οικολογίας ως μέλος των Οικολόγων Πράσινων και υποψήφιος βουλευτής, ως στέλεχος των Επιτροπών αυτοδιοκητικών θεμάτων, περιβάλλοντος, διαχείρισης απορριμμάτων, κοινωνικής οικονομίας κλπ.

  • Δήμος Γλυφάδας: Γιώργος Παπανικολάου, 37 χρονών

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γλυφάδα. Πτυχιούχος της Νομικής σχολής Αθηνών και κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος. Έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο στη Γλυφάδα. Τον Ιούνιο του 2009 εξελέγη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ως μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ). Τα τελευταία πέντε χρόνια κινήθηκε μεταξύ Γλυφάδας, Βρυξελλών και Στρασβούργου.
  • Δήμος Ελληνικού- Αργυρούπολης: Γιάννης Κωνστανάτος, 37 χρονώνΓεννήθηκε στην Αργυρούπολη. Νυμφευμένος με τη δικηγόρο και επιχειρηματία της πολής Χρυσούλα Βασιλοπούλου με την οποία έχουν αποκτήσει δύο γιούς, που σήμερα είναι 5 και 1 ετών, τον Κωνσταντίνο και τον Δημήτρη.
Πτυχιούχος του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών και του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάτοχος μεταπτυχιακού ΜASTER στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Παν/μίου University of Durham, Μεγ. Βρετανίας. Μιλάει 2 ξένες γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: