Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

«Epirus Friendly Shopping». 'Oσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα, με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά.

«Epirus Friendly Shopping»

Την προώθηση της Ηπείρου, ως μια περιοχή ιδιαίτερα φιλική προς τον καταναλωτή, έχει θέσει ως προτεραιότητα η περιφέρεια Ηπείρου θέλοντας να στηρίξει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο τις τοπικές επιχειρήσεις όσο και τους καταναλωτές.


Η πρωτοβουλία ονομάζεται «Epirus Friendly Shopping» και όσοι επιχειρηματίες επιθυμούν να συμμετέχουν, θα αναρτούν το ειδικό σήμα του «Epirus Friendly Shopping» με το ποσοστό έκπτωσης και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που αφορά. Παράλληλα θα υπάρχει ιστοσελίδα, μέσα από την οποία ο επισκέπτης - καταναλωτής θα μπορεί να αναζητεί τις τρέχουσες προσφορές και όλες τις σχετικές πληροφορίες.


Το θέμα θα συζητηθεί σήμερα σε σύσκεψη που θα γίνει στο επιμελητήριο Πρέβεζας παρουσία του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη, προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων Περιφέρειας Ηπείρου κ. Οδυσσέα Πότση, ενώ έχουν κληθεί να συμμετάσχουν ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Ιωάννου, ο δήμαρχος κ. Μπαΐλης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γιαμάς, οι πρόεδροι των εμπορικών συλλόγων, ο πρόεδρος του συλλόγου εστιατόρων αλλά και υπηρεσιακοί παράγοντες.

agora

Αντίστοιχες συσκέψεις έχουν γίνει σε Ιωάννινα και Άρτα , ενώ όπως επισημαίνει ο κ. Πότσης πρόκειται για μια πρωτοβουλία που στηρίζεται στην εθελοντική συμμετοχή των επιχειρηματιών καθώς οι ίδιοι θα κρίνουν πότε και με ποιο τρόπο θα συμμετάσχουν. Παράλληλα σημειώνει ότι η Περιφέρεια θα έχει υποστηρικτικό ρόλο, ενώ το χρονικό διάστημα συμμετοχής, το ποσοστό έκπτωσης των προϊόντων και των υπηρεσιών θα καθορίζεται από τον εκάστοτε επιχειρηματικό φορέα.

Την ίδια στιγμή την αντίθεσή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας και σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Κοντομίχη οι προσφορές αυτές στην ουσία θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αφού θα δημιουργήσουν μια κόλαση στην αγορά όπου θα υπάρχουν εκπτώσεις χωρίς κανένα μέτρο και κανέναν ουσιαστικό έλεγχο.

Πρόταση του συλλόγου προς τα μέλη θα είναι να μην συμμετέχουν σ' αυτή την πρωτοβουλία, η οποία όπως υπογραμμίζει ο κ. Κοντομίχης, και το θεσμό των εκπτώσεων θα καταργήσει στην πράξη και θα δημιουργήσει οικονομικά αδιέξοδα στα καταστήματα και στους καταστηματάρχες...

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: