Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012

Ο Παΐσιος βοήθησε τον Σαμαρά ... να μιλήσει με το Θεό;

Αποκαλυπτική επιστολή

Αποκαλυπτική επιστολή


 Θαύμα, θαύμα 

Από τότε που ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι μίλησε ακόμα και με το Θεό για να διαπραγματευτεί, μας ταλάνιζε το ερώτημα πώς το κατάφερε. Και ιδού η εξήγηση! Σύμφωνα με δημοσίευμα στο Αγιορείτικο Βήμα, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν αναγνώστης των λόγων του πατρός Παϊσίου...


Στο όχι και τόσο μακρινό 1995 ο πατέρας Χριστόδουλος Αγγελόγλου, ο συγγραφέας του βιβλίου "Σκεύος Εκλογής" που αναφέρεται στο βίο και στα θαύματα του αγαπημένου μας Γέροντα Παϊσίου, απέστειλε στους τότε πολιτικούς αρχηγούς αντίτυπο από το πόνημά του, στο οποίο οι πολιτικοί αρχηγοί απαντήσανε με ευχαριστήρια επιστολή. Επικεντρωνόμαστε και δημοσιεύουμε στο Έκτακτο Παράρτημα την επιστολή τού τότε αρχηγού της ΠΟΛ.ΑΝ και σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος αναφέρει:

Σεβαστέ μου Γέροντα... 

Μελέτησα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πόνημά σου για τη ζωή και το πνευματικό έργο του μακαριστού Γέροντα Παΐσιου. Χάρη στο πλούσιο βιογραφικό υλικό, κειμένων και φωτογραφιών, που αξιοποίησες με περισσή φροντίδα και αγάπη, ο αναγνώστης γίνεται, εύκολα, κοινωνός της πνευματικής παρακαταθήκης του αξέχαστου ασκητή που, κυριολεκτικά, σημάδεψε την πορεία του αγιορείτικου μοναχισμού με την διαρκή άσκηση, την ανεπιτήδευτη ταπεινοφροσύνη του και την πλούσια προσφορά πατρικής αγάπης και πνευματικής συνδρομής. Σε μια εποχή αμετροέπειας και σύγχισης, με εμφανείς τις τάσεις αποξένωσης των ανθρώπων και κοινωνικής παρακμής, ο λόγος του Παΐσιου, πραγματικά, "φωτιεί και συνετιεί νηπίους". Και αποτελεί απαραίτητη ευλογία για όλους μας. Ιδιαίτερα για τους πολιτικούς άνδρες. Με σεβασμό και αγάπη, Αντώνης Κ. Σαμαράς.

www.left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: