Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

14+1 εστιατόρια με μαγευτική θέα. Από την Ελλάδα ως την Κίνα

n

Καλό φαγητό ασφαλώς και μπορείς να βρεις οπουδήποτε. Σε ένα gourmet εστιατόριο, στο μικρό κουτούκι της γειτονιάς σου, σε ένα παλιό μεζεδοπωλείο ή ακόμα και σε μια καντίνα. Αυτό που κάνει τη διαφορά όμως ανάμεσα σε μια καλή και μια εξαιρετική γευστική εμπειρία, είναι η θέα. Δείτε μερικά από τα αμέτρητα εστιατόρια που η θέα τους θα μπορούσε να κάνει το γεύμα σας αξέχαστο.


Dasheene - St. Lucia, West Indies
n

Οι επισκέπτες συρρέουν στο Dasheene για να απολαύσουν την υπέροχη θέα και τη βραβευμένη κουζίνα. Ευρύτερα γνωστό για τα εκλεκτά και καινοτόμα στοιχεία μενού, το Dasheene είναι ανοιχτό για πρωινό, μεσημεριανό γεύμα και δείπνο. Ο Chef Nigel Mitchel, δημιουργεί μοναδικά γευστικά πιάτα όπως γλυκοπατάτα και σούπα καρύδας , σαλάτα Καραϊβικής με αρνί, ψητά λαχανικά Cajun Creole και πολλά άλλα.


Ristorante Grotta Palazzese - Puglia, Italy 
n

Φυσικά φωτισμένο από τις αντανακλάσεις των νερών, το καλοκαιρινό σπήλαιο έχει υπάρξει η ιδανική τοποθεσία πολλών ανθρώπων για μια ρομαντική στιγμή, δεδομένου ότι η τοπική αριστοκρατία πραγματοποιούσε δεξιώσεις εκεί το 1700. Απολαύστε γκουρμέ γεύσεις υπό τους ήχους των παφλασμών των κυμάτων.

Volcano View - Σαντορίνη, Ελλάδα 
n

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα χαλαρωτικό ηλιοβασίλεμα με θέα το Αιγαίο και την καλντέρα της Σαντορίνης, απολαμβάνοντας ελληνικά ορεκτικά όπως σαντορινιούς ντοματοκεφτέδες, τραγανές σαλάτες με ντόπια ντοματίνια, φρέσκα ντόπια ψάρια και θαλασσινά, μια ποικιλία από πιάτα με βάση το κρέας και νόστιμα γλυκά. Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δοκιμάσουν το τοπικό κρασί της Σαντορίνης που έχει εκτιμηθεί σε όλο τον κόσμο.

Ithaa Undersea Restaurant - Rangali Island, Maldives 
n

Ψηφισμένο ως «το πιο όμορφο εστιατόριο στον κόσμο» για το 2014, από το New York Daily News, το Ithaa βρίσκεται πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας, προσφέροντας πανοραμική θέα 180 μοιρών από τους ζωντανούς κοραλλιογενείς κήπους γύρω του. Το Ithaa (που σημαίνει «φίλντισι» στη γλώσσα Dihevi των Μαλδίβων) σερβίρει σύγχρονη ευρωπαϊκή κουζίνα, ενώ μπορείτε να περιμένετε και «λιχουδιές» όπως χαβιάρι

Le Panoramic - Chamonix, France
n

Ανοιχτό από το μεσημέρι, είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για να απολαύσει κανείς την θέα του Mont-Blanc. Το Panoramic βρίσκεται στην κορυφή του Brévent και, συνεπώς, είναι εύκολα προσβάσιμο, ακόμη και για τους πεζούς με τελεφερίκ. Το εστιατόριο σερβίρει τρόφιμα Savoyarde, καθώς και ζυμαρικά, σούπα, μπριζόλα, ακόμη και φουά γκρα.

La View - Ubud, Bali
n

Το εστιατόριο «La View» είναι ένα γοητευτικό σκηνικό πολλαπλών επιπέδων με εξωτερική βεράντα όπου μπορείς να απολαύσεις ένα ποτήρι κρασί ή να δειπνήσεις απολαμβάνοντας πιάτα γκουρμέ από κουζίνα Νοτιοανατολικής Ασίας με μια ελαφριά γαλλική νότα. Εναλλακτικά, το μπαρ της πισίνας με θέα που κόβει την ανάσα του σερβίρει πιο παραδοσιακές ινδονησιακές γαστρονομικές απολαύσεις.

El Farallón - Cabo San Lucas, Mexico
n

Συνδυάζοντας έντεχνα το στιλ και την κομψότητα της Μεξικάνικης αρχαιότητας με τη σύγχρονη λάμψη, τα εστιατόρια και τα «σαλόνια» μπροστά στον ωκεανό του Cabo San Lucas υποδέχονται τους επισκέπτες σε μια μοναδική γευστική εμπειρία. Από τα πιο φρέσκα tacos γεμιστά με αστακό, το μενού περιορίζεται μόνο από τη φαντασία σας.

Le Jules Verne - Paris, France
n

Μια ιδιαίτερη εμπειρία, ένα καταπληκτικό ταξίδι. Το εστιατόριο «Jules Verne» προσφέρει την καλύτερη θέα του Παρισιού, ένα από τα πιο ζεστά και οικεία εστιατόρια της πρωτεύουσας, τα πιάτα είναι αντανάκλαση της γαλλικής γαστρονομικής κληρονομιάς με μια πινελιά σύγχρονης κουζίνας. Πρόκειται για ένα εστιατόριο που προσφέρει γκουρμέ αισθήματα και αναμνήσεις.

The Grotto - Krabi, Thailand
n

Το εστιατόριο Grotto φωλιάζει κάτω από ένα αρχαίο ασβεστόλιθο βράχο στην άκρη της Phranang Beach. Ευκαιρία να απολαύσει κανείς ένα χαλαρό γεύμα παρέα με το αγαπημένο του βιβλίο ή να αφεθεί στη μαγεία ενός τέλειου ηλιοβασιλέματος απολαμβάνοντας κοκτέιλ και ελαφριά σνακ με την αίσθηση της ψιλής άμμου κάτω από τα πόδια και έναν υπαινιγμό ρομαντισμού στον αέρα. Το εστιατόριο σερβίρει από ελαφριά ορεκτικά και νόστιμες σαλάτες μέχρι κλασικά πιάτα, όπως χυμώδεις αστακούς, φιλέτα αρνιού και τέλεια ψητά φιλέτα.

Ανδρώνης – Σαντορίνη, Ελλάδα
n

Στο εστιατόριο Andronis, οι παραδοσιακές συνταγές έχουν αναμιχθεί με οργανικά συστατικά και στοιχεία σύγχρονης κουζίνας για να δημιουργήσουν ένα εξαιρετικό μενού. Τοπικά τυριά, παρθένο ελαιόλαδο, φρέσκα λαχανικά, ελληνικά βότανα και ζουμερά κρέατα καθιστούν τις επιλογές του μενού ακαταμάχητες, ενώ νόστιμα γλυκά προσθέτουν μια τελευταία πινελιά που εξισορροπεί τις λεπτές αλμυρές γεύσεις. Και όλα αυτά με θέα την Καλντέρα.

Fangweng - Yichang, China
n

Το εστιατόριο Fangweng βρίσκεται κοντά στο διάσημο γραφικό σπήλαιο «Three Travellers», που είναι γνωστό ως «το μοναδικό εστιατόριο σε σπήλαιο στον κόσμο». Το εστιατόριο βρίσκεται στο σπήλαιο κατά μήκος του ποταμού. Από τη μία πλευρά του εστιατορίου, οι πελάτες μπορούν να δουν το νερό του ποταμού Yangtze που ρέει. Μια bungee jumping πλατφόρμα είναι απέναντι από το εστιατόριο, οπότε ο πελάτης μπορεί να παρακολουθήσει τα άλματα live, ενώ τρώει.

Hotel Edelweiss - Mürren, Switzerland
n

Ένα εστιατόριο με υπέροχο φαγητό και μια δημοφιλή βεράντα χωρητικότητας 80 θέσεων, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στην οροσειρά Eiger, Monch και Jungfrau, καθώς και εκπληκτική ανεμπόδιστη θέα στις γύρω Ελβετικές Άλπεις.

Two Oceans - Cape Point, South Africa
n

Καινοτόμα αλλά και διακριτική, η σχεδίαση διασφαλίζει ότι όλοι οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν την εκπληκτική θέα από αυτή τη μοναδική θέση – μια θέση η οποία είναι ασυναγώνιστη και προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Γκουρμέτ γεύσεις, μεγάλη λίστα κρασιών και υπέροχα κοκτέιλ είναι μόνο μερικά από όσα μπορείτε να απολαύσετε στο Two Oceans.

Altitude at Shangri-La - Sydney, Australia
n

Ένα από τα καλύτερα εστιατόρια της Αυστραλίας, όπου μπορούμε να απολαύσουμε μια διεθνή γευστική εμπειρία από την εκλεκτή ποικιλία μπουφέ. Κοκτέιλ, χυμοί φρούτων, αναψυκτικά και ελαφριά σνακ είναι διαθέσιμα όλη την ημέρα στο εστιατόριο με την εξαιρετική θέα στο λιμάνι.

Nautika - Dubrovnik, Croatia
n

Το εστιατόριο Nautika βρίσκεται στην άκρη της θάλασσας στο Pile , παράλληλα με τη δυτική είσοδο της Παλιάς Πόλης του Ντουμπρόβνικ . Από την μοναδική βεράντες του , οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν ένα πραγματικά ένα από ένα είδος στόχο από την Αδριατική και τα φρούρια της Lovrijenac και Μπόκαρ . Ο σεφ του εστιατορίου , Mario Bunda , οδηγεί μια ομάδα της οποίας ποικίλες προσφορές περιλαμβάνουν αστακό από το Δαλματίας νησί Βις και λιχουδιές από τα τοπικά νερά της Αδριατικής .

Δεν υπάρχουν σχόλια: