Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Aλέκα Παπαρήγα. ''Δεν πρόκειται να στηρίξουμε κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ''.


«Κανένα κόμμα δεν μπορεί να υπάρξει για 94 χρόνια μόνο και μόνο γιατί το θέλουν τα στελέχη και τα μέλη του. Δύο είναι οι βασικοί παράγοντες. 


Πρώτος: Η σταθερή πίστη μας στην επαναστατική κοσμοθεωρία του μαρξισμού - λενινισμού και στην αρχή του προλεταριακού διεθνισμού, θεωρία που αναπτύσσεται με την επιστημονική εξήγηση της προόδου της ταξικής πάλης, των εξελίξεων στο καπιταλιστικό σύστημα και της κριτικής αποτίμησης της σοσιαλιστικής οικοδόμησης του 20ου αιώνα. Παραμείναμε αμετακίνητοι με το δίκιο των εκμεταλλευόμενων, ορκισμένοι εχθροί του καπιταλισμού. Απορρίψαμε τον συμβιβασμό και τον ευρωκομουνισμό. Δεύτερος: Το ΚΚΕ είναι η οργανωμένη συνειδητή πρωτοπορία της εργατικής τάξης, της πρωτοπόρας επαναστατικής τάξης στην εποχή περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό. Η αντοχή του σφυρηλατήθηκε με δεσμούς αίματος με την εργατική τάξη, το λαό» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής (ΚΟΑ) του κόμματος, για την επέτειο των 94 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ πρωτοστάτησε σε μεγάλα εθνικής και διεθνούς σημασίας γεγονότα, από τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα της Κατοχής, ως την «κορυφαία στιγμή της ταξικής πάλης μέχρι σήμερα στην Ελλάδα, τον ένοπλο αγώνα του ΔΣΕ», ενώ πρόσθεσε ότι το κόμμα ήταν η εμπροσθοφυλακή των πιο ριζοσπαστικών θέσεων, αιτημάτων και αγώνων.

Υπογράμμισε επίσης ότι «οι αρχές, τα ιδανικά και οι θυσίες του ΚΚΕ, «ενέπνευσαν ριζοσπάστες επιστήμονες, διανοούμενους και καλλιτέχνες με αποτέλεσμα ένα σημαντικό επιστημονικό και γιγάντιο πολιτιστικό έργο που είναι πολύτιμος θησαυρός για την νέα βάρδια της εργατικής τάξης, τους νέους και τις νέες», ενώ αναφέρθηκε επίσης και στην διεθνιστική δράση του ΚΚΕ.

«Σήμερα είμαστε και θα είμαστε μαζί με το λαό, στην πρώτη γραμμή γιατί και μόνο η εφαρμογή των μέτρων που πάρθηκαν με τα Μνημόνια είναι πραγματική κόλαση, χώρια στα καινούργια που μας περιμένουν αν δεν υπάρξει αποφασιστική αντεπίθεση ρήξης και ανατροπής» πρόσθεσε.

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ υπέστη εκλογικά και πολιτικά τραύματα, προσθέτοντας: «για σκεφθείτε το ΚΚΕ να δίνει ψήφο εμπιστοσύνης ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ που ενώ στα χαρτιά δεν αμφισβητεί το μονοπωλιακό-καπιταλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, στην πράξη αμφισβητεί μόνο τη γερμανική κυριαρχία στην ευρωζώνη. Τον ΣΥΡΙΖΑ που αποδίδει στον νεοφιλελευθερισμό τους αντιλαϊκούς στόχους της ΕΕ, δίνοντας έτσι συγχωροχάρτι στους σοσιαλδημοκράτες συμμάχους, στις δικές του δυνάμεις που τάχθηκαν υπέρ της ΕΕ και της συμμετοχής της Ελλάδας σ' αυτήν.»
«Για σκεφθείτε το ΚΚΕ να στηρίζει ή να μετέχει σε μια κυβέρνηση που κινείται στην γραμμή της ΕΕ του ευρωστρατού. Σε μια κυβέρνηση που διατυμπανίζει την εθνική ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια την ίδια ώρα που η ΕΕ έχει αποφασίσει την προτεραιότητα του ιμπεριαλιστικού κοινοτικού δικαίου έναντι του εθνικού. Σε μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι υπάρχουν καλά μονοπώλια, καλοί καπιταλιστές. Σε μια Ε.Ε. που υποστηρίζει ως επίσημη ιδεολογία την εξίσωση του φασισμού με τον κομμουνισμό, που υποστηρίζει τον αποκλεισμό της Κούβας» πρόσθεσε η κ. Παπαρήγα.

Αναφερόμενη στις διακηρύξεις άλλων κομμάτων κυρίως, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «η ανάκαμψη όταν έλθει θα πατήσει επί πτωμάτων, στα ερείπια των κοινωνικών δικαιωμάτων, στη σχετική και απόλυτη εξαθλίωση».
«Δεν γυρίζουμε πίσω. Όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να ξαναγυρίσουμε έστω στο 2000, το 2009 θα την πάθουν σαν την γυναίκα του Λοτ. Γι' αυτό έγιναν τα Μνημόνια τα πρόσφατα και τα αυριανά, για να εξασφαλίσουν την μέγιστη κερδοφορία σε συνθήκες που ο καπιταλιστικός ανταγωνισμός θα κλείνει και νέες επιχειρήσεις σε όφελος των ισχυρότερων» υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε στην ομιλία της ότι το ΚΚΕ έχει διαπράξει λάθη «που πρώτοι απ' όλους τα πληρώσαμε ακριβά, και χωρίς να τα δικαιολογούμε, ξεκαθαρίζουμε, δεν ήταν λάθη από επιλογή να προδώσουμε το λαό, δεν ήταν λάθη από δειλία και φόβο μπροστά στις θυσίες. Τα αστικά κόμματα δεν κάνουν λάθη. Κάνουν συνειδητά εγκλήματα.»
«Καμία συμμαχία όσο αναγκαία κα να είναι δεν μπορεί να θέτει ούτε καν σε αμφιβολία την ιδεολογική, πολιτική και οργανωτική αυτοτέλεια του ΚΚΕ. Γιατί αυτή η συμμαχία θα χάσει την δυναμική της, θα πεθάνει, θα λοξοδρομήσει» τόνισε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «η ιστορία του διεθνούς κομμουνιστικού κινήματος απέδειξε ότι όταν υποτιμήθηκε ο οπορτουνισμός, τότε τα ΚΚ δεν μπόρεσαν, ούτε και σήμερα μπορούν να συμβάλλουν στην ριζοσπαστικοποίηση, στην σταθερότητα της πρωτοπορίας, σταθερότητα που είναι απαραίτητη και την περίοδο της υποχώρησης, αν θέλεις να ετοιμάσεις την επόμενη αντεπίθεση.»

Η κ. Παπαρήγα αναφέρθηκε στις κατά καιρούς αιτιάσεις που έχει δεχθεί το ΚΚΕ από το ΠΑΣΟΚ, την ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι «κύριοι, ξέρετε πολύ καλά και αυτό είναι που σας πονά, ότι το ΚΚΕ δεν ετεροκαθορίζεται. Το κριτήριο για μας είναι οι δύο δρόμοι ανάπτυξης ο καπιταλιστικός δρόμος και ο σοσιαλιστικός. Κριτήριο για μας είναι η αντίθεση κεφάλαιο-εργασία, μονοπώλια- λαός. Κριτήριο για μας είναι η Ελλάδα ανεξάρτητη, διεθνιστική για τους λαούς και απαλλαγμένη από τις ιμπεριαλιστικές δεσμεύεις και εξαρτήσεις.»
Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «σας λέμε καθαρά κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Αρχίζετε να μοιάζετε παντού στο ΠΑΣΟΚ, και στην τακτική και στις μέθοδες προπαγάνδας.»
«Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μας λέει ότι το ΚΚΕ πρέπει να αλλάξει, να γίνει συνιστώσα του, ουσιαστικά να δεχθεί την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ διανθίζει τις θέσεις του με κάποια αμφισβήτηση της ευρωζώνης ή και του ΝΑΤΟ τις ακυρώνει αφού συμμαχεί με κόμματα της Ευρώπης, το ΚΕΑ, που ουσιαστικά ζητούν η ΕΕ να μεταλλαχθεί σε Ευρώπη των εργαζομένων και να αυτοδιαλυθεί το ΝΑΤΟ. Ούτε στην Δευτέρα παρουσία δεν πρόκειται να γίνουν έτσι τα πράγματα» πρόσθεσε.
Η κ. Παπαρήγα είπε ότι βεβαίως και η ΕΕ μπορεί να υποστεί μεταλλαγές, να μετατραπεί σε μια ομοσπονδία ή και να διασπαστεί, αλλά αυτό δεν συνιστά ούτε αλλαγή πλεύσης, ούτε αλλαγή χαρακώματος.

Αναφερόμενη στην επίκληση του κινδύνου εκφασισμού που επικαλούνται η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Παπαρήγα είπε ότι «πάντα πρέπει να υπάρχει ένας κίνδυνος ώστε ο λαός να παραιτείται από την λογική της ρήξης και της ανατροπής. Το εργατικό κίνημα, η Λαϊκή Συμμαχία, η ταξική πάλη με στόχο την εξουσία, μπορούν να βάλουν στο περιθώριο την Χρυσή Αυγή.»

Η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ έκανε λόγο για ενδεχόμενο προσωρινού -δίνοντας έμφαση στο προσωρινό- σχηματισμού ενός «ετερόκλητου κυβερνητικού σχήματος με βασική δύναμη το ΣΥΡΙΖΑ, μόνο του ή με άλλες πολιτικές δυνάμεις, που δεν είναι απίθανο να αποτελεί συνάντηση του εθνικισμού και του κοσμοπολιτισμού και να ξαναφέρει την ΝΔ στην αντιπολίτευση».
Χωρίς να ταυτίζει την ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε ότι «το βαρίδι του ΣΥΡΙΖΑ που θα τον οδηγήσει στον ίδιο δρόμο είναι ότι δεν έχει γραμμή ρήξης με τα μονοπώλια, τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.»
«Καμία πρόταση διαχείρισης, είτε υποστηρίζει το ευρώ είτε δεν φοβάται την δραχμή δεν πρόκειται να ανακουφίσει την ζωή μας, να εξασφαλίσει κοινωνική λαϊκή ευημερία και ειρηνική ζωή» είπε η κ Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «από την ΝΔ ως τον ΣΥΡΙΖΑ, όλα τα κόμματα κρύβουν από τον λαό ότι αυξάνουν οι κίνδυνοι τοπικών πολεμικών συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή.»
Τονίζοντας ότι το ΚΚΕ θα είναι παρόν σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, η κ. Παπαρήγα πρόσθεσε ότι «η εργατική λαϊκή εξουσία, η λαϊκή οικονομία είναι η μόνη εναλλακτική λύση στο βασανιστικό και βάρβαρο σήμερα. Θα έλθει και στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, με την θέληση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.»

«Η λαϊκή οικονομία είναι ασύμβατη με την συμμετοχή της χώρας σε οποιαδήποτε ιμπεριαλιστική ένωση όπως είναι η ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Η νέα εξουσία ανάλογα με τις διεθνείς συνθήκες και τον περίγυρο της χώρας θα επιδιώξει να αναπτυχθούν διακρατικές σχέσεις με αμοιβαίο όφελος, ανάμεσα στην Ελλάδα και άλλες χώρες».
Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα μέλη, τους φίλους, τους οπαδούς και τους αγωνιστές που «παρά τις διαφορετικές απόψεις, σέβονται το ΚΚΕ» να πάρουν μέρος στον προσυνεδριακό διάλογο για το 19ο Συνέδριο του κόμματος και τόνισε ότι «ένα μόνο λέμε δεν θα κάνουμε την χάρη στον αντίπαλο να βάλουμε νερό στο κρασί όπως επιδιώκει. Δεν έχουμε σήμερα την πολυτέλεια κανενός λάθους που θα ρίξει το κίνημα πίσω, θα του αφαιρέσει την δυνατότητα αντεπίθεσης.Μπορούμε και θα προχωρήσουμε μπροστά, αταλάντευτα, σταθερά με επιμονή, αγωνιστικό, επαναστατικό ρεαλισμό.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: