Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Μετά την κρατικοδίατη Ελλάδα της διαπλοκής και η Κύπρος των offshore και του μαύρου χρήματος γιουσουφάκι της Τρόικας


Aίφνης ο ενθουσιαμός για τα πλούσια κοιτάσματα του οικοπέδου 12 έγινε στάχτη και μπούρμπερη. "Ο Χριστόφιας παρέλαβε κράτος και παραδίδει χάος", υποστήριξε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. "Δεν υπέγραψα τίποτε ακόμη..." δηλώνει ο αφερέγγυος Χριστόφιας.
Μοιραίοι και άβουλοι στα βήματα των Ελλήνων πολιτικών.
Η ιστορία θέλοντας να ειρωνευτεί το σικέ 12αρι της Eurovision, με το οποίο Ελλάδα και Κύπρος ανταμείβουν αυτή την έωλη συμμαχία, οδηγεί το αποκαλούμενο μαρτυρικό νησί στα σαγόνια της Τρόικας.
Είχαν προηγηθεί οι κωμικές αναζητήσεις του Χριστόφια για οικονομική στήριξη σε Ρωσία και Κίνα με τον διεθνή τύπο να τον αποκαλεί «Καταστροφιά» και να τον ρωτάει αν πουλάει τη Κύπρο!
Ναι, πρόκειται για την μαρτυρική μεγαλόνησο, εδώ όπου έχασαν την ζωή τους Έλληνες και Κύπριοι στρατιώτες, βιάσθηκαν και δολοφονήθηκαν μανάδες, ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες και το μισό νησί πέρασε στα χέρια των Τούρκων. Οι μνήμες είναι νωπές και "κοκκινίζουν" ακόμη καθώς αναδύονται στην επιφάνεια.
Τι απέγινε λοιπόν αυτό το μαρτυρικό νησί, ότι απέμεινε ελεύθερο από τον αδίστακτο εισβολέα;
Ποιο μάθημα έδωσε η ιστορία στους αδελφούς Κυπρίους, σε απλούς πολίτες και πολιτικούς;
Αν εξαιρέσει κανείς τις χαροκαμένες μανάδες που δείχνουν τις φωτογραφίες των αγνοούμενων παιδιών κι εκείνες που κρατάνε σαν εικονίσματα τις αντίστοιχες των νεκρών, ελάχιστα διδάχθηκαν οι Κύπριοι. Η μάλλον αυτά που «διδάχθηκαν» δεν έχουν να κάνουν με το πως θα πρέπει να επιβιώσει ένας λαός μετά από μια τέτοια τραγωδία.
Το μαρτυρικό νησί μεταβλήθηκε με την πάροδο των χρόνων σε άνδρο κάθε είδους διαφθοράς και διαπλοκής.
Έγινε ο παράδεισος του μαύρου χρήματος και των offshore.
Όταν οι δημοσιογράφοι αναζητούσαν τα ίχνη των εξωχώριων του Τσοχατζόπουλου έπεφταν πάνω σε μεγάλα κυπριακά δικηγορικά γραφεία που ειδικεύονται στις κομπίνες του κολλάρου.
Πάσης φύσεως έμποροι όπλων, ακόμη και μηντιάρχες που κυνηγούν μίζες από εξοπλιστικά, στήνουν στο μαρτυρικό νησί τις offshore εταιρείες τους.
Ε, λοιπόν, αργά η γρήγορα ένας τόπος που στη συνείδηση των ξένων ταυτίζεται με το μαύρο χρήμα και θεωρείται καταφύγιο πάσης φύσεως κομπιναδόρων, λογικά θα κατέληγε να έχει την τύχη της αδελφής Ελλάδας.
Ας πάρουμε λοιπόν από ένα 12αρι έκαστος σε σχήμα ανοιχτής παλάμης για να έχουμε να πορευόμαστε.
Όσο για τα πετρέλαια ανήκουν πλέον στη Τρόικα.
Και τώρα θα μας τραγουδήσει η απόλυτη Ελληνίδα σταρ, Άννα Βίσση...

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια: