Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Διαφορά ποιότητας...

Διαφορά ποιότητας

Η χώρα ψήφισε. Οι 6 στους 10 δηλαδή. Οι 4 τα έχουν όλα λυμένα ή δεν έχουν λεφτά να πάνε να το ρίξουν. Αλλά τι να ρίξουν; Σάμπως ξέρει κανείς τι κάνει η Περιφέρεια και τι οι όποιοι Ευρωβουλευτές; Έχει προβληθεί ποτέ ή έχει γίνει αντιληπτό το τι έκαναν;

Η απερχόμενη Ευρωβουλή είχε μόνο δύο ενεργούς Έλληνες ευρωβουλευτές να πασχίζουν στην προώθηση των εθνικών θεμάτων: ο Σκυλακάκης (Δράση) και ο Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ). Κανένας από τους δύο δεν επανεξελέγη.
Από τους ΑΝΕΛ αντί να στείλει η κάλπη τον Νότη Μαριά που έχει ισχυρό λόγο και εμπεριστατωμένες θέσεις σχετικά με τις δανειακές συμβάσεις και τα μνημόνια που οι άθλιοι Παπανδρέου, Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιποί συγγενείς υπέγραψαν, η κάλπη έστειλε τον ηλικιωμένο εργατολόγο Ρωμανιά που κατά τη γνώμη του υπογράφοντος στερείται του σθένους του Μαριά.

Η ποιότητα όμως των ψηφοφόρων της ΝΔ αναδεικνύεται ανάγλυφα πάνω στα ονόματα εκείνων που εξέλεξαν για την Ευρωβουλή. Από τους 5 οι 3 είναι τηλεοπτικοί: Μαρία Σπυράκη, Γ. Κύρτσος και Θοδωρής Ζαγοράκης. Δύο δημοσιογράφοι γνωστοί για την αντικειμενικότητά τους και ένας. ποδοσφαιριστής! ΟΙ άλλοι δύο είναι απλώς τυπικά πρόσωπα γαλάζιων οικογενειών και κύκλων.
Με αγωνία αναμένεται η δράση των Γραμματικάκη και Κύρκου που εκλέχθηκαν με το Ποτάμι. Ο πρώτος είναι αναγνωρίσιμος για το έργο του και ο δεύτερος για το επίθετό του. Ας ελπίσουμε να αποδειχθούν «αντάρτες» έναντι του Προέδρου του κόμματος που είναι παιδί του Σημίτη και προστατευόμενος του Μπόμπολα. Μην ξεχνάτε ότι η δημοσιογραφία του δεν άγγιξε ποτέ τα μεγάλα συμφέροντα. Σημείωση πλην το τέλος: και εδώ η επιλογή του κόμματος είναι τηλεοπτική.
Στη Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται η ποιότητα των ψηφοφόρων που ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών προστατών της νύχτας έκανε τον πατέρα του ενός δολοφονημένου να εξαργυρώσει τον επίθετό του με τον μισθό του ευρωβουλευτή.


Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει στα θετικά του την εκλογή του συμβόλου για τη διεκδίκηση των πολεμικών αποζημιώσεων της Κατοχής, τον Μανώλη Γλέζο και τους τεχνοκράτες περί διεθνών συμβάσεων και ελληνικού χρέους, Κώστα Χρυσόγονο και Γιώργο Κατρούγκαλο. Επίσης, ισχυρό συμβολικό μήνυμα στέλνει η εκλογή της Κούνεβα σε μια Ευρώπη που τα εργασιακά δικαιώματα βάλλονται από τις γερμανο-γαλλικές πολιτικές λιτότητας. Στα θετικά επίσης, καταγράφεται η μη εκλογή του Κρίτωνα Αρσένη και του Στέλιου Κούλογλου, καθώς και οι δύο έχουν πράσινο παρελθόν (καθόλου τιμητικό). Στα αρνητικά καταγράφεται η εκλογή Παπαδημούλη ως ένας από τους πιο συστημικούς για τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ.
Τέλος, αρνητική εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι επανήλθε το ΛΑΟΣ σε ποσοστό άνω του 2% ενώ υστέρησε η Δράση (Σκυλακάκης) και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ως οι πιο καθαρές φωνές των ιδεών που πρεσβεύουν. Τελικά, στην Ελλάδα αν κάνεις κωλοτούμπες αλλά κάνεις τον σταυρό σου είναι προτιμότερο από το να έχεις καθαρές θέσεις και να μην τον κάνεις (έστω συνέχεια).

Δεν υπάρχουν σχόλια: