Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Ως τις 10 το βράδυ η λειτουργία των καταστημάτων στο ιστορικό κέντρο Πρέβεζας, τους καλοκαιρινούς μήνες.


Κατά πλειοψηφία έγινε δεκτό από την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Περιφέρειας Ηπείρου, το αίτημα του Συλλόγου Καταστηματαρχών Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας για την επέκταση του ωραρίου λειτουργίας για τα καταστήματα του ιστορικού κέντρου της πόλης της Πρέβεζας έως τις 22:00 κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η απόφαση αφορά τις ήδη θεσμοθετημένες Κυριακές λειτουργίας των καταστημάτων του ιστορικού κέντρου για τη θερινή περίοδο (1η Ιουνίου - 15 Σεπτεμβρίου), σύμφωνα με σχετική απόφαση.

Την εισήγηση έκανε ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Ευ. Βαγενάς, υπογραμμίζοντας πως κατά τη διαδικασία υπήρξαν σχετικές εισηγήσεις από τους φορείς της Πρέβεζας (π.χ. Σύλλογος Εργαζομένων, Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας, Επιμελητήριο, κ.ά.), με θετικές και αρνητικές τοποθετήσεις. Απαντώντας σε ερωτήσεις των συμβούλων, τόνισε πως δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία από την κίνηση των καταναλωτών στα καταστήματα του ιστορικού κέντρου κατά την περυσινή θερινή περίοδο, οπότε και υπήρξε αντίστοιχη απόφαση της Επιτροπής για επέκταση του ωραρίου λειτουργίας.


Ο πρόεδρος της Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης (αρμόδιος για θέματα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας) κ. Νικόλας Κάτσιος σημείωσε πως το αίτημα επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας αφορά σε ώρες αιχμής για τουριστικές περιοχές, όπως το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας. «Είναι αντιφατικό να ζητάμε το κλείσιμο των καταστημάτων αυτές τις ώρες, όταν επιδιώκουμε την τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Εμείς σεβόμαστε και τις αντίθετες απόψεις, όμως στην χώρα μας έχει αναπτυχθεί ένα συγκεκριμένο μοντέλο τουρισμού που προβλέπει αυξημένη κίνηση τις βραδινές ώρες», τόνισε. Παράλληλα, κατέστησε σαφές πως η Περιφερειακή Αρχή είναι αρωγός προς τις αρμόδιες υπηρεσίες για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των υπαλλήλων, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: